Výpoveď počas materskej

ika33
31. okt 2012

Ahojte, som na druhej materskej a včera som obdržala od svojho zamestnávateľa výpoveď z organizačných dôvodov, a to rušenie zamestnávateľa. Mám tam 2 mesačnú výpovednú dobu. Takže do 31.12.2012. Neviete mi niekto poradiť či je treba sa hlásiť na úrad práce a ak áno kedy. A ako je to potom s peniazmi, mala by som dostať odstupné? Keď sa nahlásim na úrad práce z čoho mi budú vypočítavať dávku a kedy je teda lepšie nastúpiť počas materskej, po materskej, počas rodičovskej alebo po rodičovskej. Lebo som počula, že počas rodičovskej baba nastúpila na nezamestnanecké a potom sa po pol roku vrátila na rodičovskú.

xlucia
31. okt 2012

@ika33 motas dokopy tri veci. narok na odstupne mas podla toho, kolko rokov si tam pracovala. a teraz si na materskej, ktora ti trva bez ohladu na to ze si prisla o miesto. po materskej nastupis normlane na rodicovsku. a az ked skoncis rodicovsku, pojdes na urad prace, ak si teda vtedy nenanes pracu

ika33
autor
31. okt 2012

@xlucia - odstupné by som mala dostať to som si už zistila, dokonca by sommala mať preplatenú aj nevyčerpanú dovolenku. Keď nastúpim na nezamestnanecké z čoho mi potom budú vypočítavať dávku?

b1105
5. nov 2012

@xlucia ahoj chcem sa spytat asi v tom vies chodit mne skoncil pracovny pomer presne pred nastupom na matersku zaraz nasledujuci pracovny den platila som si dobrovolne poistenie a nenahlasila som sa na urad prace, dufam ze je to tak ze sa staci nahlasit po materskej?dik

xlucia
5. nov 2012

@b1105 v tomto ti neviem poradit

deni73
6. nov 2012

Ahojte, viete mi poraditť? Dňom, keď som išla na materskú. mi skončil pracovný pomer dohodou, potrebujem sa prihlásiť na úrade práce, keď chcem ďalej priberať rodičovské? díky

b1105
7. nov 2012

@deni73 ja som volala na upsvar ze ci tam mam byt nahlasena a mne povedali ze nie

zankaj
9. nov 2012

Ahojte viete aj mne poradit? Pracovala som od 1 aprila 2012 v jednej firme na dobu urcitu cize na rok. Ostala som tehotna a som na rizikovom. Nastup na matersku mam koncom decembra 2012. Kedze mi konci v aprili 2013 ta zmluva ako to mam riesit? Mozu mi dat vypoved aj ked som na materskej? A ako je to s nemocneskym a tak? Lebo viem ze je nejake doplnkove poistenie voci takymto veciam ale neviem. Dakujem

zalka
19. nov 2012

@zankaj
Čo chceš riešiť? Máš zmluvu na dobu určitú, oni Ti nedajú výpoveď len sa skončí zmluva aká bola medzi vami dohodnutá. Pn dostaneš normálne zaplatenú, a aj materskú aj po skončení PP.
Po materskej dostaneš normálne aj rodičovský príspevok.

zalka
19. nov 2012

@zankaj
Ešte doplním, ak by si náhodou počas RD potrebovala ísť na PN, tak sa prihlásiš na balík poistení v SP to dobrovolne den pred PN a PN dostaneš potom zaplatenú cca vo výške 216 eur. Ale po skončení PN sa treba potom odhlásiť.

zankaj
19. nov 2012

@zalka ok dakujem 🙂

ika33
autor
24. nov 2012

@b1105 - ahoj, ak som to správne pochopila, tak ti si teraz na materskej a skončil ti pracovný pomer. Tak mne na ÚP povedali, že na nezamestnanecké sa mám hlásiť po ukončení materskej dovolenky nie až po rodičovskej, ak chcem dostávať podporu vypočítanú zo mzdy, ktorú som dostávala. Ak by som išla až po rodičovskej už by to tak nerátali a nedostával by som nič.

beronsche
25. nov 2012

@ika33 Cize, ak sa zena po skonceni materskej zaregistruje na UP, bude poberat podporu v nezamestnanosti 6 mesiacov. Co po tych 6 mesiacoch? Moze ist spat na rodicak?

zalka
25. nov 2012

@beronsche
ani môže ísť späť na rodičovskú dovolenku, a počas poberania podpory v nezamestnanosti môže RP poberať manžel. Zmeny sa dajú robiť k prvému v mesiaci.

ika33
autor
30. nov 2012

@beronsche - áno po nezamestnaneckom sa môže dať späť na rodičák

lacibo
7. apr 2023

@ika33 pocas MD a RD je zakaz dat vypoved..ako aj pocas PN..tak celkom nerozumiem