icon

Problém s podaním viacerých prihlášok na Univerzitu Komenského

amalna567
9. jan 2026

Ahojte, chcem si podať dve a viac prihlášok na Univerzitu Komenského v BA na filozofickú fakultu na jazyky. Ale nejde podať viac ako jednu prihlášku. Niekto skúsenosť, rada? Vďaka!

lucik194
9. jan 2026

oni mali v minulosti moznost podat na jednu prihlasku 2 rozne odbory. to uz neplati?

ci ty chces 4 rozne odbory a snad sa niekam dostanes?

inak v sucasnosti ist studovat jazyky nie je uplne terno do buducnosti, v sucasnosti sa vyzaduje nejaky odbor a k tomu je jazyk povinnost

amalna567
autor
9. jan 2026
@lucik194

oni mali v minulosti moznost podat na jednu prihlasku 2 rozne odbory. to uz neplati?

inak v sucasnosti ist studovat jazyky nie je uplne terno do buducnosti, v sucasnosti sa vyzaduje nejaky odbor a k tomu je jazyk povinnost

@lucik194 prečo to nie je terno do budúcnosti? je super vedieť jazyky na úrovni C1 a ešte aj s titulom

amalna567
autor
9. jan 2026
@lucik194

@lucik194 aaaa ano plati to, že dva odbory na jednu prihlásku, ale chcem viac odborov

lucik194
9. jan 2026
@amalna567

@lucik194 aaaa ano plati to, že dva odbory na jednu prihlásku, ale chcem viac odborov

@amalna567 fuha, tak toto neviem, asi by som si zavolala na studijne oddelenie a informovala sa tam, ci je to mozne a ako to spravit.

lucik194
9. jan 2026
@amalna567

@lucik194 prečo to nie je terno do budúcnosti? je super vedieť jazyky na úrovni C1 a ešte aj s titulom

@amalna567 no tu vidiet, ze v pracovnom procese sa este nevyznas, predpokladam, ze 20 rokov este nemas.

to, ze vediet jazyk C1 bolo super pre zamestnavatela platilo tak 20-25 rokov dozadu. terajsi absolventi gymplov maju povacsine znalost B2, vsetci co skoncia bilingual gympel C1.
Ty ako absolvent jazykov na FIF budes mat C2. Realne zamestanvatelovi je jedno ci si C1 alebo C2, ale co mu k tomu jazyku vies ponuknut navyse. A ked skoncis jazyk - tak nic viac, len ten jazyk......

Za druhe je brutalny pretlak na preklady, lebo uz kazdy si mysli, ze moze prekladat, do toho AI...... zvolila by som si nieco ineho. ALebo jazyk + nieco. urcite nie cisto jazyk. Ked chces jazyky tak si zisti, ako je na tom korejcina, cinstina...... proste jazyky ktore nie su bezne, ale deru sa dopopredia

anonym_f0c071
9. jan 2026

@amalna567 dievca, ak mas co i len trochu moznost, vyber si iny odbor. Kym vobec dostudujes, nahradi ta AI. A uz vobec o takych 20 rokov iba s jazykmi... Velka bieda

amalna567
autor
9. jan 2026
@lucik194

@amalna567 no tu vidiet, ze v pracovnom procese sa este nevyznas, predpokladam, ze 20 rokov este nemas.

to, ze vediet jazyk C1 bolo super pre zamestnavatela platilo tak 20-25 rokov dozadu. terajsi absolventi gymplov maju povacsine znalost B2, vsetci co skoncia bilingual gympel C1.
Ty ako absolvent jazykov na FIF budes mat C2. Realne zamestanvatelovi je jedno ci si C1 alebo C2, ale co mu k tomu jazyku vies ponuknut navyse. A ked skoncis jazyk - tak nic viac, len ten jazyk......

Za druhe je brutalny pretlak na preklady, lebo uz kazdy si mysli, ze moze prekladat, do toho AI...... zvolila by som si nieco ineho. ALebo jazyk + nieco. urcite nie cisto jazyk. Ked chces jazyky tak si zisti, ako je na tom korejcina, cinstina...... proste jazyky ktore nie su bezne, ale deru sa dopopredia

@lucik194 ahoj, 20 rokov som oslavila nedavno. Jazyk chcem studovat nie cisto jazyk ale plus kulturu danej krajiny/jazyka atd. Nejde mi o to co chce odo mna zamestnavatel, ja to chcem vediet sama pre seba. Chcem podnikat v zahraniči po dokonceni studia. Nerobim to pre ziadnych zamestnavatelov, ale vdaka ze sa starate o moju buducnost!

anonym_f0c071
9. jan 2026
@amalna567

@lucik194 ahoj, 20 rokov som oslavila nedavno. Jazyk chcem studovat nie cisto jazyk ale plus kulturu danej krajiny/jazyka atd. Nejde mi o to co chce odo mna zamestnavatel, ja to chcem vediet sama pre seba. Chcem podnikat v zahraniči po dokonceni studia. Nerobim to pre ziadnych zamestnavatelov, ale vdaka ze sa starate o moju buducnost!

@amalna567 drzim ti palce, ale uprimne, mas velmi velmi naivne predstavy...

amalna567
autor
9. jan 2026
@anonym_f0c071

@amalna567 drzim ti palce, ale uprimne, mas velmi velmi naivne predstavy...

@anonym_f0c071 mat ciele a ucit sa jazyky je podla vas naivna predstava?

sparrows
9. jan 2026

Ak tu neplánuješ ostať a pracovať ako prekladateľka, tak ti to môže byť jedno. Pokojne študuj. Je to pekné štúdium ;) ale neučíš sa jazyk, učíš sa o jazyku. To len taká vsuvka

anonym_576de5
9. jan 2026
@amalna567

@amalna567 nepočúvaj tu tieto mudrlantky.(a ešte aj vedia čo bude o 20 rokov 🙄) Urob si podľa seba. Držím palce 👍

anonym_f0c071
9. jan 2026
@amalna567

@amalna567 to nie, ale podnikat v zahranici, ked budes mat vystudovany "iba" jazyk danej krajiny, ktory je pre nich ich rodny... neviem, v com chces podnikať, mozno mas ine vyborne schopnosti, preto ti drzim palce. Ale ked si predstavim, ze nejaky cudzinec pride na Slovensko s tym, ze vystudoval iba slovenčinu niekde v zahranici a chce tu podnikat, pricom ine vzdelanie nema... to ti pisem v dobrom ako absolventka humanitnych odborov a aj jazyka. Proste buducnost bude patrit inym odborom

lucik194
9. jan 2026

ak chces podnikat v zahranici tak odporucam ist studovat biznis/ekonomiu do danej krajiny. inak si ani neskrtnes.

pozri si sylaby bakalarskych predmetov toho, co chces studovat. potom pochopis, aku mas ty predstavu a aka je realita na FIF.
6 mojich spoluziakov studovalo jazyky, uz to nerobi nikto z nich. odisli do inej oblasti

nenne27
9. jan 2026

@amalna567 ano, stalo sa nam minuly rok to iste.zavolaj na studijne, odblokuju ti to