icon

Prešovská univerzita a štúdium predškolskej pedagogiky popri dieťati

barbara2024
3. feb 2025

Ahojte. Zvažujem podať prihlášku na Prešovskú univerzitu, štúdium predškolská a elementárna pedagogika, externou formou. Avšak mám teraz dvojmesačného syna. Má niekto takto skúsenosť so školou popri malom dieťati? Je ten odbor náročný?
Dobre viem, že v Košiciach na UPJŠ taký odbor nie je?
Mám spravenú nadstavbovú školu ako učiteľka mš a vychovávateľka, a chcela by som pokračovať v štúdiu, len neviem, či je teraz ten správny čas.
A tiež by ma zaujímalo, že koľko sa platí teraz za semester.

bianca11
6. feb 2025

Dobrý deň. Ja tiež zvažujem buď elementárnu alebo aj špeciálnu pedagogiku v PO. Minulý rok som končila DPS,sama s dvoma deťmi. Štúdium sa dalo v pohode zvladnut. Bolo to náročné hlavne pred statnicami. My sme mali k záverečnej práci ešte napísať ďalšiu prácu z hlavného predmetu, ďalších 70-80 strán navyše + prax.

barbara2024
autor
6. feb 2025

Ak dobre viem, tak sa píše iba bakalárska práca, skúšky sa tam nerobia

bianca11
6. feb 2025

@barbara2024 uvidíme... Možno sa prihlásim na rozširujúce. Ale poviem vám, že v PO to strašné preháňajú. Aj DPS poniektorí chceli dokončiť inde lebo nároky boli dost vysoké... Každú sobotu sme boli v škole. Potom každý semester po 3 skúšky. Nič sa nedalo online.

barbara2024
autor
8. feb 2025

@bianca11 ja by som najradšej išla do KE, ale tam také štúdium nie je..aj ja som počula, že niektori učitelia vyžadujú veľa

saninka33
Autor odpoveď zmazal
sindy21
21. feb 2025

Ja rozmýšľam ,či Rkb alebo Prešov....ale som z LM....

lucka1381996
17. mar 2025

@barbara2024 ahoj ako si sa rozhodla? Podala si si prihlášku?

barbara2024
autor
17. mar 2025

@lucka1381996 ahoj, nie, nepodala som🙁cítim sa tak neisto, ešte to asi počká..najviac ma štve, že je to asi 2,5hodiny od nás, takže aj tá cesta ma trošku odrádza, a samozrejme financie, čo ak zaplatim, a nakoniec sa vzdám😩

mayocka
4. apr 2025

@sindy21 ahoj. Ideš si dávať teda PO či RK? RK veľa ľudí odsudzuje vraj je tam makačka. Ja som z DK. Tiež zvažujem PO. Známa hovorila že v PO dala špeciálnu pedagogiku hravo a do RK by nešla

sindy21
5. apr 2025

@mayocka poslala som do RK....chcela som aj ten presov ,ale Rk je bližšie.... ja.som z LM

bianca11
6. apr 2025

@mayockakedy študovala vaša známa? Aký presný odbor? Išlo o o klasické štúdium alebo o rozširujúce ?

mayocka
6. apr 2025

@bianca11 denné štúdium špeciálnej pedagogiky Bc. Mgr.si dorábala v Levoči pokiaľ to bolo možné, teraz je už tuším len v RK

bianca11
7. apr 2025

@mayocka dakujem

michaelaff
22. júl 2025
@barbara2024

@lucka1381996 ahoj, nie, nepodala som🙁cítim sa tak neisto, ešte to asi počká..najviac ma štve, že je to asi 2,5hodiny od nás, takže aj tá cesta ma trošku odrádza, a samozrejme financie, čo ak zaplatim, a nakoniec sa vzdám😩

@barbara2024 zdravím, prihlásila si sa teda na štúdium?

barbara2024
autor
30. júl 2025
@michaelaff

@barbara2024 zdravím, prihlásila si sa teda na štúdium?

@michaelaff ahoj, nie😏