icon

Oslovenie profesora

11. apr 2022

Ahojte prosím ak ma moj učiteľ titul JUDr. PhDr. Jozko Mrkvicka PhD., mim. doc. … osloviť ho pán doktor? Chcem sa uistiť lebo nie som si ista tak nech predídem trapasu :D dakujem

Strana
z2
andreakotesova
11. apr 2022

@hefo v tom prípade ale nech ho osloví "pan mimoriadny docent Mrkvicka" 😉

7lenka11
Autor odpoveď zmazal
7lenka11
11. apr 2022

nechápem, prečo sa tu do nej všetci navážate.. kto bol na VŠ tak vie, že tam robí x rôznych vyučujúcich s kadejakými titulmi.. a každý si potrpí na iné oslovenie.. my sme mali na výške profesora, ktorý bol kamoš so študentmi a oslovovali sme ho menom.. potom tam boli premotivovaní doktorandi, ktorí si potrpeli ešte aj na magisterský titul

autor
Autor odpoveď zmazal
autor
11. apr 2022

@nakupiky prepáč ale vidis, ani ty by si ho teda neoslovila správne. Viem oslovovať podľa titulov ale toto, že mim. doc. som videla prvýkrát preto som si nebola ista a radšej som sa spýtala. Nevidim na tom nic zle, dokonca som rada, že mi poradili

xena0
5. máj 2022

Na tie oslovenia si potrpia tuším na všetkých vysokých školách 😁😁

zuzliq
5. máj 2022

Patrí mu oslovenie doktor. Docentov nie je, teda neodporúčam ho tak oslovovať.
Opracovanie oslovenia titulov nemusí znamenať len to, že si človek na to potrpí. Je to súčasť etikety.
Tak ako žena s titulom je vždy pani, aj keď je slobodná.

ivka225
8. feb 2023

Mimoriadny docent este nie je docent, takze oslovenie je pan doktor. A nie, nie nie, urcite nie s celym menom, oslovenie pan doktor Jozef Novak vyzera priserne, znie to ako keby si mu pripominala, ako sa vlastne vola.

Strana
z2