icon

Rozširujúce štúdium matematiky

marika12351
3. sep 2022

Mam veľkú dilemu ...potrebujem pomôcť.....neviem či ísť študovať rozširujúce štúdium matematiky do Nitry alebo Banská Bystrica....prosím poraďte mi ak má niekto skúsenosti ...každá informácia pomôže ďakujem

zuzita1022
4. aug 2024

@magdalenkatomanova BA ani neotvára tento rok. Aspoň také mám ja informácie. A teda kam by si išla ty?

zuzita1022
4. aug 2024

@magdalenkatomanova mohli by sme sa spojiť aj inak ako takto? Napríklad cez sms alebo FB a podobne. Rozobrali by sme to. Ak teda máš záujem tiež nastúpiť ba toto štúdium. Boli by to super,keby sme chodili spolu .

mimik80
4. aug 2024

Ak to považuješ za dôležité tak choď študovať keď sa to vyplatí a sa zlepší plat v zamestnaní. Aj ja som chcela zvažovala som štúdium ale som zistila že chcem niečo iné a potrebujem skôr klud pokoj a rodinu vyhovuje mi práca okolo rodiny a tak, a bežna práca ktoru mám. Proste som rodinný typ. Nechcem sa už nikam ponáhľať čo príde na čo bude to bude a neriešim to. Keď máš dojem a prostrtiedky tak nevahaj a choď keď to tvoje ,"ja" pýta. 🙂

kakaovyrez
5. aug 2024

Ja som podala prihlasku do BB aj NR. Ak otvoria NR, idem tam.

katarinka2202
Autor odpoveď zmazal
zuzita1022
5. aug 2024

@kakaovyrez A vy ste odkiaľ?

zuzita1022
5. aug 2024

@katarinka2202 Tak sa teším, možno sa teda stretneme.

bounties
5. aug 2024

@katarinka2202 v prípade Ostravy je potrebné si spraviť nostrifikacne skúšky,takže to je na dlhšie.

katarinka2202
5. aug 2024

@bounties aha. Snad to ale vyjde vsetkym, ktori tam isli. Usilie, peniaze ..

magdalenkatomanova
10. aug 2024

@zuzita1022 ahoj prepac, dlho som tu nebola riesila som zdrav.problemy. mozeme sa spojit cez mess. Si na fb? Alebo mobil?

tanicka21
5. sep 2024

@marika12351 Ahojte,sú na rmbb prednášky a semináre každú sobotu?sú aj v piatky poobede a nedele?ďakujem vopred

bounties
5. sep 2024

@tanicka21 sú len soboty a nie sú každú sobotu. Cca každú druhú,tretiu sobotu.

tanicka21
5. sep 2024

@bounties ďakujem,a čo sa týka učiva,preberá sa stredoškolské učivo alebo oveľa viac obšírne,vysokoškolské učivo?

bounties
5. sep 2024

@tanicka21 vysokoškolské. Tak ako na každej vysokej škole. Učivo nadväzuje na stredoškolskú gymnazialnu matiku,takže nie je dobré mať veľké medzery.

ivka225
5. sep 2024

@tanicka21 Gymnaziálna matematika je nevyhnutným predpokladom pre štúdium.

majorosovalucia
5. sep 2024

@bounties dobry vecer prajem,studovali sme v Ostrave,koncili sme tento rok,notrif.skusky netreba,preverovali sme si to.Medzi CR a SR je podpisana dohoda o studiach.

majorosovalucia
5. sep 2024

@katarinka2202 zamestnavatelia sa nato divaju normalne,prepacte musela som to napisat,nie je potrebne overovat nic.
V januari sa stalo to,ze 16ludi prestupilo do Ostravy z BB,neviem presne co sa stalo.5 ludi do 2.rocnika,twraz sme spolu koncili a 11.ludi do 1
Rocnika.V Ostrave je 2rocne studium,maju rozs.studium cca 20rokov.

silvia_sisa1
6. sep 2024

@majorosovalucia štúdium prebieha prezenčne ? Či je nejaka časť aj na diaľku z domu? Vďaka za odpoved 😊

majorosovalucia
6. sep 2024

@silvia_sisa1 studium je prezencne,raz mesacne piatok poobede pocas semestra dokopy 3krat,nie je to povinne.

tanicka21
7. sep 2024

@majorosovalucia ďakujem,a čo sa týka náročnosti,asi koľki z prihlásených končia?

majorosovalucia
8. sep 2024

@tanicka21 v 2.rocniku sme boli 14 ak si dobre pamatam,koncili sme 9,zvysok ma predlzene studium,dalsi termin ukoncenia je februar 2025
Odbor presiel reakreditaciou,z vyse 20skusok,skresali na 11 a plus zaverecna skuska,zaverecna praca.

magdalenkatomanova
9. sep 2024

@majorosovalucia vyzera to super, ten cas je velmi dolezity aj to cestovanie len raz za mrsiac je urcite lepsie ako kazdy tyzden v piatok v Nitre😎

majorosovalucia
9. sep 2024

@magdalenkatomanova preto som sa rozhodla pre Ostravu,mala som podane do NR aj BB,ale to ma odradilo cas vyucby aj ine veci.

katarinka2202
10. sep 2024

@majorosovalucia a ako to vlastne je s uznávaním dokladov slovenského vzdelania? Lebo kolegyňa má urobenú ekonomickú a potom pedag minimum 2 roky a jej volali, že musia prezistiť, či môže nastúpiť .. zrejme nie je minimum ako minimum ..

majorosovalucia
10. sep 2024

@katarinka2202 rozsirujuce vzdelanie je ine ako pedagicke minimum,rozs.vzdelanie bezproblemov uznavaju=to je predmet,ja som si robila minimum na SK.Asi su v tom minime SK a CR rozdiely.

katarinka2202
10. sep 2024

@majorosovalucia ano, len ona ked nastupi, pri tej nostrifikacii po vystudovani je potrebne zaslat vsetky doklady o vzdelani a ak realne na to studium nastupit nemala, tak aby nemala problemy s uznanim. Jasne, rozsirujuce je na predmet, no ona je ucitel ekonomickych predmetov, cize pre SŠ. Podmienka prihlasenia je absolvovanie pedag minima - ona to tusim cez koronu robila.

jankaremka
15. sep 2024

@bounties prosím o objasnenie, máte s tým osobnú skúsenosť? Ďakujem.

viktoria3333
22. sep 2024

Ahojte, ale v BB je rozširujúce štúdium matematiky 3ročné však a inde 2ročné, či?

silvia_sisa1
22. sep 2024

@katarinka2202 to je podľa mňa zvláštne že si to musia prezistit …pokiaľ ma ukončenú vysokú školu 2heho stupňa + minimum tak by nemal byt problém aby mohla učiť

bounties
4. okt 2024

ahojte, chcem sa opýtať, či ste niektoré začali študovať tú matiku a kde a ako sa Vám na škole páči?