icon

Pomoc s angličtinou

lienkashcj
28. apr 2018

Ahojte chcela by som sa vás opýtať ako sa naučiť angličtinu ? Je to blbá otázka viem ale učím sa ju už od ZŠ a stále s ňou mám problém. Viete mi poradiť ako na to ? Aby sa na mňa nejako nalepila ak gramatika tak aby som vedela aj komunikovať. Pretože to je so mnou strašné a do zahraničia si nemôžem dovoliť vycestovať. A neviete kde by sa dala stiahnuť kniha 2000 najpoužívanejších anglických slov pretože je už všade vypredaná. Alebo nejaká stránka kde je tých 2000 najpoužívanejších slov ? Ale aj s prekladom.
Alebo čo vám pomohlo ? Nejaké rady ?
Ďakujem 🙂

bielavila
30. apr 2018

@dorottka takze neni su to vyhodene peniaze? Lebo sa chystam kupit si to

ewellina
30. apr 2018

@dorottka No ja som písala o podmienkach pre živnosť. Ako je to u zamestnancov, netuším, ale je to prinajmenšom čudné, že nikto od teba žiaden papier nechcel.

dorottka
1. máj 2018

@bielavila Pozri, my mame v rodine kupene oba jej kurzy - pre mna samotnu by to vyhodene peniaze boli, pretoze sa rovnakym sposobom, ako ona prezentuje, ucim jazyky uz dobrych 20 rokov, to su techniky, ku ktorym sa kazdy samouk skor ci neskor prirodzene prepracuje 🙂 Ak si das namahu, tak tie techniky najdes hore dole po nete, ale ona ich ponuka pekne ucelene, po slovensky a s dobrym vykladom. Cize pokial fakt nevies ako dalej, ako sa odpichnut atd., tak chod do toho.

dorottka
1. máj 2018

@ewellina no ja som bola vzdy dohodar, kedze ucim aktualne skor pre nas 'netradicne' jazyky a boli asi radi, ze nejakeho 'ucitela' vobec nasli. Zasa tie certifikaty/skola nie su dakym uzasnym dokazom alebo zarukou o znalosti, pobyt vonku uz vobec nie, aj ta Lydia z mentoringu o tom dost vela hovori, ale tak to je nam asi vsetkym jasne 🙂

lienkashcj
autor
1. máj 2018

@sasesoe ďakujem 🙂 pozriem sa na to 🙂
@vienala a áno časom by som si chcela urobiť aj certifikát 🙂
@ewellina ako tak čítam tu komentáre tak Lýdia vypadá fájn určite skúsim pozrieť na jej stránku
@dorottka a len tak bokom témy aké u nás netradičné jazyky učíte :D ?

ewellina
1. máj 2018

@lienkashcj A čo tie knižky, čo som ti ich tu prezentovala, pozrela si sa vôbec na to?

lienkashcj
autor
1. máj 2018

@ewellina áno pozrela a aj si asi jednu objednám

dorottka
2. máj 2018

@lienkashcj fincinu a norcinu 😃 Ale uz len sukromne 🙂

lienkashcj
autor
2. máj 2018

@dorottka wow :O

gabrielkaa
2. máj 2018

Mne pomohol native speaker. Len samozrejme anglictinu musis stale pouzivat, lebo potom to upada. treba co to precitat alebo sa s niekym rozpravat. mne sa s kniziek takzko uci...aj ked samozrejme gramatika sa inak neda...

lienkashcj
autor
2. máj 2018

@gabrielkaa áno s knižiek sa mi tiež učí ťažšie(ako kedy a ako čo :D ) len tá gramatika inak asi ani nejde :/ :( a áno rozprávať sa s niekym je asi to najlepšie

sasesoe
2. máj 2018

@gabrielkaa
@lienkashcj gramatiku sa mozes ucit aj cez mobil z roznych aplikacii. Je ich kopec napr teraz pouzivam tuto

lienkashcj
autor
3. máj 2018

@sasesoe English Grammar in Use používam práve knihu teraz :D
@ewellina tak predsa som si len kúpila tú knihu :D a je dobrá páči sa mi aj spracovanie a aj to že to môžem mať v mobile aplikáciu kde si môžem skontrolovať výslovnosť napr. :D ale celkovo je to fájn :D

ewellina
3. máj 2018

@lienkashcj O tej aplikácii som ani nevedela. Keď som to kupovala, vtedy ešte, tuším, neboli mobilné aplikácie. 😎

lienkashcj
autor
3. máj 2018

@ewellina asi nie ja som si kúpila edíciu z roku 2015 (štvrtá edícia) pravdepodobne je to zatiaľ posledná verzia :/

ewellina
3. máj 2018

@lienkashcj Uvidíš, bude sa ti z nej výborne učiť. A nezabudni k tomu pridať aj počúvanie (napr. TV, rádio), hovorenie (najlepšie, ak by ťa mal kto opravovať) a čítanie toho, čo ťa baví, samozrejme všetko v AJ. Dôležité je venovať sa tomu každý deň. Lýdia hovorí, že keď jeden deň nestihneš, nič sa nedeje, ale dva dni, to je už veľa a myslím, že má pravdu.

lienkashcj
autor
5. máj 2018

@ewellina hej chcem sa tomu venovať každý deň radšej pomenej ako potom všetko naraz :D To s tým opravovaním bohužiaľ nemám nikoho kto by ma opravoval a preto chcem nejakú tu jazykovku aspoň na nejaký čas :/

ewellina
5. máj 2018

@lienkashcj Nemyslim si, ze na jazykovke ta niekto bude opravovat. To naozaj radsej nejaky individualny kurz.

