icon

Prináša sebazdokonaľovanie viac utrpenia?

anonymnyuzivatel
19. júl 2025

Sebazdokonaľovanie sa nám koniec utrpenia neprinesie,ba práve naopak.

pralinka25
19. júl 2025

@anonymnyuzivatel tak sa mozno nesebazdokonalujes v spravnych veciach. niekomu z urcitych veci nakoniec jednoducho prepne.

gribka1
19. júl 2025

A v čom sa zdokonaluješ? Ak v tom nevidíš orínos, môže to mať opačný efekt.

viestta
19. júl 2025

Mame ta polutovat?

minenkaa
19. júl 2025

@anonymnyuzivatel no tak ak sa zdokonaľujes v ľutovania samého seba

oceanahory
19. júl 2025
@pralinka25

@anonymnyuzivatel tak sa mozno nesebazdokonalujes v spravnych veciach. niekomu z urcitych veci nakoniec jednoducho prepne.

@anonymnyuzivatel presne ako pise @pralinka25. Ja osobne som napr. nechala vysoky skolu, lebo ma to nicilo. Dodnes nelutujem! A zdokonalovala som sa vo veciach, pre mna prospesnych a az to prinieslo svoje ovocie.

mikadooo
19. júl 2025

@anonymnyuzivatel hm :/. No áno, ako sa to vezme... Bez nejakej obety asi moc úspechy nedosiahneš, takže áno, dá sa to nazvať "utrpenie", závisí od toho, aký máš cieľ, či je reálny, alebo nereálny... Či ideš na to malými krôčikmi, alebo si si naváľal a teraz si už znechutený a demotivovaný 🤷. Alebo máš proste len prvú krízu, čo je tiež len normálne... Moc málo si napísal, vôbec netušíme o čom píšeš. Nemáš nejakého kouča/mentora, ktorému by si napísal?

sulavikova
19. júl 2025

@anonymnyuzivatel sebazdokonoľovanie je vedomé uvedomenie si samej seba, čo chceš a kam chceš ísť a zároveň úspešná realizácia seba samej. Keď niekto na niečo nemá, tak to nie je sebarealizácia: Don’t act like you don’t know.

anonymnyuzivatel
autor
19. júl 2025

Je to vlastne posilovanie svojho vlastného stredu,ega.

doriiis
19. júl 2025

Áno presne,je to zdokonaľovanie niečoho v čom si dobrý a chces v tom byť ešte lepší.A to je fajn napríklad v hľadaní práce.Clovek,čo je v niečom dobrý,nemá problém si prácu nájsť.

doriiis
19. júl 2025

A musíš byť strašne smutný a nesebavedomy človek.

gribka1
19. júl 2025
@anonymnyuzivatel

Je to vlastne posilovanie svojho vlastného stredu,ega.

@anonymnyuzivatel Čože? Ega? A to ti ako napadlo? Prečo si sa na to dal, máš nízke sebavedomie, či čo s tým?

pralinka25
19. júl 2025

Ty na niecom ficis? Alebo mas nejake zdravotne tazkosti? Teraz nerypem len sa pytam. celkovo vzdy hodis raz za nejaku dobu nejaku takuto .... vec a potom zas klud po pesince a dokola. Nic konstruktivne nic k veci nic co by sa nejako rozvinulo malo nejaky smer. Vlastne uplne zbytocny prispevok ktory nikam nevedie. K comu ti to tu je?

jamimo
19. júl 2025

mne osobne sebazdokonaľovanie neprekáža, priam má výhody. Zdokonaľujem sa v cudzích jazykoch 😉

anonymnyuzivatel
autor
19. júl 2025

Vlastný stred,ego.My musíme tento stred rozpúšťať ,nie ho posilňovať.
Existuje vôbec vlastný stred,alebo je to len výmysel?
Keď hľadám sídlo ega,tak ho nikde nenachádzam.

pralinka25
19. júl 2025
@anonymnyuzivatel

@anonymnyuzivatel skus venovat cas pomoci tym ktori to potrebuju. zvieratam, starym ludom, detom, chorim, bez domova, prirode, lesom hocicomu. nebudes mat cas riesit svoje ego a blbosti.

anonym_7bb0df
19. júl 2025
@anonymnyuzivatel

@anonymnyuzivatel zameraj dá radsej na nieco uzitocne,toto je kravina.

viestta
19. júl 2025
@anonymnyuzivatel

@anonymnyuzivatel sidlo ega? Panenko Mario skakava, to kde si tuto kravinu vycital?

minenkaa
19. júl 2025

Ďalší Tomáš?

anonymnyuzivatel
autor
20. júl 2025

Tak budú poslední prvými a prví poslednými.
Tento výrok sa vzťahuje na ego človeka.

anonym_3cfdc0
20. júl 2025

@anonymnyuzivatel ehm... hm? naozaj závisí na konkrétnom príklade. Ja som sa za posledných 10 rokov zbavila stresu a utrpenia prácou na sebe v terapii. už ma nevytáča nátlak okolia, viac verím sebe a smejem sa, keď mi druhí chcú rozkazovať.
Viem lepšie vyriešiť nepríjemné pocity, strach, viem si lepšie poradiť so smútkom.
Utrpenie rozhodne menšie.

