icon

Oplatí sa študovať strednú zdravotnícku školu po tridsiatke?

17. jan 2025

Ahojte, veľmi silno uvažujem podať si prihlášku na strednú zdravotnícku školu, externé, dva roky. Mám už po tridsiatke. Našli ste uplatnenie s touto školou? Oplatí sa to študovať? Nechcem sa zbytočne dva roky trápiť na škole, ak by som sa nakoniec ani nezamestnaná... Ak ste študovali, kde ste si našli prácu? Dakujem

Strana
z3
autor
19. jan 2025

@ibatanecnica a ako si popri škole pracovala? Dalo sa ti to skĺbiť? Vyšli ti v ústrety?

ibatanecnica
19. jan 2025

Zavolala som do nemocnice na personalne. Tam mi dali blizsie informacie

ibatanecnica
19. jan 2025

V praci mi vysli v ustrety

autor
19. jan 2025

@ibatanecnica no tak to si mala úplne super. Pracovala si na smeny alebo si si mohla nadrobit hodiny alebo znížiť úväzok?

ibatanecnica
19. jan 2025

Autorka ja som.chcela ist do nemocnice. Tak som zavolala na personalne. Tam.mi dali blizsie informacie

ibatanecnica
19. jan 2025

Autorka zostavala som druhy den dlhsie aby som dokoncila pracu za predchadzajuci den. Alebo mi pomohla kolegyna a ja som potom zastupovala za nu ked mala volno. Ked sa chce vzdy sa da dohodnut sa.

autor
19. jan 2025

@ibatanecnica ďakujem

lucila83
19. jan 2025

Áno, čo ja viem, okrem dvoch spolužiakov všetci pracujú v zdravotníctve alebo Domovoch pre seniorov či Domovoch soc. služieb. Do nemocnice nie je problém sa dostať pracovať. Ja som nechcela smeny a nočné robiť, takže som hľadala amb., kde nepotrebujú sestru s VŠ.

autor
19. jan 2025

@lucila83 super, ďakujem moc

sickynickyobsadene
20. jan 2025

Aký plat je po tej 2rocnej škole? Ci sa to vôbec oplatí, po 30 študovať a potom mat cca minimalnu mzdu nie je bohviečo.

ibatanecnica
20. jan 2025

@sickynickyobsadene tak nastupny plat zatial podla tabuliek je 1070eur
.kazdy si.musi zvazit ci si zozenie robotu za vyssi plat
Potom su rozne priplatky osobne a pod. V amb.mimo nemocnice je to.rozne. podla dohody

autor
20. jan 2025

@ibatanecnica 1070 je to v hrubom po dvojročnom štúdiu praktická sestra? Napr aj v nemocnici na ambulancii? Tak teraz nemám ani toľko žiaľ...

ibatanecnica
20. jan 2025

Ano. V ''statnej'' nemocnici.

autor
20. jan 2025

@ibatanecnica tak mne sa to nezdá až také aké, lebo podľa mňa dosť ľudí zarába menej... Ďakujem za info

sofinka18
14. feb 2025

ahojte, ak mozem zapojim sa a spytam sa, dievcata co mate skusenosti, aj ja mam daleko po 30tke a mojim snom bola lekarska.. z istych dovodov som si urobila inu VS podla sna rodicov.. rozmyslala som som, ze by som si predsa moj sen splnila a isla do zdravotnictva ako sestra.. pozerala som SLovensku zdravot.univer.v BA.. nakolko nemam strednu zdravotn.mam moznost len denneho studia.. odporucili by ste mi strednu si urobit ako ste pisali vyssie alebo rovno naskocit na VS.. mam pracu z domu.. mozno by som stihala denne studium a pracu z domu po veceroch... rozmyslam... neviem..

elisebah91
14. feb 2025

@sofinka18 ahoj, mam kolegynu ktorá si robila sestru- po 30tke skončila. Bola v inom odvetví a chcela ísť do zdravotníctva. Bola na RD, myslím že SŠ robila externé ale VS robila denne a chváli si, že v dennom sa viac naučila akoby chodila externe(mali menej praxe).

Strana
z3