Rigorózka UCM psychológia
Ahojte, robil alebo si robí niekto rigoroznu prácu? Dostávate aj okruhy otázok alebo len prezentujete svoju prácu? Ma niekto skúsenosti? Potrebovala by som sa niečo popýtať 🙂
@bilberryday ďakujem za info a vedeli by ste mi poradiť aj konzultanta? Odkiaľ ste ho mali? Na fakulte sa vyjadrili, že nemajú nikoho, no iné fakulty majú aj pre rigorozne práce konzultantov.
@bilberryday kvôli výskumu áno, niečo prediskutovať
Dobrý deň, prosím Vás máte už rigorózne konanie za sebou? Ja to zvažujem, tak by som sa chcela opýtať ako to prebieha 🙂
tiez ma zaujima tato tema, zatial si robim prehlad skol na SR, kde je mozne rigoroznu skusku zo psychologie absolvovat.
@dendulik82 ja som tiež pozerala, naj mi vychádza UCM. Chcela som najskôr Katolícku v RK, lebo to mám bližšie, ale tam je podmienkou publikačná činnosť, čo je nespĺňam. Vy ste čo vyzistila? 😊
@skakamaratka este si robim prieskum, ale tiez som niektore vylucila kvoli pozadovanej publikacnej cinnosti.
Baby tiež sa chcem prihlásiť na rigorózne štúdium, ale som zo školy už 8 rokov a som úplne mimo výskum, preto by som tiež chcela školu, kde sa bude dať vôbec skonzultovať téma po metodologickej stránke. Vy ste si už vybrali nejakú univerzitu?
@stinia Ahoj, ešte som nevybrala, ale na takých 90% zrejme UCM. Tam sú kapacity v štatistike a všetkého okolo výskumu, ale neviem či by s tým aj nejako pomohli 🤷♀️ ja celkovo nechápem či tam je aj nejaký školiteľ alebo nie je, pri rigorózke. Ty si pozerala, kde by si išla?
@stinia u mna asi vyhrava UK v BA.
Ja si tieto veci len začínam pozerať, zatiaľ najviac inklinujem UK BA. A myslím, že nejaký školiteľ by mal byť aj pri rigorózke
Môžete mi, prosím vás, napísať prečo práve UK? Ja som za UCM, lebo nechcú publikácie a na UK som také niečo zahliadla 🙉 a ešte preto, lebo som tam študovala, čo by ma inak malo vlastne skôr odradiť 😅 a jedna baba písala na FB, že jej na UCM neprešla práca, ale tak to sa môže stať všade
Ahojte baby, pokročili ste nejako ohľadom rigorozneho štúdia?
@skakamaratka ja som stale vo faze uvazovania, neviem sa rozhodnut ani o teme este. A deti krutili ocami, ze zasa budem nejaku pracu pisat, maju v zivej pamati moju atestaciu a skusku z vycviku 😀 Tak si asi na chvilu dam pauzu, nech ich neoberam o cas so mnou.
Ahojte, zvažujem rigorózne konanie na UCM, ma niekto skusenost ako to prebieha?