Ale na druhej strane - zdokonaľovať sa neustále napríklad vo varení, len preto že na teba tlačí mama, svokra, a manžel, že musíš variť denne,
zatial čo teba to nebaví - ani potom ako sa naučíš perfektne uvariť recepty, za ktoré by ťa Gordon Ramsay vychválil,
to môže priniesť utrpenie. Pretože zistíš, že sa celé roky zdokonaluješ v niečom, čo ani robiť nechceš.

viestta
20. júl 2025
@anonymnyuzivatel

@anonymnyuzivatel a ako ty vlastne hladas to sidlo tvojho ega? Vsak seba (a svoje ego) clovek moze najst aj bez utrpenia, nemusi podstupovat sebatryznenie. Niekto sa najde v prechadzkach v prirode, dalsi v basketbale s kamosmi, iny v dobrovolnickej pomoci v psom utulku, iny sa nauci palickovat cipky, nauci sa cudzi jazyk alebo novy program na pocitaci. Lebo pre mna sebarozvoj neznamena utrpenie, ale pohodu, zabavu, uspokojenie, niekedy len uplne obycajny reset hlavy...

pralinka25
20. júl 2025
@anonymnyuzivatel

@anonymnyuzivatel si v bode kedy ti to ocividne skodi. A na teba momentalne plati moja druha veta prveho prispevku. Vsetkeho vela skodi. Ako som pisala mozes svoj potencial vyuzit inak trebars v pomoci potrebnym a neriesit doslova k.k.tiny a mrhat svojim casom zivotom energiou a potencialom. Tieto fylozoficke bludy urcitym jedincom kopu hroby. Nie kazdy na to ma placat sa vo filozoficko psychologyckych (odpustim si blby vyraz dosad si svoj)
Najdi sa inde. Chod pokosit starsej susede travnik. Bude to uzotocne. Tvoje cyklicke opakovanie tychto vylevov je tiez zaujimave.
Je leto chod sa kupat. Sprav si s kamosmi grilovscku alebo taborak. Vybehni na festival alebo si kup motorku. Proste zacni normalne zit pozemsky zivot. Sokrates uz nie je medzi nami a ani Freud.

pralinka25
20. júl 2025
@viestta

@anonymnyuzivatel a ako ty vlastne hladas to sidlo tvojho ega? Vsak seba (a svoje ego) clovek moze najst aj bez utrpenia, nemusi podstupovat sebatryznenie. Niekto sa najde v prechadzkach v prirode, dalsi v basketbale s kamosmi, iny v dobrovolnickej pomoci v psom utulku, iny sa nauci palickovat cipky, nauci sa cudzi jazyk alebo novy program na pocitaci. Lebo pre mna sebarozvoj neznamena utrpenie, ale pohodu, zabavu, uspokojenie, niekedy len uplne obycajny reset hlavy...

@viestta lenze tento cita a pocuva podcasty tych kadejakych vymyvacov hlav co sa dostavaju do svojho stredu objavuju nekonecno ludskeho bytia a vnutorne ja. Astralne cestovanie a vecnu nirvanu. On si mysli ako sa rozvija a ocividne fici na totalnej sebadestrukcnej vlne.

viestta
20. júl 2025
@pralinka25

@viestta lenze tento cita a pocuva podcasty tych kadejakych vymyvacov hlav co sa dostavaju do svojho stredu objavuju nekonecno ludskeho bytia a vnutorne ja. Astralne cestovanie a vecnu nirvanu. On si mysli ako sa rozvija a ocividne fici na totalnej sebadestrukcnej vlne.

@pralinka25 mne je jasne, ze uz mu z toho "sebazdokonalovania" celkom zasibava. Neviem ako celkom, ale za mna uz celkom dost...

pralinka25
20. júl 2025
@viestta

@pralinka25 mne je jasne, ze uz mu z toho "sebazdokonalovania" celkom zasibava. Neviem ako celkom, ale za mna uz celkom dost...

@viestta hej on nehlada sebazdokonalovanie normalnou cestou. Toto nikdy nekonci dobre..poznala som par takych (minuly cas) vzdy ti skonci zle.

anonymnyuzivatel
autor
22. júl 2025
@viestta

@viestta sídlo ega nikto nenájde

viestta
22. júl 2025
@anonymnyuzivatel

@viestta sídlo ega nikto nenájde

@anonymnyuzivatel tak na co ho hladas? Len preto aby si sy tryznil?
Inac a som sa nasla (sebazdokonalila) v mnohych veciach a vobec to nebolo utrpenie, bolo to prijemne aj ked to niekedy boli velke vyzvy, ten pocit, ze som to zvladla je najvacsou odmenou za vynalozenu namahu a cas.

anonymnyuzivatel
autor
18. aug 2025
@viestta

@anonymnyuzivatel tak na co ho hladas? Len preto aby si sy tryznil?
Inac a som sa nasla (sebazdokonalila) v mnohych veciach a vobec to nebolo utrpenie, bolo to prijemne aj ked to niekedy boli velke vyzvy, ten pocit, ze som to zvladla je najvacsou odmenou za vynalozenu namahu a cas.

@viestta Sebazdokonalovanie sa posiluje ego.