PhD štúdium počas materskej
Prosím vás neviete niekto ako to je, keby chcem na materskej ísť na doktorát a potom na druhu materskú? Bude sa druha materská počítať z mojej bývalej prace alebo z tých peňazí zo štipendia?
Stipendium pocas phd studia sa nezdanuje a teda ani do materskej nezapocitava
@dskjhfdlkdjhl to som sa informovala vopred, dá sa to skĺbiť, zároveň viem že budem mať v okolím ľudí, ktorí mi pomôžu.
U nás by to nebolo mozne, doktorandi musia byť denne v škole, majú normálnu dochádzku, neexistuje počas materskej. Štipendium - neplatia sa odvody, takže zo štipendiá nie je nárok na materské
Pracovný pomer ti stále trvá?
Píšeš o bývalej práci, takže ak pracovný pomer už netrvá, nárok na materskú nebudeš mat
Doktorandi su studenti, nie zamestnanci. Univerzita za nich neodvadza socialne/nemocenske poistenie, tj. Nevznika narok na matersku, pokial si student neplati dobrovolne nemocenske a dochodkove poistenie. Ja som si platila sama, nasledne mi narok na matersku vznikol.

O materskej neviem poradit, len je dolezite vediet, ze stipendium je len pre dennu formu studia. Ak by si to robila externe, tak stipendium ziadne nemas. Pocas materskej si tu dennu formu neviem celkom predstavit, ale kazde studium je ine.