icon

Pedagogické minimum

michaela282828
15. mar 2023

Dobry den, chcem sa spytat, ci si niekto z vas aktualne nahodou nerobi pedagogicke minimum? Na strednom Slovensku? Neviem sa vyznat v informaciach na nete. Budem vdacna za kazdu info.. kde, kolko to trva, stoji a podobne.. dakujem

dmimka1234
24. jún 2024

@magic08 a ktore konkretne? Ja sa rozhodujem mam VS ludske zdroje a personalny manazment. A neviem ci pedagogicky asistent alebo ucitel odbornych predmetov

magic08
24. jún 2024

@dmimka1234 pisem SS

alexis81
24. júl 2024

@magic08 akoze ja to mam skor ako zadne vratka, ja pracujem v skolstve ale na pozicii nepedagogickeho zamestnanca... kedze DPS studujem odborne ekonomicke predmety, a aj VS mam ekonomického zamerania, tak mozem ucit ekonomiku, manazment a pod. Kolegovia maju v plane ze okrem svojej doterajsej prac.pozicie nepedagogickeho zamestnanca vezmem aj poziciu ucitela u nas na skole. Tak uvidime, zatial to mam ako "nieco do buducna"

magic08
25. júl 2024

@alexis81 chapem, drzim palce

michaela282828
autor
25. júl 2024

@alexis81 pridam sa po dlhsom case do temy. Ja mam tiez vysku ukoncenu v roku 2011, personalny manazment. A teda, DPS na DTI - tam by som potrebovala ten zakladny modul? Kolko to prosim trva? A studije sa online aj? Dakujem

magic08
25. júl 2024

@michaela282828 ak zakladny modul tak budes moct uciť len predmety, z ktoych más statnice a na DTI sa studuje iba online

michaela282828
autor
25. júl 2024

@magic08 ano aj som si tak myslela, ze tie z ktorych mam statnice. A rozsirujuci modul, by umoznil ucit co navyse? Ale predpokladam, ze ten sa moze robit az po absolvovani zakladneho. Ty mas ten rozsirujuci?

magic08
25. júl 2024

@michaela282828 nemám žiadny, len informácie. Začínam v septembri

michaela282828
autor
25. júl 2024

@magic08 aha, jasne dakujem

lalisko1
15. sep 2024

@tanickapr ja som z Dolného Kubína

krikova
13. okt 2024

@michaela412 pisala som ss dakujem

9naty9
23. nov 2024

@michaela282828 ahoj, začala si to študovať prosim ta? Môžem napísať SS?

leontinka27
16. jan 2025

@michaela412 dobrý deň mohla by som poprosiť info?ešte stale vyva výučba online,ako casto?ktoré dni koľko hodín....a ako skúšky online?da sa to zvládnuť?ďakujem

magic08
17. jan 2025

@leontinka27 ak sa pytas na DTI, tak ano vyučba je online, ako často - za semester cca 5 prednasok, nie viac ako 3 hodiny, ani to nie a skusky su online. Je to uplne v pohode, narocnejsie na čas, kedže musis napr. napisať seminarku, ale nic hrozne

leontinka27
17. jan 2025

@magic08 ďakujem

silvia4421
17. feb 2025

Zdravím, prosím chcela by som sa spýtať, či je pedagogické minimum v ZA vhodne aj keď mam iba prvý stupeň VŠ? A ci sa vyučuje iba jeden predmet napr občianska náuka a ďalší je môj vyštudovaný z VŠ, alebo ako sa to berie (v prípade žeby som chcela učiť na ZŠ, SŠ) a ešte prosím neviete aké sú ceny na 2025 alebo 2026?

linduska86
18. feb 2025

@silvia4421 musite mat ukonceny 2 stupen alebo musi ten druhy stupne prebiehat.

silvia4421
1. mar 2025

@linduska86 dobrý večer, ďakujem za odpoveď.

slamkasalamka
2. apr 2025

hlasite sa niekto na DTI na pre rok 2025/2026 prosím?

slamkasalamka
4. apr 2025

@alexis81 ahoj, píšeš že študuješ základný modul na DTI, a že ten trvá 2 roky. Vďaka tomuto základnému modulu získaš učiteľskú spôsobilosť? Čiže obsahuje tento základný modul aj rozširujúci modul - učiteľ prosím? Bolo mi povedané, že ak si chcem potom urobiť rozširujúci modul napr. učiteľstvo pre primárne vzdelávanie alebo predškolská pedagogika, musím absolvovať základný aj rozširujúci modul DPŠ. A až potom sa môžem prihlásiť na rozširujúci modul učiteľstvo pre primárne vzdelávanie.Tak reku v rámci týchto 2 rokov, čo ty študuješ na DTI, získaš už aj to . Ďakujem ti. Písala som na DTI, ale nikto sa mi odtiaľ neozýva...

