Rekvalifikačný kurz

23. nov 2022

Ahoj. Nemate niekto skusenost? Chcela by som si urobit jeden kurz, je to praca ktora by ma bavila, ale viete ako je to... Clovek ma aj obavy, ci to nebudu vyhodene peniaze. Ako dlho by som musela byt na urade prace, aby som ho mala zdarma? Dalo by sa urobit to takym sposobom, ze manzel by poberal rodicak a ja by som bola na urade a robila si kurz? Mozem si kurz vybrat sama, alebo ich davaju podla pracovnych ponuk?
Reci o tom, ako chcem vyuzit system si prosim nechajte. Chcela by som len ten zakladny kurz, ktory je drahy a dalsie by som si robila popri praci.

ketrin2929
23. nov 2022

Ak ste zamestnana a ste na RD da sa momentalne spravit kurz aj tak , ze vam ho preplatia cez upsvar. Su tam,ale iste podmienky skuste pozriet je to projekt nestrat pracu, vzdelavaj sa .

ivkabojkasova
23. nov 2022

Vsetky info najdete na webe uradu prace, su tam vypisane podmienky, kolko mesiacov musite byt evidovana ako nezamestnana a pod. Zalezi aj v akom kraji byvate, ak ste z BA kraja, tak na kurzy cez Repas tusim nemate narok, ale cez Kompas ano.

zuuziiik
23. nov 2022

ako píše @ketrin2929, momentálne sa dá spraviť kurz aj keď ste na MD alebo RD, úrad preplatí 100% kurzovného

alenadurcova
23. nov 2022

Nechcem nastúpiť na individualizovsne poradenstvo z upsvar čo mám robiť nie že by som nechcela ale som nezamestnana a začala som trpieť strachom keď mám niekam ísť

ivkabojkasova
23. nov 2022

No a kurz si vyberate sama, aky chcete. Preplatia Vam ho az po jeho ukonceni. Teda, ak Vam ho preplatia, vyhradzuju si pravo tak aj neurobit, ak nesplnite nejake podmienky. Ale nechcem strasit. Ja som si cez takyto kurz nepresla, len som raz chcela, tak som si to zistovala. Drzim palce na ceste k vysnenej praci, urcite treba vyuzit vsetky moznosti, ktore sa ponukaju 🙂

autor
23. nov 2022

@ketrin2929 wau to som nevedela. Idem o tom rychlo nieco pozistovat. Velke Dakujem 💖