Oslovenie profesora
Ahojte prosím ak ma moj učiteľ titul JUDr. PhDr. Jozko Mrkvicka PhD., mim. doc. … osloviť ho pán doktor? Chcem sa uistiť lebo nie som si ista tak nech predídem trapasu :D dakujem
nechápem, prečo sa tu do nej všetci navážate.. kto bol na VŠ tak vie, že tam robí x rôznych vyučujúcich s kadejakými titulmi.. a každý si potrpí na iné oslovenie.. my sme mali na výške profesora, ktorý bol kamoš so študentmi a oslovovali sme ho menom.. potom tam boli premotivovaní doktorandi, ktorí si potrpeli ešte aj na magisterský titul
@nakupiky prepáč ale vidis, ani ty by si ho teda neoslovila správne. Viem oslovovať podľa titulov ale toto, že mim. doc. som videla prvýkrát preto som si nebola ista a radšej som sa spýtala. Nevidim na tom nic zle, dokonca som rada, že mi poradili
Na tie oslovenia si potrpia tuším na všetkých vysokých školách 😁😁
Patrí mu oslovenie doktor. Docentov nie je, teda neodporúčam ho tak oslovovať.
Opracovanie oslovenia titulov nemusí znamenať len to, že si človek na to potrpí. Je to súčasť etikety.
Tak ako žena s titulom je vždy pani, aj keď je slobodná.
Mimoriadny docent este nie je docent, takze oslovenie je pan doktor. A nie, nie nie, urcite nie s celym menom, oslovenie pan doktor Jozef Novak vyzera priserne, znie to ako keby si mu pripominala, ako sa vlastne vola.

@hefo v tom prípade ale nech ho osloví "pan mimoriadny docent Mrkvicka" 😉