icon

Paneurópska vysoká škola

esmera50
31. mar 2021

Ahojte, zakladám znovu diskusiu o Paneuróspekej VŠ, lebo uvažujem nad štúdiom psychológie tam, ale známy ma varuje, že potom, po skončení, sa nebudem môcť uplatniť, lebo zamestnávatelia to berú vraj tak, že je titul kúpený...Keďže ej to súkromná škola...Máte niekto skúsenosti? Je to pravda???? Ja som počula, že tá škola je skvelá! Prosím píšte tí,č o ste tam vyštudovali, čo a ako!!!!

nakupiky
12. apr 2021

@esmera50 bez urážky, ale kto pôjde k psychológovi, ktorý vyštudoval externe??? aj k chirurgovi externe vyštudovanému by ste išli? 😨 o tom to je. Preto ten odpis u psychológov! to sa nemá študovať externe, veď je to scestné. To je ako lekár - povolanie - životné. Keď to chceš robiť, musíš sa na to roky pripravovať.

esmera50
autor
12. apr 2021

@nakupiky tak chirurgia je predsa len niečo iné, tam ide priamo o život...Ak otvárajú aj externe, tak vedia, čo robia, nie? Možno chcú mať viacej študentov, ale tak je im jasné, že ak niekto pracuje pri tom, nemá šancu študovať to dennou formou

makova333
12. apr 2021

@esmera50 tak v tom pripade mozes zabudnut na logopediu aj na liecebnu pedagogiku. Tie sa studuju denne, dokonca logopedia je spojene 5 rocne.

nakupiky
12. apr 2021

@esmera50 ach, tak prepáč, takže keď budeš mať vážny psychický alebo osobnostný problém, tak to je v pohode - veď nejde priamo o život - a inak si v poriadku? a čo depresie, úzkosti a iné poruchy a problémy, kde je reálne ohrozenia života??? neexistuje psychológia pre vážne prípady a light psychológia pre ľudí v strednom veku, ktorých to zaujíma, ale nie natoľko, aby sa jej naplno venovali. Je úplne správne, že na diaľkových psychológov sa normálni ľudia pozerajú cez prsty. Okrem toho, je známe, že ľudia, ktorí sa nedostali na klasickú psychológiu sa bez problémov dostali na paneurópsku

nakupiky
12. apr 2021

@esmera50 ak to chceš študovať pre to, aby si si rozšírila obzor, tak to je fajn. Na reálne poradenstvo to je podľa mňa žalostne málo, môžeš napáchať veľa škody

girlspower
12. apr 2021

Ahojte, môj názor je, že psychológia je určite náročná skola, ale s medicínou sa porovnávať nedá. Na depresie a úzkosti a psych. Poruchy tu už mame predsa psychiatrov. Tým ale netvrdím, že štúdium je malo náročné. Čo sa týka externého studia.... ono, možno niekedy boli štúdium externe ľahšie. Alebo možno ide aj o konkretnu skolu. Ja som študovala externe Prírodovedecku a bolo to určite náročnejšie než denne, taktiež dnes sa da práci studovat externe na Uk. Pozerala som si rozvrhy psychológie na truni v Trnave. Interne majú rozdelené od pondelka do štvrtku, ale rôzne, sú tam aj veľké medzery alebo len jedna prednáška cez deň, externe to majú narvate do piatka a soboty ale od 8 nej do 19 minimálne.

girlspower
12. apr 2021

Tým som chcela povedať, že na štátnych školách naozaj má rovnaku úroveň externe ako denne. Na súkromných už neviem. Určite keby som šla studovat psychológiu na Alžbetu, možno sa budem musieť pri prijimackach na Uk omnoho viac učiť nové veci a možno má tam ani nevezmú. Ale ja chcem si len rozvíjať nové obzory 🙂

girlspower
12. apr 2021

Studovat právo externe malo byt na Uk

girlspower
12. apr 2021

Do Skalice by som určite nešla .

girlspower
12. apr 2021

*prijikacky medzi bc a mgr stupňom (Alžbeta - Uk) 🙂

girlspower
12. apr 2021

A ešte dodám, že externe na prírodovedeckej Uk nebolo samozrejme náročnejšieho od denného z kvantitativneho hľadiska studia, ale preto, že som chodila cely čas popri do prace, a potom sa starala o dieťa. Inak samozrejme porovnateľné.