magic08
4. apr 2025

@slamkasalamka skusim odpovedat ja, podla toho čo viem, aj ked sa nepytas mna priamo. Zakladny modul ak si spravís, ziskas opravnenie vyučovať predmety, z ktorých más statnicu, rozsirujuci modul, čo viem, resp. co bolo povedane mne, si mozes spraviť a uciť iný konkretny predmet, ktorý nemas vystudovaný. Ak chces ucit v skolke, na to ti staci pomaturitne studium na niektorej pedagogickej strednej skole, ak chces uciť na ZS, napr 1 stupen, tak mne bola podana informácia, ze si musím spraviť riadne vysoku skolu s ucitelskym zameraním...
no všímam si velmi, ze človek od človeka vždy iné informácie dostane.

slamkasalamka
6. apr 2025

@magic08 dakujem , ako pises, co clovek, to ine informacie. Z BA mi uz odpisali, ze zakladny modul nestaci, musi byt zakladny modul , potom rozsirujuci modul ucitel aaz potom rozsirujuce-predmet

petra192777
12. apr 2025

@abbies
@slamkasalamka ja riešim teraz to isté, skončila som základný modul cez nivam 🙂 a teraz končím v máji rozširujúci modul dpš pre vychovávateľov a ak si chcem dorobiť učiteľstvo pre primárne vzdelávanie musím začať Rozširujúci modul DPŠ učiteľ a potom až to učitelstvo pre primárne vzdelávanie

petra192777
12. apr 2025

@slamkasalamka Základný modul DPŠ trvá jeden rok a Rozširujúci modul DPŠ učiteľ tiež jeden rok a potom to učitelstvo pre primárne vzdelávanie 2 roky

tanickapr
13. apr 2025

@petra192777 základný modul trvá 2 roky nie jeden rok.

januskaf
1. máj 2025

AHojte, ja sa prave rozhodnutej co dalej . Momentalne som v RUzomberku, koncim 1. rocnik DPŠ, ktorý je pre všetkych aj ucitelov, aj asitentov aj vychovavatelov. ROzhodujem sa ci ist druhy rocnik na ucitela alebo asistenta. V ruzomberku su prednasky blokovo a skusky online, a ukoncuje sa zaverecnymi skuskami + obhajoba prace. Ak by som si urobila na ucitela, budem moct asistovat a aj ucit na ZS obcianku nauku? Alebo to nebude moct, mam skoncenu ekonomiku, manazment a pravo. A este sa cchem opytate, tie tkore skudujete na DPI, aj ten druhy rocnik je vsetko online? Treba pisat velku zaverecnu pracu spojenu s vyskumom? Ci sa na zaver pise len nejaka kratka 10 stranova praca? Dakujem za vase odpovede.

slamkasalamka
1. máj 2025
@januskaf

AHojte, ja sa prave rozhodnutej co dalej . Momentalne som v RUzomberku, koncim 1. rocnik DPŠ, ktorý je pre všetkych aj ucitelov, aj asitentov aj vychovavatelov. ROzhodujem sa ci ist druhy rocnik na ucitela alebo asistenta. V ruzomberku su prednasky blokovo a skusky online, a ukoncuje sa zaverecnymi skuskami + obhajoba prace. Ak by som si urobila na ucitela, budem moct asistovat a aj ucit na ZS obcianku nauku? Alebo to nebude moct, mam skoncenu ekonomiku, manazment a pravo. A este sa cchem opytate, tie tkore skudujete na DPI, aj ten druhy rocnik je vsetko online? Treba pisat velku zaverecnu pracu spojenu s vyskumom? Ci sa na zaver pise len nejaka kratka 10 stranova praca? Dakujem za vase odpovede.

@januskaf ja vam odpovedat neviem, ale co som citala diskusie, tak dpi by malo byt len online. Ja sa vas chcem ale spytat, sko ste spokojna s ruzomberkom? Dali vam dychat? Dalo sa to zvladnut , alebo idete s vyplazenym jazykom? 🙂

slamkasalamka
1. máj 2025
@januskaf

@januskaf ak si spravne vykladam zakon, tam sa pise, ze ak mate titul z ineho odboru, musite si spravit dps asistent…

linduska86
2. máj 2025
@slamkasalamka

@januskaf ak si spravne vykladam zakon, tam sa pise, ze ak mate titul z ineho odboru, musite si spravit dps asistent…

@slamkasalamka pozeraj platnú legislatívu

slamkasalamka
2. máj 2025
@linduska86

@slamkasalamka pozeraj platnú legislatívu

@linduska86 dala by si prosím link?