icon

Povinná literatúra a štúdium predškolskej pedagogiky

kikush68
6. feb 2024

Rozmyslam nad studiom predskolskej pedagogiky, napriklad aj z dovodu, ze by som raz mohla mat skolku, naucit sa o vyvine dietata(aj toho mojho, mam 2 rocne dieta) a celkovo si potrapit hlavu aby som sa mohla nieco ucit a odlozit Alzheimra (srandujem). Studuje niekto predskolsku pedagogiku? Su nejKe povinne knihy, ake? Je to velmi narocne popri dietatu? Myslim tym, ze ucivo hadam zvladnem ale treba vyrabat nejake veci? Hram na klavir, spievat viem ale spievam len doma, trochu hran na harmoniku, je to plus ktore sa zohladnuje? Ako dlho trva skuskove obdobie? Budem mat nejaku sobotu aj volnu, aby som bola aj s rodinou?

veronikam33
6. feb 2024

@kikush68 na našej berú do úvahy iba klavír, skúškové sme mali december a január, niekoľko opravných bolo ešte dnes. A soboty mi vychádzali v priemere 3x v týždni, boli asi aj 2 piatky no online. Skoncila som prvý semester, takže literatúru poradiť neviem. Kupovala som 2 knihy, čo písali naše profesorky, na hudobnú sme mali odporucenu, a jeden nám dal svoju on-line. Vyrábala som jednu hračku, jednu pomôcku, a ďalšie veci sú o písaní, ako seminárka, portfólio... Robím ju popri dieťaťu, je nás dosť takých. Môj má 6 mesiacov. Je to dosť náročné, no opravny som robila iba jeden, zo spevu 😅, zatiaľ sa to dá.

kikush68
autor
6. feb 2024

@veronikam33 a chodis do Bratislavy alebo inde? Ja by som chcela ist na Uk v BA

veronikam33
6. feb 2024

Prešov 😉

mi_mi123
7. feb 2024

@veronikam33 môžem napísať správu? uvažujem nad štúdiom v PO…študujete externe? ďakujem 🙂

kikush68
autor
7. feb 2024

@veronikam33 a je nieco co by som si mala dopredu nastudovat?

veronikam33
7. feb 2024

@mi_mi123 áno môžete, študujem externe

veronikam33
7. feb 2024

@kikush68 no dopredu asi nie je nič potrebné, na seminároch vám povedia čo vyžadujú. Všetci majú svoje podklady z coho sa učiť, ak chceš dopredu tak asi iba zákon o ms, ISCED 0, dodatky, vyhlášky, aby si sa v tom vedela orientovať