Rozširujúce štúdium matematiky
Mam veľkú dilemu ...potrebujem pomôcť.....neviem či ísť študovať rozširujúce štúdium matematiky do Nitry alebo Banská Bystrica....prosím poraďte mi ak má niekto skúsenosti ...každá informácia pomôže ďakujem
@magdalenkatomanova mohli by sme sa spojiť aj inak ako takto? Napríklad cez sms alebo FB a podobne. Rozobrali by sme to. Ak teda máš záujem tiež nastúpiť ba toto štúdium. Boli by to super,keby sme chodili spolu .
Ak to považuješ za dôležité tak choď študovať keď sa to vyplatí a sa zlepší plat v zamestnaní. Aj ja som chcela zvažovala som štúdium ale som zistila že chcem niečo iné a potrebujem skôr klud pokoj a rodinu vyhovuje mi práca okolo rodiny a tak, a bežna práca ktoru mám. Proste som rodinný typ. Nechcem sa už nikam ponáhľať čo príde na čo bude to bude a neriešim to. Keď máš dojem a prostrtiedky tak nevahaj a choď keď to tvoje ,"ja" pýta. 🙂
Ja som podala prihlasku do BB aj NR. Ak otvoria NR, idem tam.
@kakaovyrez A vy ste odkiaľ?
@katarinka2202 Tak sa teším, možno sa teda stretneme.
@katarinka2202 v prípade Ostravy je potrebné si spraviť nostrifikacne skúšky,takže to je na dlhšie.
@bounties aha. Snad to ale vyjde vsetkym, ktori tam isli. Usilie, peniaze ..
@zuzita1022 ahoj prepac, dlho som tu nebola riesila som zdrav.problemy. mozeme sa spojit cez mess. Si na fb? Alebo mobil?
@marika12351 Ahojte,sú na rmbb prednášky a semináre každú sobotu?sú aj v piatky poobede a nedele?ďakujem vopred
@bounties dobry vecer prajem,studovali sme v Ostrave,koncili sme tento rok,notrif.skusky netreba,preverovali sme si to.Medzi CR a SR je podpisana dohoda o studiach.
@katarinka2202 zamestnavatelia sa nato divaju normalne,prepacte musela som to napisat,nie je potrebne overovat nic.
V januari sa stalo to,ze 16ludi prestupilo do Ostravy z BB,neviem presne co sa stalo.5 ludi do 2.rocnika,twraz sme spolu koncili a 11.ludi do 1
Rocnika.V Ostrave je 2rocne studium,maju rozs.studium cca 20rokov.
@majorosovalucia štúdium prebieha prezenčne ? Či je nejaka časť aj na diaľku z domu? Vďaka za odpoved 😊
@silvia_sisa1 studium je prezencne,raz mesacne piatok poobede pocas semestra dokopy 3krat,nie je to povinne.
@majorosovalucia ďakujem,a čo sa týka náročnosti,asi koľki z prihlásených končia?
@tanicka21 v 2.rocniku sme boli 14 ak si dobre pamatam,koncili sme 9,zvysok ma predlzene studium,dalsi termin ukoncenia je februar 2025
Odbor presiel reakreditaciou,z vyse 20skusok,skresali na 11 a plus zaverecna skuska,zaverecna praca.
@majorosovalucia vyzera to super, ten cas je velmi dolezity aj to cestovanie len raz za mrsiac je urcite lepsie ako kazdy tyzden v piatok v Nitre😎
@magdalenkatomanova preto som sa rozhodla pre Ostravu,mala som podane do NR aj BB,ale to ma odradilo cas vyucby aj ine veci.
@majorosovalucia a ako to vlastne je s uznávaním dokladov slovenského vzdelania? Lebo kolegyňa má urobenú ekonomickú a potom pedag minimum 2 roky a jej volali, že musia prezistiť, či môže nastúpiť .. zrejme nie je minimum ako minimum ..
@katarinka2202 rozsirujuce vzdelanie je ine ako pedagicke minimum,rozs.vzdelanie bezproblemov uznavaju=to je predmet,ja som si robila minimum na SK.Asi su v tom minime SK a CR rozdiely.
@majorosovalucia ano, len ona ked nastupi, pri tej nostrifikacii po vystudovani je potrebne zaslat vsetky doklady o vzdelani a ak realne na to studium nastupit nemala, tak aby nemala problemy s uznanim. Jasne, rozsirujuce je na predmet, no ona je ucitel ekonomickych predmetov, cize pre SŠ. Podmienka prihlasenia je absolvovanie pedag minima - ona to tusim cez koronu robila.
@bounties prosím o objasnenie, máte s tým osobnú skúsenosť? Ďakujem.
Ahojte, ale v BB je rozširujúce štúdium matematiky 3ročné však a inde 2ročné, či?
@katarinka2202 to je podľa mňa zvláštne že si to musia prezistit …pokiaľ ma ukončenú vysokú školu 2heho stupňa + minimum tak by nemal byt problém aby mohla učiť
ahojte, chcem sa opýtať, či ste niektoré začali študovať tú matiku a kde a ako sa Vám na škole páči?

@magdalenkatomanova BA ani neotvára tento rok. Aspoň také mám ja informácie. A teda kam by si išla ty?