Rozvrh štúdia učiteľstva histórie a slovenčiny na UCM
Ahojte, chcela by som sa spýtať na štúdium učiteľstva histórie a slovenského jazyka a literatúry na UCM pre akademický rok 2026/2027.
Zaujíma ma hlavne koľko dní v týždni približne budeme mať školu, že či mi ostanú nejaké pracovné dni aspoň 2 na brigádovanie, alebo či je škola 5 dní do týždňa.
Tiež, či sa sem hlási veľa ľudí a všeobecne vaše názory na túto školu a tento odbor, prípadne či to nie je na TT univerzite lepšie, hlavne čo sa týka toho rozvrhu.
Ak má niekto skúsenosti, veľmi by mi pomohla vaša odpoveď, školský rok sa začína až o 9 mesiacov, ale ja som si dala rok pauzy po strednej, aby som si zarobila na odsťahovanie sa, a neviem či mi to bolo vôbec na niečo platné ak nebudem mocť popri škole aj brigádovať, tak chcem to zistiť, aby som si mohla ešte premyslieť zvyšok času pred začatím semestru.
Poviem len zo skúsenosti, rozvrh tejto školy nepoznám. Prvý semester som mala školu každý deň, v zásade snáď všetky semestre to bolo tak. Ono ten prvý semester som do školy každý deň aj chodila. Keď som sa zorientovala, spoznala ľudí, systém, vyučujúcich, tak som si následne prehodila praktické časti do iných skupín tak, aby som mala piatky voľné. Pondelky - štvrtky som väčšinou mala školu. Samozrejme neskôr som už vedela, kde si môžem dovoliť neísť na prednášku. Posledné dva roky som mala individuálny študijný plán, kvôli práci.
Zväz možnosť aprobáciu slovenčina - občianska. Tých je naozaj nedostatok, ľahšie nájdeš prácu.
Ak teda takú kombináciu ponúkajú
Brigádovať stíhaš aj poobede - po škole, takže nevidela by som to tak tragicky.
@mm2121 My sme mali 3-4 dni, ale na inej skole. Moji aktualni studenti (tiez na inej skole), maju 4, ale z toho jeden den je len jedna dvojhodinovka. Ak chces studovat slovencinu, tak na tvojom mieste by som si privyrabala doucovanim, to mozes aj po skole. Ja som studovala matematiku a privyrabala som si pocas roka hlavne tym, cez prazdniny dlhodobejsie brigady. Mnohi moji spoluziaci zase vyuzivali na brigady vikendy.
UCM má všetky rozvrhy na edupage, tak si vyhľadaj svoju kombináciu a pozri sa, ako to majú tento rok školský rok
@bashka80 "pozri sa, ako to majú tento rok školský rok" ... ale s vedomím toho, že o rok to môže byť úplne inak ...
@ivka225 to je momentálne jej jediná možnosť, pretože rozvrhy na 26/27 ešte neexistujú. Veď inú možnosť, ako si spraviť nejakú predstavu ani nemá, len si pozrieť aktuálny rozvrh
ako sa to da na tom edupagi pozriet lebo ja appku edupage uz nemam kedze mam rok volno

Nepočítaj s tým, že sa denne studium dá vtesnat do 3 dni. Možno sa ti podari 1 semester, ale urcite nie 9. Bez ohladu na VŠ.