esmera50
autor
13. apr 2021

@nakupiky ja somt o chcela preto, aby som psychologičku reálne robila...Ak nie, musím ísť na inú školu

esmera50
autor
13. apr 2021

@makova333 no hej, ale ešte dúfam, že sa to zmení a otvoria to externe do budúcna...uvidíme

esmera50
autor
13. apr 2021

@nakupiky áno, depresie sú vážna vec, ale pri chirurgických operáciách, keď máš havárku a ležíš na stole v krvi, ti asi ide viacej o život ako keď navštíviš "cvokára", hoci ani tam to nie je sranda, koľkých zachránili pred sebevraždou

makova333
13. apr 2021

@esmera50 nezmeni, to su studia, ktore su roky rokuce len denne. Tak toto uplne vypusi zo svojho zoznamu. A k depresii- tam ide rovnako o zivot, lebo ked spravis chybu, pol hodinu po tvojej "pomoci" si ten clovek moze ublizit. Pls nerob psychologiu.

esmera50
autor
13. apr 2021

@makova333 nehnevajte sa ale to je moja vec čo budem študovať a robťi k psychologiu tak ano ak sa rozhodnem ine tak ine, chcela som len kvalitne rady, čo sa tak teraz študuje, čo ma uplatnenie

makova333
13. apr 2021

@esmera50 ja len pre dobro inych odporucam tebe tento odbor nestudovat. Samozrejme, rozhodnutie je na tebe...

esmera50
autor
13. apr 2021

@makova333 nemusite sa bat, keby som nemala dostatok empatie a inych potrebnych vlastno sti k tomu, urcite by som sa o to studium ani nezaujimala :D Aj mne ide o dobro inych

alaguema
6. máj 2021

@esmera50 typický modrý kôň. Zniesť všetko a každého po čiernu zem. "Odborníčky", čo nemajú celé dni do čoho pichnúť sa realizujú kariérnym poradenstvom na koni 🙂 Nič si z toho nerob. Ak si myslíš, že tie predpoklady máš, názor nejakej zahorklej kofy ti môže byť ukradnutý 🙂

alaguema
6. máj 2021

@makova333 poznám pár psychológov z denného štúdia, ktorým by som nezverila ani našu mačku. Vždy je to veľmi individuálne, je to práca, ktorú veľmi silne ovplyvňuje osobnosť toho psychológa, jeho vlastná zrelosť a schopnosť neustále sa vzdelávať a posúvať v odbore, ktorý je mimoriadne dynamický. Je znakom veľkej obmedzenosti myslieť si, že ak niekto študoval denne, musí byť super odborník a externista musí byť na nič. VŠ je celkovo aj na dennom štúdiu do veľkej miery o osobnej zaangažovanosti jednotlivca, o jeho snahe. Veď ide o dospelých ľudí. To žiadna z vás ešte nestretla "odborníka" na porazenie? Veď sa pozrite na našu vládu. Väčšina absolvovala denné štúdium, čo tam po tom, že vykrádali cudzie práce, že? Škoda že aj na fóre, kde by sa ženy mohli podporovať, je zas len tá tuposť a závisť.

makova333
7. máj 2021

@alaguema nikde nepisem inak

girlspower
9. máj 2021

@alaguema 💜

esmera50
autor
9. máj 2021

@alaguema ďakujem za podporu, myslím, že na to mám, len peniaze ešte nemám :D Ale nenadávajme si tu navzájom :D

nika020
26. jan 2023

@esmera50 Ahooj..skusila si to? 🙂

esmera50
autor
26. jan 2023

@nika020 ešte nieeeeee, kvôli financiám, a tiež ma odrádzajú niektoré komenty tu na fóre o tom, že tú školu neberú na pohovoroch vážne,,,

norbi2501
24. feb 2023

@esmera50 ako ti to ide so studiom ? nastupila si ? Ja planujem tento rok nastupit na psychologiu externe , tak ma zaujima ake mas po takomto case skusenosti.

