Rekvalifikačný kurz v IT
Ahojte, prosím Vás, viete mi poradiť kde sa odporúča urobiť si rekvalifikacny kurz napr. v IT oblasti? Mate s tým skúsenosti? A zároveň, ak som evidovaná na UP, preplatí mi UP aspoň nejakú časť kurzu?
Ďakujem🙂
@bibianca1607 treba počkať do januára, majú byť nové projekty... Treba sa informovať na upsvar, ale nemal by byť s tým problém...
@anonym_de2158 ďakujem 🙂
@bibianca1607 treba počkať do januára, majú byť nové projekty... Treba sa informovať na upsvar, ale nemal by byť s tým problém...
@anonym_de2158 viete mi prosím poradiť aj to, či berú zamestnávatelia vážne človeka, ktorý má urobený len kurz? Premyslala som nad IT, alebo manikersky kurz..
@anonym_de2158 viete mi prosím poradiť aj to, či berú zamestnávatelia vážne človeka, ktorý má urobený len kurz? Premyslala som nad IT, alebo manikersky kurz..
@bibianca1607 prosim ta co znamena "premyslala som nad IT", lebo toto ja ked tu citam tak neviem ako mam reagovat.
V akej oblasti sa vidis? Co by si sa chcela naucit? Na akej pozicii v oblasti IT by si chcela pracovat?
Preco prave IT? Co si robila doteraz? Mas na to nejake predpoklady?
Lebo nechcem sa ta dotknut ale znies ako jedna z tych, ktora chce robit "v IT" lebo tam sa tisice zarabaju. A teda IT alebo manikersky kurz, to tiez znie trosku ako vtip, ved to su diametralne odlisne veci.
@bibianca1607 🍿
@bibianca1607 na to by som sa nespoliehala. Dnes majú problém zamestnať sa v IT aj inžinieri. Syn študuje IT takže vidím z prvej ruky čo všetko je tam potrebné, nie je to len napísať kód treba vedieť logicky a algoritmicky myslieť. Neverím, že by nejaký kurz naučil človeka za zlomok času všetko, čo je potrebné. Ak sa ale zaujímaš o IT, máš nejakú robotu už za sebou- čo by si vedela ukázať zamestnávateľovi, potom by kurz mohol stačiť. V podstate nemusíš mať ani školu ani kurz- ale musíš sakramentsky dobre túto oblasť ovládať, proste to musíš vedieť robiť na špičkovej úrovni. Sú takí maníci, ale z tvojich príspevkov nemám pocit, že k nim patríš.
Išla by som na tvojom mieste radšej na kurz manikérky, IT nie je pre každého.
@bibianca1607 a ešte taká čerešnička na torte - mne keď syn rozpráva o programovaní a zadaniach, ktoré majú na škole, tak ja mu nič nerozumiem, ako keby rozprával iným jazykom. Vôbec nič, nula bodov. Iba pozerám a tvárim sa zainteresovane ale reálne nerozumiem ani prd.
@bibianca1607 a ešte taká čerešnička na torte - mne keď syn rozpráva o programovaní a zadaniach, ktoré majú na škole, tak ja mu nič nerozumiem, ako keby rozprával iným jazykom. Vôbec nič, nula bodov. Iba pozerám a tvárim sa zainteresovane ale reálne nerozumiem ani prd.
@dorizzz to je uplne pochopitelne, ze mu nic nerozumies, ak s tym nepracujes. To ale este neznamena, ze je to rocket science...
IT a manikúra sú dosť rozdielne veci.. ak IT chceš robiť len preto že ťa snáď niekde vezmú ideálne na HO lebo deti sú často choré, tak to máš veľmi naivnú predstavu.. čo si robila pred MD? Aké máš vzdelanie, prax?
@dorizzz to je uplne pochopitelne, ze mu nic nerozumies, ak s tym nepracujes. To ale este neznamena, ze je to rocket science...
@anonym_d5f5c1 to nie, ale v prípade autorky si myslím, že by to ako rocket science vnímala- prihliadnuc na jej otázky a celkovo príspevky k tejto téme. Lebo ak to raz človeka nebaví, alebo s tým nemá skúsenosti a všetko čo vie okolo počítačov je zapnúť, napísať niečo vo worde alebo excelli, tak touto cestou - rekvalifikačný IT kurz sa vydá zbytočne. Ten kurz jej nedá čo potrebuje, aby mohla pracovať v tom odvetví.
Ale vedela som, že sa toho niekto chytí a odpovie mi na to tak, ako si mi odpovedala/odpovedal ty😊
AjTyvIT robí dobré kurzy. IT nie je len o programovani, da sa začať testingom, kde sa človek postupne zoznamuje s IT svetom. Držím palce.
AjTyvIT robí dobré kurzy. IT nie je len o programovani, da sa začať testingom, kde sa človek postupne zoznamuje s IT svetom. Držím palce.
@em4life Uz to nie je ako na zaciatku, ze po absolvovani testing akademie nebol problem najst pracu.