icon

Rok pauza po strednej a potom vysoká škola

25. mar 2025

Mali ste niekto rok pauzu po strednej a potom ste šli na VŠ? Ak áno bolo to ťažké sa piť m začleniť a začať sa znovu učiť? Rozmýšľam že by som si dal rok pauzu a nastúpil až potom ale všetci mi hovoria že to nie je dobrý nápad že sa mi už nebude chces a bude sa mi ťažko zacinat

luccija
25. mar 2025

A čo máš v pláne ten rok robiť?brigádovať, učiť sa na prijímačky, ísť do zahraničia?
Ja si myslím, že treba hneď pokračovať za ten rok môžeš začať spekulovat 😂veď si zarobím xy to mi stačí...ak využijes ten čas zmysluplne a rodičia súhlasia tak to je ine

marca12
25. mar 2025

Zalezi od dovodu pauzy. Si mlady,takze ak si das rok pauzu nic sa nedeje,mozog ti este funguje a nemal by si mat problem s ucenim a zaclenenim sa. Otazne je,ci sa ti bude chciet. Ked clovek zacne zarabat a zapaci sa mu,ze pracuje,uz sa tazko vracia do skolskych lavic.

autor
25. mar 2025

@luccija tak skôr príprave na vysokú keďže tento rok má nezobrali na odbor čo chcem ísť ja a niečo iné študovať nechcem nebavilo by ma to

olimuc
25. mar 2025

Mala som rok pauzu a bola som pracovat v zahranici … nie nebolo tazke znova sa ucit, len bolo tazke zvyknut si, ze nemam tolko € … takze som skusky robila vzdy co najrychlejsie aby som sa mohla “vyparit” a zarobit. Na statnice som uz isla rovno zo zahranicia a hned po nich znova odisla. Napr po 20 rokoch si uz neviem predstavit ist na VS aj ked nad tym znovu uvazujem

chrobak7
25. mar 2025

Bolo to síce v roku 1987, ale neprijali ma VŠ. Tak som rok robil a potom ma prijali. Nebol žiadny problém s učením. Kto sa vie učiť a páli mu to, tak za ten rok nič nestratí.

simona20201309
25. mar 2025

Ja som mala pauzu 3r. Nemala som vôbec problém začleniť. Práve naopak. Bola som už potom z prace, oveľa ľahšie mi išlo štúdium, bola som oddýchnutá od tých otravnych školských povinnosti.
Tak určite to skus znovu o rok. Držím palce.

dasa234
25. mar 2025

Písal sa rok 2004 a mňa po maturite neprijali na LF. Tak som išla pracovať ako au pair do Londýna, cesta plným busom z Prešova, žiadny net v mobile a ani google maps alebo translater. Bola som tam rok. Pomaly 2 tisícky km bez rodiny, sama v cudzom meste. Najlepšia škola môjho života. Rok po úspešnom prijatí na VŠ, som si pomyslela, čo sú to za "problémy" sa len učiť....

ibrunova
25. mar 2025

Ten rok budeš vedená ako čo? Budeš si platiť poistné ako samoplatca? Alebo pôjdeš do práce? Ideál je ten rok nevynechávať.

autor
25. mar 2025

@simona20201309 ďakujem❤️

annyejnji
25. mar 2025

Ja som tak bola, za rok som sa učila aj veci do školy, aj jazyky a mala som kurz v jazykovke, takže som nevypadla z učenia úplne. Možno aj tebe to pomôže, že nevypadnúť a učiť sa niečo pre seba, aj keď nie si na škole.

luccija
25. mar 2025

@ibrunova môže ísť na úrad práce ako absolvent možno aj nejakú kurz si spravit neviem aké sú teraz podmienky

domkakvet
25. mar 2025

Urcite si daj pauzu a chod na tu VS po ktorej tuzis, ale ak by ta opat nezobrali potom si uz pauzu nedavaj a zariad sa inak. Za ten rok co budes doma hladaj docasnu pracu.