lienkashcj
autor
6. máj 2018

@ewellina no ale chcela by som si to dať na individuálne kurzy aspoň na začiatok :/ a nie skupinové

gabrielkaa
7. máj 2018

@lienkashcj mne na zaciatok pomohli skupinove kurzy, potom neskor, ked som bola vyssi level, tak uz individualny. takto to idem aj s nemcinou riesit. Ked som bola uplny zaciatocnik tak by mi individualne moc nepomohli, skor skupinove, teraz vsak hladam individualne

kvetinka75
7. máj 2018

dcéra má kamarátky, ktoré nikdy neboli v AJ hovoriacej krajine ale stále pozerajú a počúvaju filmy, prekladajú si pesničky, čítajú a chodia na konverzačné hodiny do jazykoviek a fakt ten jazyk vedia na úrovni. ale venujú sa mu neustále. Denno-denne a dôležitá je podľa mňa aj slovná zásoba. Bez nej sa ďaleko nepohneš. Takže treba sa doúčať aj slovíčka

lienkashcj
autor
9. máj 2018

@kvetinka75 jo tie tiež sa budem musieť doučiť :/

ivana_uz
11. júl 2018

@lienkashcj Ahoj, nie je to blba otazka. Sama som sa tym dost trapila a skusala rozne skoly a lektorov, az som si nasla svoj sposob. Pretoze je to tak , ze clovek musi usilie vynalozit sam. Posielam Ti odkaz na dva clanky, kde opisujem ako som postupovala. Su tam zaujimave tipy, ktore mi velmi pomohli.
https://uspor-zivot.eu/2018/01/21/priprava-na-s...
https://uspor-zivot.eu/2018/01/07/priprava-na-c...

Skus sa pozriet, pripadne mi napisat, ak by Ta nieco zaujalo a potrebovala by si viac info.
Pekny dnik.
🙂

ivana_uz
11. júl 2018

Ahoj, sucitim. Presne takto som sa ocitala i ja sama. Takze nasla som si nasledovne zdroje a urobila si postup. Tento postup som spisala do clanku, ktorym by som rada nainspirovala ludi, ktori sa nejako v uceni zasekli. Budem rada ak mi napises, ci si v nom nieco nasla, popripade, ak by si mala nejake otazky k tomu.
https://uspor-zivot.eu/2018/01/21/priprava-na-s...
https://uspor-zivot.eu/2018/01/07/priprava-na-c...

Drzim palce. 🙂

ivana08
9. okt 2019

@sasesoe pls pozeram na nete stranku tej lydie co tu odporucas. Chcem sa opytat, lebo tomu uplne nerozumiem. V tych kurzoch iba hovori ako sa ucit, ci tam su aj volake nahravky, cvicenia, ci len odkazy na ine stranky odkial sa da ucit, ci ako to cele je? Dakujem

sasesoe
10. okt 2019

@ivana08 ahoj, s jej kurzom sa mozes ucit akykolvek jazyk - aj, nj, fr, span,.... vysvetluje ako na to, aby si videla vysledky, zamerala sa na to, co je podstatne. Nie su tam cvicenia z anglictiny, ani nemciny, ale k jazykom, kt ona ovlada dava aj konkretne tipy na materialy a k ostatnyk dava kluc ako si ich najst. Mne to velmi pomohlo. Ucila som sa anglictinu mozno 20rokov (od ZS), mam maturitu, jazykovky, rozne kurzy a stale to bola take nijake... ked som zacala podla jej tipov, tak to bolo uplne o inom. Po mesiaci pocuvania som zacala rozumiet anglicky, potom som tobila dalsie aktivity, ked som sa konecne odhodlala na rozpravanie, tak za 2 mesiace som zase zaznamenala obrovsky pokrok. Celkovo som s anglictinou stravila cca 20mesiacov a mam pocit, ze uz sa naozaj viem dohocorit rodenym hovoriacim, tiez si bez vacsich problemov viem nieco pozriet, ci precitat. Teraz pokracujem s jej metodami a aplikujem ich na nemcinu. Za mna najlepsie invsetovane peniaze, ale zacala som s radaki, kt dala zadarmo na blogu.

ivana08
10. okt 2019

@sasesoe super dakujem, ja som dnes pozerala jej bezplatny webinar, tak mam 2 dni na to aby som si rozmyslela, ci si kupit kurz za zvyhodnenu cenu. Citam akurat info o goldliste. Musim porozmyslaj, je to dost penazi, ale zasa ak mi to ma pomoct.... rozmyslam ktory z kurzov, ja som taka stala zaciatocnicka, a teraz po rokoch doma na RD uz asi uplna 😉 . Neviem ci skusit radsej ten zakladny a potom dalej sa uz mozno budem vediet pohnut aj dalej ci radsej ten pokrocily ze je tam viac rad ako na to aby sa clovek vedel aj dohovorit.
No skusim sa na to vyspat a uvidim co na to zajtra poviem 😉
Dakujem za info

sasesoe
10. okt 2019

@ivana08 super, daj potom vediet, ako si sa rozhodla 🙂 ked chces, mozes mi napisat aj sukromnu spravu, mam oba kurzy, tak mozno budem vediet poradit. Tiez mam za sebou aj akademie. 🙂

bielavila
10. nov 2019

@dorottka prosim ta nechces predat tie materialy od nej ked uz ich nevyuzivas? Na nove od nej nemam s moc by som potrebovala pomoc s tou anglinou, pouvazuj

santte
15. jún 2023

@ivana_uz Ahojk, pozeram na tvoje linky ale nefungujú, mohla by si mi ich poslať do spravy. Potrebujem pomoc s anglinou, dakujem pekne Ivet
PS: neviete niekto kde sa da stiahnut serial priatelia ale v angličtine ? dakujem