icon

Práca v HR a dilema čo ďalej so školou

beus1_8
8. máj 2023

Ahojte., možno bude tato otázka znieť trošku chaoticky ale momentálne som v tej fáze, kedy ten chaos naozaj zažívam:D.
Jedná sa o to, že som študentkou 3 ročníka bakalárskeho stupňa odboru sociológia. Nemôžem tvrdiť, že tento odbor mi vyslovene nič nedal ale nájsť som sa v ňom veru nenašla. Nakoľko pandemické obdobie a s ním spojená výučba bola aká bola, stále som dúfala, že keď prejdeme do prezenčnej formy veci sa zmenia. No nezmenili, ale naozaj som nechcela dva roky zahodiť a odísť bez ničoho, tak o tri týždne štátnicujem. A tu sa dostávame k podstate tejto diskusie a k “problému”. Jedná sa o to, že aj keď viem, že to nie je také ružové a jednoduché ako sa to na prvý pohľad môže zdať, predsa len ma to ťahá do budúcna k práci v HR sfére. Rozumiem, že náplňou nie je len nábor nových ľudí a že táto práca určite vyžaduje veľa úsilia, no pokiaľ človek chce, musí sa to dať. Avšak ide o to, že netuším, či túto školu ukončiť Bc. a začať odznova priamo takú, ktorá sa zameriava na ľudské zdroje a manažment, alebo tá škola nie je až tak smerodajná a pokiaľ je človek šikovný a ovláda jazyk poprípade absolvuje nejaké kurzy, dokáže sa na takúto pozíciu dostať? Nakoľko ak by som začala teraz odznova, výjdem zo školy ako 27 ročná a to už naozaj je pre mňa veľa veľa času. Myslíte, že je možné z môjho odboru dostať sa teraz napríklad na stáž s týmto zameraním a v budúcnosti by to malo taktiež prínos a naďalej si popri dokončiť Mgr. v aktuálnom odbore ? plus sa zameriavať na ten jazyk poprípade na spomínané kurzy.Naozaj mám zmätok a viem, že konečné rozhodnutie je na mne no predsalen niekedy človek potrebuje a chce počuť aj názory iných🙂 ďakujem!

mia_von_prag
Autor odpoveď zmazal
st_277
9. máj 2023

@beus1_8 skus stastie na nejakej juniorskej pozicii, ak vies jazyk, niekto ti sancu podla mna da..🙂