icon

Pedagogické minimum pre sociálnu pedagogiku

28. jún 2025

Mám vyštudovane Bc. Sociálna pedagogika, ukončené adaptačne, robím asistentku učiteľa. Aký by malo pre mňa výzvam urobiť si ešte pedagogicke minimum?

zuzanockamt
28. jún 2025

Žiadny.

jeennyv
28. jún 2025

Nic…aky predmet by som potom mala ucit?
Max mozno vychovavatelku 🤷‍♀️

zuzanockamt
28. jún 2025
@jeennyv

@jeennyv Učiť nemôže, veď má len Bc.

littledaisy
28. jún 2025

Ja osobne som bola v tom, že na profesiu pedagogickej asistentky (už sa to nevolá asistent učiteľa 🙂 ) treba mať aj pedagogické minimum, keďže sa jedná o pedagogickú činnosť a patríte k pedagogickemu zboru, spadate aj do platových tabuliek pedagogických zamestnancov. Treba si pozrieť v zákone ako to je oficiálne 🙂 ja mám ale takéto info. Robila som pdg asistentku 🙂 ale s vašim vystudovanym odborom sociálna pedagogika nemám skúsenosti. Logicky by to malo stačiť, keďže máte pedagogické zázemie... 🫠

autor
28. jún 2025
@jeennyv

@zuzanockamt
@jeennyv tiež si myslím, že žiadny.
Opakovane ma s tým konfrontovala nadriadena, tak som si to chcela overiť, kým sa jej opýtam, načo by mi to bolo...

autor
28. jún 2025
@littledaisy

Ja osobne som bola v tom, že na profesiu pedagogickej asistentky (už sa to nevolá asistent učiteľa 🙂 ) treba mať aj pedagogické minimum, keďže sa jedná o pedagogickú činnosť a patríte k pedagogickemu zboru, spadate aj do platových tabuliek pedagogických zamestnancov. Treba si pozrieť v zákone ako to je oficiálne 🙂 ja mám ale takéto info. Robila som pdg asistentku 🙂 ale s vašim vystudovanym odborom sociálna pedagogika nemám skúsenosti. Logicky by to malo stačiť, keďže máte pedagogické zázemie... 🫠

@littledaisy netreba, ja nemám ped.min.a robím asistentku. Dokonca myslím, že ani v platovej triede by som neišla vyššie.

littledaisy
28. jún 2025

Tak v tom prípade len vyhľadať v zákone a dokladovať to tým 🙂 v pracovných ponukách, keď sú vypísané prijímacie konania, stále je tam uvedené aj podľa akého zákona treba mať k profesii aké vzdelanie, tak skúste kuk 🙂

snowflakenel
28. jún 2025

Kolegyna ma Mgr zo socialnej pedagogiky. Na to, aby mohla robit vychovavatelku, potrebovala dorobit minimum.

autor
28. jún 2025
@snowflakenel

Kolegyna ma Mgr zo socialnej pedagogiky. Na to, aby mohla robit vychovavatelku, potrebovala dorobit minimum.

@snowflakenel o vychovávateľke nebola reč. Vyslovene sa bavím o pedagogickom asistentovi.

anika
28. jún 2025

Na poziciu PGA si uz plne kvalifikovana

autor
28. jún 2025
@littledaisy

Tak v tom prípade len vyhľadať v zákone a dokladovať to tým 🙂 v pracovných ponukách, keď sú vypísané prijímacie konania, stále je tam uvedené aj podľa akého zákona treba mať k profesii aké vzdelanie, tak skúste kuk 🙂

@littledaisy ja mam zmluvu už na dobu neurčitú a dokonca to nie je môj prvý zamestnavatel ako pedagogickeho asistenta. Preto ma trochu zarazilo, že to zrazu na mňa vybafla.

kacena4
28. jún 2025

podla novych zakonov uz nepotrebujes na asistenta pedag minimum ak mas soc pedag. takze netreba ti nechsi to vedenie nastuduje aplatova trieda sa ti nezmeni

karla21
28. jún 2025

Ešte má napadlo , že mi sme chodili zastupovať druzinarky , bolo to fajn , šetrili sme si hodiny na letné prázdniny . A to ti neviem či tam to neni treba 😅

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
28. jún 2025
@1ryba
Odpoveď bola zmazaná

@1ryba Ale ona má len Bc.

1ryba
Odpoveď bola odstránená
zuzanockamt
28. jún 2025
@1ryba