Rozširujúce štúdium matematiky
Mam veľkú dilemu ...potrebujem pomôcť.....neviem či ísť študovať rozširujúce štúdium matematiky do Nitry alebo Banská Bystrica....prosím poraďte mi ak má niekto skúsenosti ...každá informácia pomôže ďakujem
Prosím Vás nemáte niekto skúsenosti ako je to v BA? Chcela by som sa prihlásiť
@25evita zisťovala som aj Olomouc a tam to majú taktiež vraj tak že prednášky 4krat za semester a všetko ostatne online aj materiály online posielajú študentom a prednášky vraj fungujú ako konzultácie pre náročnejšie učivo a podobne
@marika12351 ahoj kde si nakoniec študovala tu matematiku?
@marika12351 ahoj kde si nakoniec študovala tu matematiku?
@zuzkabotka17 už je neaktívna
zdravim, chysta sa niekto tento rok prihlásiť na RŠM v BB? 🙂
@romanaaa2012 ja som si podala prihlašku do BB ale aj BA
@romanaaa2012 ja som si podala prihlašku do BB ale aj BA
@maruska0611 ja si idem podať do BB len musím počkať na diplom
Štúdium na Slovensku bude bezplatné
@bounties ale tak sa zda ze uz musim byt zamestnana ako učiteľka...??? ci? ...alebo sa mozem spojit s nejakou skolou ktora mi potvrdi nedostatok na dany odbor a ist si to robit?
@bounties ale tak sa zda ze uz musim byt zamestnana ako učiteľka...??? ci? ...alebo sa mozem spojit s nejakou skolou ktora mi potvrdi nedostatok na dany odbor a ist si to robit?
@silvia_sisa1 Ide o rozširujúce štúdium, čiže musíš mať už vyštudovanú aprobáciu a dopĺňaš si fyz,mat,inf,chem.
@silvia_sisa1 Ide o rozširujúce štúdium, čiže musíš mať už vyštudovanú aprobáciu a dopĺňaš si fyz,mat,inf,chem.
@zuzanockamt to je čo za hlúposť? Nemusíš mať,mýliš sa
@zuzanockamt musíš mať dps alebo pedagogiku vyštudovanú
Štúdium na Slovensku bude bezplatné
@bounties len aby to nedopadlo ako.pred par rokmi,financovali ped.minima,kolega v tom case studoval,slubovali preplatenie celeho studia a realita bola taka,ze 1semester zaplatili a na ostatne ministerstvo uz nemalo financie.
@zuzanockamt musíš mať dps alebo pedagogiku vyštudovanú
@bounties Pedagogiku akú? Musí byť učiteľ s nejakou ap alebo DPŠ. Hlavne mať VŠ 2.stupňa ukončené.
@bounties Pedagogiku akú? Musí byť učiteľ s nejakou ap alebo DPŠ. Hlavne mať VŠ 2.stupňa ukončené.
@zuzanockamt VŠ druhého stupňa, to je jasné. Potom musí mať dpš. To dpš je na predmety,ktoré študoval na výške, teda napríklad ekonomické,technické a pod., ktoré sú ale pre výučbu na ZŠ úplne zbytočné. Keď máš teda záujem pracovať ako učiteľ na základnej škole,potrebuješ si spraviť aprobaciu. Čiže ten učiteľ nemusí mať aprobaciu pre tu ZŠ,ale riaditeľ školy mu navrhne,aby si dorobil nejakú konkrétnu. Môže byť zamestnaný aj učiteľ bez aprobacie,ale musí si ju doplniť tuším do štyroch rokov.
@zuzanockamt VŠ druhého stupňa, to je jasné. Potom musí mať dpš. To dpš je na predmety,ktoré študoval na výške, teda napríklad ekonomické,technické a pod., ktoré sú ale pre výučbu na ZŠ úplne zbytočné. Keď máš teda záujem pracovať ako učiteľ na základnej škole,potrebuješ si spraviť aprobaciu. Čiže ten učiteľ nemusí mať aprobaciu pre tu ZŠ,ale riaditeľ školy mu navrhne,aby si dorobil nejakú konkrétnu. Môže byť zamestnaný aj učiteľ bez aprobacie,ale musí si ju doplniť tuším do štyroch rokov.
@bounties Do dvoch rokov musí začať študovať a do štyroch skončiť. Viem veľmi dobre, ako to funguje.
ahojte . Ide teraz od 20.9.2025 niekto do BB? vyučovanie bude prezenčne alebo aj online niečo? v rozvrhu je všetko prezenčne...... tak či niekto neviete niečo bližšie? ďakujem
@ivka225 Ja idem 🙂
@maruska0611 Držím palce, viem, že to nie je ľahké. Ja som to absolvovala ako denné štúdium. Teda matematiku, nie učiteľstvo.
@ivka225 Ja idem 🙂
@maruska0611 tak dúfam, že aspoň nebudú všetky prednášky povinné, čo sa týka účasti, veď uvidíme čo nám povedia :D
@maruska0611 tak dúfam, že aspoň nebudú všetky prednášky povinné, čo sa týka účasti, veď uvidíme čo nám povedia :D
@lucia1981 aj ja idem 🙂
@lucia1981 na niektorých prednáškach robia prezencku. V KE sú prednášky povinné
@bounties ved v bb bude len 8 x prezencne to nie je tak vela 😂, v ke fyzika je piatkami prezencne 14 krat je to velky rozdiel
@bounties ved v bb bude len 8 x prezencne to nie je tak vela 😂, v ke fyzika je piatkami prezencne 14 krat je to velky rozdiel
@maruska0611 8x prezenčne v BB, ale potom sú aj skúšky,ktoré nie sú online.
O fyzike v KE neviem,viem len o matike,že robia prezencku
chysta sa niekto do BB 20.9.2025 z okolia RS, LC? 😊
Ahojte, ide niekto zajtra na zápis do KE na matiku?

Prosím Vás nemáte niekto skúsenosti ako je to v BA? Chcela by som sa prihlásiť
@25evita Nitra má prednášky len piatky a zisťujem akurát aj Ostravu, tam sa chodí 4krat za semester na prednášky,ostatne všetko online aj všetky materiály sú dostupné online