jazula
25. mar 2025

Ja som mala pauzu 3 roky (zdravotné dôvody) a teda nezapadla som veľmi. Hlavne aj v práci po výške som bola okamžite staršia od väčšiny nováčikov

kiki68
25. mar 2025

Mala som a bolo to ok, tesila som sa, mne nevysiel vyber skoly, nakolko umelecke skoly su take, ake su. Dalsi rok som isla na nieco ine a to uz vyslo. Spravila som v tom roku medzitym vodicak, ucila sa dva jazyky a brigadovala. Za mna dobre vyuzity cas

barborka2_2
27. mar 2025

Ja som mala kvázi pauzu...síce som nastúpila na VŠ ale vykašľala som sa na to pretože ma to nebavilo. o rok som začala nové štúdium. Uplna pohoda teraz budem štátnicovať. Moja najlepšia kamarátka mala úplnú pauzu lebo ju nezobrali a je na tom rovnako ako ja. A z ďaleka nie sme jedine. Urob si hlavne ako tebe vyhovuje. Nezabudaj, že dnes chodia na výšku aj 30 ročný ľudia a úspešne to zvládnu.

tina_tar
30. mar 2025

Ja som mala "pauzu" 3 roky, pretože som si myslela že mi VŠ netreba, nepotrebujem ju 😂 išlo mi to potom úplne v pohode, žiadny problém s učením som nemala a nemám 😊

brrunetkaa
30. mar 2025

Ja som mala pauzu skoro 3 roky po strednej a neľutujem. Zatiaľ som pracovala v tom, čo som ukončila strednú - ekonomicky smer ale vedela som, že v tom pokračovať nechcem. Pripravovala som sa potom časom na VŠ úplne iný, technicky/prirodovedny smer. Začlenila som sa úplne v pohode, skôr by som povedala že som mala výhodu oproti spolužiakom zo strednej kde väčšina boli strateni v živote ,,bez mamininej pomoci” 😀 Bola som sebestačnejšia, menej som stresovala kvôli skúškam a celkovo štúdiu, viac uvedomela som bola a nebrala som školu len ako povinnosť, ktorú si musím splniť a rodičia ju očakávajú. Robila som to kvôli sebe. A na VŠ party aj všetky cvika semináre atd nikto nikdy neriesil a mnohí ani netušili že mám o pár rokov viac. Za mna to bolo super rozhodnutie. Vyber VŠ s odstupom času by som zvolila iny ale to je už další príbeh 😀

autor
1. apr 2025

@brrunetkaa a ako je to prosím potom s financiami? Neplatí sa tam potom vo vyšších ročníkoch? Či to funguje úplne inak?

123kika1234
1. apr 2025

Ja som mala pauzu 4 roky, najprv zdravotné problémy a potom práca a momentálne práca a škola.. myslím, že s momentálnym nastavením mi škola ide viac ako keby som šla po strednej hneď

brrunetkaa
3. apr 2025

Neplatí sa. Máš normálne bezplatne 3 roky Bc 2 roky mgr 4 roky phd. Jedine ak budeš opakovať ročník alebo prestúpiš na inú školu Napr na škole A si absolvoval 2 roky z 3 na Bc a zistil že to nie je pre teba tak si išiel ba školu B na iné bakalárske vzdelanie tak tam si z troch Bc rokov musíš platiť tie 2 ktoré si absolvoval na škole A. Kvôli veku, že už nebudeš mat 26 nie sú poplatky jedine prídeš o nejaké výhody na isic karte

cindy22
19. apr 2025

Za mňa blbosť. Nejakú VŠ si vyber a skús, prinajhoršom zistíš, že ti daný odbor nesedí a ďalší rok prestupis. Poznala som pár ludi co si dali pauzu od školy a ver tomu, že potom je už veľmi ťažké nabehnúť na ten režim.

123kika1234
19. apr 2025

@cindy22 no asi ako pre koho..ja som išla po 4 rokoch od strednej a cítim, že keby som šla hneď nemala by som takú disciplínu ako mám teraz.