icon

Prečo dnes ide niekto študovať pedagogiku?

25. mar 2023

Co vedie dnesnych stredoskolakov k rozhodnutiu studovat pedagogiku? Vsade sa hovori o nizkych platoch, zlych detoch, helikopterovych matkach. Nevedia o tom?

hruska91
25. mar 2023

Lebo radi učíme a tiež chceme robiť, čo nás baví, tak ako každý. Určite nie kvôli platu 👌

kacernakokse
25. mar 2023

Niekto určite kvôli poslaniu, ďalší dôvod môže byť to, že nevedia čo chcú robiť a vedia, že to nie je príliš náročné štúdium oproti iným lepšie platenym aj keď to neplatí vždy. Veľa mojich spolužiakov išlo na pedag, pretože nevedeli, čo chcú v živote robiť a nechceli ísť ešte do práce.

baskustek
25. mar 2023

Pretože ešte nevedia, do čoho idú a čo to obnáša. Až tak ďaleko do budúcnosti nehľadia. Ako ja. Och, keby som sa mohla druhýkrát rozhodnúť, učiteľstvo študovať veru nejdem, teraz mám 36 a ďalšiu školu si už veru robiť nepôjdem. Alebo tá druhá možnosť, že ich to naozaj baví a vidia v tom isté poslanie, podobne ako zdravotné sestry. Ale to musia mať partnera s lepším platom...

mpg
25. mar 2023

Ja si myslím, že o tom vedia, ale každé povolanie má aj svoje plusy, aj mínusy, žiadne nie je iba výhodné a bezproblémové.

viera77
25. mar 2023

A keď už nikto nebude študovať pedagogiku a učiteľstvo, kto teda bude učiť deti a mládež?

viera77
25. mar 2023

@autor Tá istá osoba, ktorá práve založila aj "zaujímavú" sobotňajšiu úvahu o stredoškolákoch a štúdiu pedagogiky?

betka233
25. mar 2023

Nizke platy? 🤔 no neviem, mam aspon 4 ucitelky v uzkej rodine a ani jedna sa nestazuje, prave naopak, postupne im len zdvihaju, kazdym rokom a ony sa osmievaju... to nevravim o vsetkych tych prazdninach... este mi jedna z nich aj ustipacne povie ze ona si ani nevie predstavit chodit v lete do roboty ako ja 🤷🏿‍♀️

ninka297
Odpoveď bola odstránená
ninka297
Odpoveď bola odstránená
kukuk29
Autor odpoveď zmazal
hruska91
25. mar 2023

@ninka297 presne tak

kika2079
25. mar 2023

@hruska91
@ninka297 a ako presne si ich nadrabate zaujima pa pocet hodin kolko mate navyse

zuzanockamt
25. mar 2023

@kika2079 Keď ti nevyjde RD, tak si musíš brať NV, LO alebo neplatené voľno.
Dovolenka je 45 dní a prázdninových dní je viac.

zuzana76
25. mar 2023

@kika2079 nadrabam si zastupovanymi hodinami, alebo ako vychovavatelka s SKD

autor
25. mar 2023

@viera77 Nie, ale idem si precitat i tie temy.

hruska91
25. mar 2023

@kika2079 zastupovanie počas roka alebo keď to nepokryje tak neplatené volno

vinkel
25. mar 2023

Ja som išla študovať kvôli deťom. Aby som nemusela riešiť kde ich dám keď majú prázdniny.

zuzulkika
25. mar 2023

@betka233 teda ja tiež neviem,komu sa tak strašne furt máli.Ok,takto....hodnotila by som to podľa dosahujúciich vysledkov školy napr.alebo je rozdiel dedinske školy verzus mestské kde ich je 30 žiakov v triede...ako sa môžu tie učiteľky cítiť...

zuzanockamt
26. mar 2023

@zuzulkika A takto by sa teda mali hodnotiť všetky profesie - podľa výsledkov a správania sa ku klientom.

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená
ysseba
26. mar 2023

Prečo niekto študuje pedagogiku? Tak niekto v tom vidí zmysle. Niekto vidí výhody do budúcna - prácu bude mať vždy istú. Môže si privyrobiť - doučovať. Viem, že učiteľky neznášajú pojem "prázdniny" - tak to nazvime inač - keď budú mať vlastné deti, tak nemusia riešiť kto bude s deťmi doma. Takto by si sa mohla pýtať na každé povolanie. Prečo niekto študuje právo a chce byť advokátom? (veď bude obhajovať napríklad pedofila, ktorý znásilnil dieťa a on bude musieť tvrdiť, že je nevinný a stáť za takým zvieraťom). Prečo niekto študuje medicínu? (veď sa bude stretávať so smrťou a smutnými osudmi každý deň). A takto by sa dalo nechápať každé povolanie...

zuzana76
26. mar 2023

@ysseba preto, ze niekto potrebuje umelo rozduchavat vasne, ked si vsimnes, kolko tem o uciteloch, asi povolanie, co najviac lezi v zaludku vacsine ludi, pritom uplne kazdy ma moznost studovat a ist ucit. Da sa aj dialkovo.

zuzanockamt
26. mar 2023

@zuzana76 Áno, v poslednom čase je tu týchto tém veľa a všetky s jasným cieľom.

heln
26. mar 2023

to je asi taka ista otazka ako spytat sa preco sa niektori stredoskolaci nejdu studovat a staci im muklovat niekde v supermarkete, ked sa hovori o zdieracskych zamestnavateloch, neprijemnych zakaznikoch a nizkych platoch.... atd. otazka by sa dala polozit akokolvek.
kazdy k niecomu inklinuje s snazi sa najst svoju cestu.

zuzuliennka1
26. mar 2023

tak napr. keby som sa mohla rozhodovat znova, isla by som na spec. pedagogiku (mam vystudovanu ekonomicku), spec. pedagogov je malo, dopyt je naopak obrovsky

zuzulkika
27. mar 2023

@zuzanockamt veď sa aj hodnotia,nemáš všade rovnako za všetko zaplatené.....vravím z čistej skúsenosti a počutia druhých.

zuzinka888
27. mar 2023

@zuzuliennka1 o tomto sme sa bavili s dcerou - vybera zatial strednu skolu. Dufam, ze sa podari.

zuzuliennka1
27. mar 2023

@zuzinka888 z osobnej skusenosti si myslim, ze dnes ma spec. pedagog naozaj siroke pole posobenia a urcite nema nudzu o pracu.
Sama som so synom chodila k spec. pedagogicke, ma vlastne sukromne centrum.
Je dnes vela deti s roznymi poruchami ucenia, PAS, rozne dys-,…
terminy a cakacie lehoty na vysetrenia obrovske, velky dopyt.

zuzinka888
27. mar 2023

@zuzuliennka1 ako takto som jej to aj ja prezentovala. Ma vacsinou same 1 max 2 na vysved. Gympel uplne vylucila a vysku teraz odmieta. Rychlo skoncit a " zit" zivot. No dufam,ze za 4 roky zmeni nazor a tu vysku urobi ak nie tuto tak inu. Tak yz len aby ju prijali.