icon

Rigorózka UCM psychológia

lejlaba
16. jan 2023

Ahojte, robil alebo si robí niekto rigoroznu prácu? Dostávate aj okruhy otázok alebo len prezentujete svoju prácu? Ma niekto skúsenosti? Potrebovala by som sa niečo popýtať 🙂

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
lejlaba
autor
16. jan 2023

@bilberryday ďakujem za info a vedeli by ste mi poradiť aj konzultanta? Odkiaľ ste ho mali? Na fakulte sa vyjadrili, že nemajú nikoho, no iné fakulty majú aj pre rigorozne práce konzultantov.

bilberryday
Autor odpoveď zmazal
lejlaba
autor
16. jan 2023

@bilberryday kvôli výskumu áno, niečo prediskutovať

skakamaratka
28. sep 2023

Dobrý deň, prosím Vás máte už rigorózne konanie za sebou? Ja to zvažujem, tak by som sa chcela opýtať ako to prebieha 🙂

dendulik82
3. okt 2023

tiez ma zaujima tato tema, zatial si robim prehlad skol na SR, kde je mozne rigoroznu skusku zo psychologie absolvovat.

skakamaratka
5. okt 2023

@dendulik82 ja som tiež pozerala, naj mi vychádza UCM. Chcela som najskôr Katolícku v RK, lebo to mám bližšie, ale tam je podmienkou publikačná činnosť, čo je nespĺňam. Vy ste čo vyzistila? 😊

dendulik82
6. okt 2023

@skakamaratka este si robim prieskum, ale tiez som niektore vylucila kvoli pozadovanej publikacnej cinnosti.

stinia
4. nov 2023

Baby tiež sa chcem prihlásiť na rigorózne štúdium, ale som zo školy už 8 rokov a som úplne mimo výskum, preto by som tiež chcela školu, kde sa bude dať vôbec skonzultovať téma po metodologickej stránke. Vy ste si už vybrali nejakú univerzitu?

skakamaratka
4. nov 2023

@stinia Ahoj, ešte som nevybrala, ale na takých 90% zrejme UCM. Tam sú kapacity v štatistike a všetkého okolo výskumu, ale neviem či by s tým aj nejako pomohli 🤷‍♀️ ja celkovo nechápem či tam je aj nejaký školiteľ alebo nie je, pri rigorózke. Ty si pozerala, kde by si išla?

dendulik82
4. nov 2023

@stinia u mna asi vyhrava UK v BA.

stinia
5. nov 2023

Ja si tieto veci len začínam pozerať, zatiaľ najviac inklinujem UK BA. A myslím, že nejaký školiteľ by mal byť aj pri rigorózke

skakamaratka
4. dec 2023

Môžete mi, prosím vás, napísať prečo práve UK? Ja som za UCM, lebo nechcú publikácie a na UK som také niečo zahliadla 🙉 a ešte preto, lebo som tam študovala, čo by ma inak malo vlastne skôr odradiť 😅 a jedna baba písala na FB, že jej na UCM neprešla práca, ale tak to sa môže stať všade

skakamaratka
22. máj 2024

Ahojte baby, pokročili ste nejako ohľadom rigorozneho štúdia?

dendulik82
22. máj 2024

@skakamaratka ja som stale vo faze uvazovania, neviem sa rozhodnut ani o teme este. A deti krutili ocami, ze zasa budem nejaku pracu pisat, maju v zivej pamati moju atestaciu a skusku z vycviku 😀 Tak si asi na chvilu dam pauzu, nech ich neoberam o cas so mnou.

neuros
9. júl 2025

Ahojte, zvažujem rigorózne konanie na UCM, ma niekto skusenost ako to prebieha?