Počet predmetov na seminár
Zdravím,
chodím do prvého ročníka na gymnáziu a rada by som vedela či niekto nevie že z koľkých predmetov môžem, prípadne je dovolené chodiť na seminár. Dá sa to len z tých predmetov z ktorých chcem maturovať alebo aj z tých ktoré by som mala mať na prijímačkách na VŠ?
Byvaju 3 (jedno z toho byva jazyk a jeden - dva byvaju maturitne predmety), zalezi od rozvrhu, teoreticky by si mohla chodit aj na 5, ak tak bude urobeny rozvrh, ziaci si ale vyberaju seminare najcastejsie podla toho, z coho budu robit prijimacky. Su studenti, ktori si daju aj 4, ale musi im to vychadzat v rozvrhu, teda nesmu sa prekryvat casy seminarov.
V prvom a myslím, že aj v druhom sú 2 semináre a potom v ďalších ročníkoch už 3.
Každá škola to ma iné, semináre bývajú až vo 4. prípadne 3. ročníku. Musí sedieť to rozdelenie, počty, kombinácie. Pýtaj sa v svojej škole.
My sme mali semináre až v maturitom ročníku napríklad, mala som konverzácie, dva maturitné predmety a ešte jeden iný na vyplnenie hodín... maturovala som z menej zvyčajnej (alebo teda v tom roku u nás nepopulárnej kombinácie), tak mi to takto vyšlo... ako to bude tebe vychádzať v rozvrhu sa nedá takto povedať, informuj sa priamo na škole, keď k tomu príde 🙂
Keď rodičia potvrdia, že na školu nastúpiš, dostaneš ponuku seminárov, z ktorých si môžeš vybrať a aj počet.
Mám dcéru na gymnáziu, do konca júna, si musela vybrať semináre.
Nemusia to byť ešte maturitné predmety, ak napr. nie si presne rozhodnutá na akú VŠ potom oôjdeš
Toľko koľko ti škola dovolí ale za mňa je hlúposť robiť maturitu z iného predmetu ako sa chcem učiť ďalej na vysokej škole.

preco sa pytas tu na konovi a nie v skole? hadam to budu vediet najlepsie