icon

Potrebujem poradiť ohľadom vysokej školy, odbor - Riadenie leteckej dopravy

veronnika0
23. mar 2019

Zdravím, mám menšiu dilemu, preto by som potrebovala pomoc ohľadom VŠ. Vedeli by sme mi poradiť čo sa týka odboru Riadenie leteckej dopravy? Nejaké skúsenosti, poznatky, čo sa tam učí a podobne. Ďakujem.

jeennyv
23. mar 2019

@veronnika0 kamaratka na
tento odbor chodila, nezvladala matematiku a nejake predmety tam v polke druheho rocnika skoncila, ono zalezi ci to fakt chce clovek studovat a ma na to, ci sa len rozhodol....

veronnika0
autor
23. mar 2019

@jeennyv matematika, fyzika a informatika boli veľmi ťažké?

jeennyv
23. mar 2019

@veronnika0 pre nu ano, zalezi ako si na tom..chces ist studovat na tuke?

gabesz1
24. mar 2019

Dobrý deň! Súhlasím s názorom Jeenyv. Záleží od toho, či niekto skutočne chce študovať na konkrétnej VŠ a v konkrétnom odbore, lebo matematika, fyzika sú fakt náročné na leteckej - všeobecne.

veronnika0
autor
24. mar 2019

Ja by som chcela ísť, len neviem čo od toho môžem čakať.

meandbaby
24. mar 2019

@veronnika0 ak clovek naozaj nieco chce, tak to dokaze.Ak tuzis po tomto studiu, treba sa prihlasit a urobit maximum preto, aby si to zvladla.Treba sa ucit a pytat sa, ak nieco nevies, chodit na konzultacne hodiny.😀😆😗

dida712
24. mar 2019

Som absolventka LF presne tohto odboru ;) ... prvý ročník je náročný predovšetkým na matematiku, fyziku a informatiku ... sama som s tým mala problém, no dala som to! chcelo to veľa, ozaj veľa času nad knihami vo voľnom čase, keďže cvika z matiky vyzerali asi tak, že sme boli radi, že sme si stihli niečo napísať z tabule, keďže učiteľka s jednou rukou písala a druhou už zmazovala, lebo nemala miesto :D :D ... no nie je to zas niečo čo by sa nedalo zvládnuť 🙂 ... samozrejme záleží od človeka a jeho povahy 🙂 niekto si predmet radšej prenesie ako keby si mal "máknuť" počas skúškového, našťastie počas 5rokov som nemusela nič prenášať 🙂 .... všetky vyššie spomínané predmety slúžia ako tzv. "sito" :D v prváku nás bolo cca 140 a do tretiaku sa nás dostalo cca 60 :D ... tento odbor má viacmenej manažérsko-ekonomický charakter ... ak Ťa ešte niečo zaujíma kľudne sa pýtaj 🙂

veronnika0
autor
24. mar 2019

@dida712 dakujem 🙂 ešte by som sa chcela spýtať na volitelne predmety ake sú

veronnika0
autor
24. mar 2019

@dida712 a potom skončeni sa môžeš uplnetnit kde kontretne v letectve?

katallinka
24. mar 2019

@veronnika0 ja som tento odbor koncila pred 7 rokmi :D sla som nan z Obchodnej akademie a fyziku mala naposledy na zakladnej skole. Z matematiky som sa vzdy povazovala ze negramotnu a nakoniec som ju doucovala. Treba si najst cestu, volu 🙂 treba hlavne chciet. Je pravda, ze matematika tam s tebou ide asi az do 4.rocnika

veronnika0
autor
24. mar 2019

@katallinka ked s mozem zamestnať s týmto odborom? Ja nechcem študovať len preto aby som si napisala Bc., Ing. Pred meno. Ja tú školu chcem aj využívať. Myslím si že by ma to bavilo, len sa bojim že s stym sa neuplatnim tak ako by som chcela.

dida712
25. mar 2019

Z tohto odboru sa v letectve uplatni len maličké percento absolventov 🙂 žiaľ ... skúsila by som iné odbory ako avionika či riadiaci, v prípade že sa tejto oblasti chceš venovať ;)

veronnika0
autor
25. mar 2019

@dida712 dajme tomu kedy chcem byť stewartkou kam ísť?

veronnika0
autor
25. mar 2019

Stewardkou*

jeennyv
25. mar 2019

@veronnika0 kamoska jedna je letuska, nema na to skolu, aj ja som raz prihlasila na konkurz musis ovladat jazyk testy, pohovory a potom ta vyskolia..pokial ja viem kamoska co tento odbor neskoncila, tak ona vravela ze by mohla robit na vezi navigacia lietadiel atd...

veronnika0
autor
25. mar 2019

@jeennyv ďakujem

dida712
26. mar 2019

Na to nepotrebuješ VŠ 🙂

gabesz1
26. mar 2019

@jeennyv Vami spomínaným odborom istotne na veži nikdy nebudete pracovať, nakoľko s vežou to nemá vonkoncom žiaden súvis a už vôbec nie s navigáciou!

danielagre
1. júl 2023

@dida712 Mám otázku...matika je horšia ako na Ekonomickej fakulte? Lebo teraz pozerám a na Ekonomickú robia všetci prijímačky .....a na Dopravnú v Ziline sú študenti s priemermi do 1,,6 a niektoré odbory aj do 2,0 prijímaní automaticky...mne sa to javí tak, že dopravná má ľahšiu matiku. Ale čo fyzika??? To sa mi zdá väčší problém ...