norbi2501
24. feb 2023

@esmera50 Ja momenalne aplikovavam na psychologiu na tejto skole. K zlym reciam
poviem len tolko , nenenchaj sa odradit nimi, tiez mam 32 rokov v Anglicku som zil 10 rokov , a minuly rok som sa vratil na urcitu dobu domov. Tento cas chcem vyuzit a kedze nemam vysoku skolu( roky idu, lepsie nieco robit ako uplne nic ) , planujem si ju urobit prave tu extrene a potom prestupit s bakalarom na Anglicku , Irsku , Skotsku a urobit si tam master v skolskej psychologii a prax. Vobec na tm nezalezi kde mas urobenu skolu, len ci je akreditovana a co vies . Kde sa na nu budu pozerat zle ? ako vazne ? so skusensoti pracovnych viem ze zamestnavatelia maju uplne ine zaujmy na riesieni ako skatulkovat kudi podla miesta studia:D vacsinou zhodnotia prax podciarknutu titulom a dovi......mimochodom s BC zo psychologie vela vody v psychologickom svete nenamutime, ale je velmi vhodna na prace v HR (personalistika) sfere, castokrat tm robia dievcata co maju po maturite par rokov alebo vobec na to vdelanie, len su asertivne a sikovne a ked im tam pride niekto, kto ma pracovnu prax so zakaznikmi a plus k tomu aj vysoku skolu zo psychologie, tak si myslim ze po takom cloveku skocia, aj ked nema prax prave v HR. Keby sme sa bavili o nemocniciach :D, tak prave tie to nebudu riesit, pretoze ludi do psychologie je velmi malo , pretoze je to platene asi ako nase sestricky, opakujemm ide o prax a staci z epo BC ked si budete robit master budete praxovat v tej danej sfere uz ako asistent. nepoznam slovensky, trh, ale pane BOZE toto fakt ? sukromne maju vo vacsine pripadov , lepsich profakov lebo maju prax z realneho zivota a nie len z univerzitneho prostrredia, Na zapde sa uci ovela inak ako na Slovensku , robil som si tam maturitu druhu a ten pristup v triede by ste vela z vas ofrflali , ale s mojim studiom na tunajsom gymnaziu sa to nedalo porovnat hodiny boli zaujimave, vecne vedene , zamerane na praxe, neustala interakcia, robiili sme si skupinky a komunikovlai v kruhu, minimum domacich uloh vsetko bolo hodnotene na hodinach, co sme sanaucili pocas hodiny sme si rovno vyskusali na konci , ucitel pozbieral zosity a zhodnotil, ak mal vyhrady tak sa ti dalsiu hodinu specialne venoval a vysvetlil to este raz , kym ostatnym dal medzi tym nejake ine zadanie , proste .... pristup ucitelov podla ludi co poznam tu , je na statnych skolach hnoj ( poznam vela zahrnaicnych studentov z mediciny a ti sa vyjadrili ze este nikde ich takto ucitelia nesekyrovali a vpodstate nepln ili si svoju ulohu ako ucitelia vo svojej podstate a nepodkopavali len aby vyhoreli , vela z nich po dvoch rokoch prestupila spat do svojej alebo inej vyspelej krajiny)

Neviem aki stari ludia tu hodnotite veci a co ste v zivote dokazali, ale kto zazil vela, vie ze takto uzkoprsne to vo svete nefunguje , ze niekto bude pozerat, ze kde ste vy robili bakalara :D ,v malom Statiku, ktory nic neznamena a ma pramalicky trh ako Slovensko , ludia na tom honia a pozeraju jeden druhemu do taniera, kde skolstvo , aj to statne je v katastrofalnom stave a roky sa nereformovalo , myslite ze niekto na zapade vie ze exstuje nejaka univerzita komenskeho ? :D , vsetkym staci EUropska, kedze sme z Eu,akreditacia, ...inde investuju do skol 10 nasobok toho co u nas a na vyskum a platy, funguju vpodstate s takym budgetom, ze mozu fungovat aj ako realne firmy na trhu prace a vela skol ma vlastne programy ( pracovne agentury, projekty , televizie, marketngove agentury, vseobecne firmy, kde obsadzuju studentov uz pocas studia). Kamarat mi tu je Docent na jednej nemenovanej statnej univerzite a robi vyskum , stabaju stroje , roboty atd, plucne ventilacie a mi len hovoril ze oni co tu vymyslia , tak nemaju peniaze na to aby to zrealizovali lebo dostanu na projekt povedzme 10 000 na rok :D , lenze v Angicku dostanu na ten isty projekt milion libier , v praxi odbornici komunikuju na medzinarodnej urovni a funguje to tak, ze nasi chudaci musia posuvat veci s ktorymi prisli do zahranicia na spolupracu lebo tam na to maju to postavat , nakoneic si pripisu zasluhy obaja , tale lepsie ako keby z toho nic nebolo. V zahranici su ucitelia na vyske, ale aj strednej pani , do skol si chodia na mercedese a podobne a maju okolo 5000 libier mesacne. Tu si hovorime , ze co robis ? Tak ucim na strednej matiku. Boze , tak ty len ucis ? vzdelavas dalsiu generaciu? tak to je ake dehonestujuce, chudacik moj , to asi z ruky do ust co ?
trosku som sa rozohnil, lenze je tolko veci , za ktore sa hanbim ako Slovak a teda sa musim hanbit ked sa ma na to pytaju niekde :( a pritom viem, ze tu mame tak isto mudrych ludi ako inde, len ich nase malomestianstvo a fianancna zloba a teda aj zloba ludi zaskatulkuje

esmera50
autor
29. mar 2023

@norbi2501 nie nemám peniaze

luccija
29. mar 2023

@norbi2501 presne ako píšeš môj známy je docent na VŠ veľmi zaujímavej a nemôžu nič robiť, lebo dostávajú málo peňazí na výskum.Oni robili výskum ohľadne covid, vakcíny...
Máš na škole profesora Radnótiho na psychológii?či Gajdošovu?

sosooooo
13. jún 2023

@norbi2501 ahoj, nastupuješ v septembri do školy?