Oplatí sa študovať strednú zdravotnícku školu po tridsiatke?
Ahojte, veľmi silno uvažujem podať si prihlášku na strednú zdravotnícku školu, externé, dva roky. Mám už po tridsiatke. Našli ste uplatnenie s touto školou? Oplatí sa to študovať? Nechcem sa zbytočne dva roky trápiť na škole, ak by som sa nakoniec ani nezamestnaná... Ak ste študovali, kde ste si našli prácu? Dakujem
Áno, chápem, ja som tiež odišla z práce, kde som bola na TPP a našla si prácu na polovičný úväzok na tie dva roky, kým som skončila školu. Ale mala som spolužiačky, ktoré robili normálne na plný úväzok, len to bolo náročnejšie, lebo museli vykrývať voľno v práci dovolenkami... V škole tiež môžeš mať len určitý počet hodín absenciu.
@lucila83 veď práve, že človek tam musí chodiť...čo je normálne, ale... Som samoživiteľka, čiže nemôžem ísť na polovičný úväzok... Z finančného hľadiska... Ach... Lebo na RK stránke nepíšu ako to býva časovo...musím tam zavolať...
Ak pracuješ niekde na smeny 12ky, že by si si vedela presúvať smeny, tak by sa to dalo ľahšie skĺbiť so školou., len by si bola menej doma. Ale popytaj sa u vás, možno to vaša škola bude mať inak. Držím palce 🙂
@lucila83 ďakujem, pracujem 6-14:00. A veľa učenia bolo? Či dali sa to zvládať?
Bolo dosť toho učenia, ale dalo sa. Niektoré predmety sú zaujímavé a ide to ľahšie a iné sa zasa len nabifliš, dostaneš známku a vypustiš z hlavy 😁. Nepotrebuješ mať samé jednotky, hlavné je zmaturovať.
@lucila83 ďakujem moc.
@lucila83 a škola je normálne september-jun?
Áno, normálne september-jun, aj všetky prázdniny sú ako na bežnej škole, teda jarné, veľkonočné...🙂
@lucila83 ďakujem ti moc
Neviem ti povedať ako študovala strednu ale asi extrerne, viem že VS už chodila na denne štúdium popri rodicaku.
SZŠ škola v RK má dobré vedenie. Stále sú tam ľudia ktorí myslia viac srdcom a určite su ti ochotní minimálne poradiť ako by to išlo keď sa s nimi skontaktuješ.
Ale samozrejme sú aj tam výnimky ľudí, tak to ber z rezervou.
Určite to aspoň vyskúšaj, budem ti držať palce a možno sa niekdy stretneme na sálach ako spolupracovníci 😉
@elisebah91 ďakujem 💗
Ja budem mat 36 a zvazujem ze budem znovu studovat vysoku skolu externe.Tqha ma to naspäť a stále lutujem ze som to pred 16 rokmi po prvom roku vzdala. Nikdy nie sme tak stare aby niektora z nas nemohla studovat ...
Žienky a potom treba ešte ďalej ísť študovať na Bc. alebo kde stačí mať vzdelanie praktická sestra...bez VŠ? Lebo neviem či sa mi bude chcieť ísť ešte ďalej...ale zas aby dom si našla aj prácu v odbore praktická sestra ..
Našla som si prácu hneď po škole aj bez VŠ, ale určite máš menej možností (nie v každej ambulancii môžeme pracovať), menej kompetencií a aj platovo je to nižšie ako u sestry s VŠ. Len mne sa už nechce študovať ďalej, tak ostávam takto...😎
Dievčatá prosim Vas to bc je odbor ošetrovateľstvo? Pozerala som RK uni 🙂
@lucila83 ďakujem za odpoveď. Prosím ťa a aj ostatní spolužiaci sa uplatnili? Ak máš také info... Lebo je to určite duet popri práci študovať a potom ak by som nemala uplatnenie... By to bola škoda...aj v nemocnici v ambulancii môže taká sestra pracovať? Alebo kde vlastne sa môže uplatniť?
@taktotedanie naozaj stačí 2 roky?? Aj keď predtým bolo štúdium úplne o inom? A nevieš aký plat? A co vlastne sú, lebo sestra to nebude za 2rocne štúdium.
Moja kamoska si urobila tuto skolu po 40 a hned nasla pracu
@sickynickyobsadene po dvoch rokoch je taká istá sestra ako keďide niekto na strednú zdravotnú. Čiže praktická sestra. Za dva roky preberú to isté učivo vo na strednej za štyri roky... Akurát keď chces byť zdravotná sestra, musíš ísť na VŠ. Vo ha by som už nechcela ísť...preto zisťujem či nájdem vôbec uplatnenie...
@danielle21 a kde pracuje ako môžeš napísať?
Najdes
V nemocnici
Ja som skoncila pred 50tkou. Teraz pracujem v ambulancii. Mam ponuk a ponuj
Ja uz dalej nejdem staci mi stredna. Uz mam po 50tke nechce sa mi ucit sa kopu veci ktore ani nepotrebujem. Uz som.unavena
@ibatanecnica no to úplne chápem, ale super, že si našla prácu... A ináč ako sa hľadá potom práca? Rozposlat životopisy do ambulancii či kde hľadať? Niekde na profesii asi som nevidela také inzeráty...
@taktotedanie
@danielle21 ďakujem
Tak toto by aj mňa zaujímalo...už to máš asi popozerane...ako často sú skúšky a tie 2roky sa musí chodiť do školy či externé?
A prax ako?
@sickynickyobsadene jeden deň škola, jeden prax..zháňam tiež info...

@elisebah91 prosím ťa a predpokladám že študovala v RK tu strednú externú. Ako tam majú tú prax a školu? Lebo ako pise @lucila83 tak to by som neviem ako sklonila s prácou pri plnom úväzku. A čiastočný si nemôžem dovoliť...