Rýchla a jednoduchá vysoká škola
Zdravím. Potrebujem súrne vysokoškolský titul, je jedno z akej školy a akého zamerania. Nebudem konkretizovať na čo. Takže hľadám vysokú školu, ktorú urobím externe. Máte nejaké skúsenosti s ľahkou VŠ , tzv. “rychlokvasenou” , kde je veľmi jednoduché získať titul bez nejakej väčšej námahy ? Mám svoje podnikanie + maličké deti, takže na učenie mi veľa času neostáva. Vedomosti z VŠ nepotrebujem využívať v praxi , ide mi čisto len o titul. Počula som, že na SV. Alžbete je to s titulmi veľmi jednoduché, ale ako je to s chodením do školy ? Je to povinne aj piatky aj soboty ? Lebo niektoré VŠ ako napríklad UK v Bratislave ponúkajú komplet online štúdium, kde nie je nutne dochádzať každý týždeň, len potom na nejaké povinne skúšky. Nejaké tipy ?
titul si môžeš písať aj bez vš. nie je to trestné.
to len keby si mala z toho nejaký prospech tak vtedy je to trestné...
pozri vš v Skalici.
@deti95060810 to myslis vážne?🤪možno to potrebuje kvôli práci v štátnej, verejnej službe kdekoľvek pôjde budú pýtať papiere.To, že podniká mala skôr na myslí, že nemá čas sa venovať nejakej ťažšej škole.
Svätá Alžbeta je skola čo sa studuje s týmto zamerom
@deti95060810 to myslis vážne?🤪možno to potrebuje kvôli práci v štátnej, verejnej službe kdekoľvek pôjde budú pýtať papiere.To, že podniká mala skôr na myslí, že nemá čas sa venovať nejakej ťažšej škole.
Svätá Alžbeta je skola čo sa studuje s týmto zamerom
@luccija neviem čo myslím že myslím vážne... to je známe že titul si môžeš písať aký chceš pred menom aj za menom. A veru že takí aj boli... 😉
asi pred 3 r. sa kuchár "hral" na lekára v BA, upratovačka na sestričku, v Piešťanoch bol tiež zubár čo nikdy žiadnu medicínu neštudoval.
v Skalici vš už nie je ?
A načo pri podnikaní potrebuješ nutne VŠ titul? Môj otec úspešne podnika 35 rokov aj bez neho. A inak už aj na tej Alžbete si dávajú väčší pozor, minimálne na tie skúšky a štátnice budeš musieť chodiť a aj niečo vedieť.
pozri vš v Skalici.
@deti95060810 nepotrebujem si písať titul za účelom “predvádzania sa”, nemám to za potreby. Potrebujem ho kvôli rozšíreniu svojho podnikania, lebo v mojom konkrétnom prípade je žiaľ takto písaný zákon a potrebujem vysokoškolský titul , je jedno v akom smere ;)
@luccija neviem čo myslím že myslím vážne... to je známe že titul si môžeš písať aký chceš pred menom aj za menom. A veru že takí aj boli... 😉
asi pred 3 r. sa kuchár "hral" na lekára v BA, upratovačka na sestričku, v Piešťanoch bol tiež zubár čo nikdy žiadnu medicínu neštudoval.
v Skalici vš už nie je ?
@deti95060810 viem, že bol taký lekár bolo to medializované veď to bola len prepierka peňazí a starí ľudia vydan na pospas fetakom a alkoholikom nerozumiem tomu v hl.meste a taká hanba.Ale ona potrebuje papier snáď si nenapíše do životopisu, že absolvovala školu a nedodá dôkaz.
Autorka napíš na študijné a všetko ti napisu kedy je výučba.Kamaratka to potrebovala kvôli štátnej správe a chodila piatky, soboty, alr je to zopár rokov
@deti95060810 viem, že bol taký lekár bolo to medializované veď to bola len prepierka peňazí a starí ľudia vydan na pospas fetakom a alkoholikom nerozumiem tomu v hl.meste a taká hanba.Ale ona potrebuje papier snáď si nenapíše do životopisu, že absolvovala školu a nedodá dôkaz.
Autorka napíš na študijné a všetko ti napisu kedy je výučba.Kamaratka to potrebovala kvôli štátnej správe a chodila piatky, soboty, alr je to zopár rokov
@luccija hmm... over si to este pred tym... ze naozaj hocake vs studium... nevravim, ze to nemoze byt, ale co ja viem, tak vacsinou je to vs vzdelaie nejakeho smeru... aby si zbytocne nestudoval(a) 3 alebo 5 rokov pre nic za nic 🙂 🙂
@luccija hmm... over si to este pred tym... ze naozaj hocake vs studium... nevravim, ze to nemoze byt, ale co ja viem, tak vacsinou je to vs vzdelaie nejakeho smeru... aby si zbytocne nestudoval(a) 3 alebo 5 rokov pre nic za nic 🙂 🙂
@zic ide naozaj o hocijaké štúdium, a áno aj mne to príde v tomto prípade dosť hlúpe. Lebo pochopím ak potrebuje napríklad elektrikár na to, aby mohol robiť elektrinu patričné vzdelanie, alebo že potrebuje masér kurz na robenie svojej práce. Ale v mojom prípade ide len o preukázanie vysokoškolského titulu za účelom pridania predmetu podnikania do sro. Je to žiaľ v tomto prípade úplná hlúposť, lebo nejde o niečo odborné , no takto stanovený zákon
Prepac, a vies pre zaujimavost napisat, o aku oblast / predmet podnikania ide? Nie ze by som veril absolutne AI, ale teda aj AI tvrdi, ze neexistuje predmet podnikania pre nespecifikovane VS vzdelanie... ale ako vravim aj zo zaujimavosti by som to rad vedel urcite
Na Slovensku neexistujú predmety podnikania (živnosti), ktoré by špecificky vyžadovali nespecifikované vysokoškolské vzdelanie...
Aj realitaci musia mat specificku VS (napriklad)... alebo teda obdobne podmienky splnit...
Prepac, a vies pre zaujimavost napisat, o aku oblast / predmet podnikania ide? Nie ze by som veril absolutne AI, ale teda aj AI tvrdi, ze neexistuje predmet podnikania pre nespecifikovane VS vzdelanie... ale ako vravim aj zo zaujimavosti by som to rad vedel urcite
Na Slovensku neexistujú predmety podnikania (živnosti), ktoré by špecificky vyžadovali nespecifikované vysokoškolské vzdelanie...
Aj realitaci musia mat specificku VS (napriklad)... alebo teda obdobne podmienky splnit...
@zic áno jedna sa o agentúru dočasného zamestnania. Titul nie je špecifikovaný , ide len o vysokoškolský titul druhého stupňa. Podobne je to pri personálnej agentúre, kde sa preukazuje vysokoškolské vzdelanie prvého stupňa
super, dik... naucil som sa nieco nove... 🙂 Brutal byrokracia...
A teda AI je mudre, len otazka bola mnou zle polozena... lebo pod hocakym vzdelanim sa bralo aj bakalarske a teda som nespecifikoval hocake 2. stupna 🙂 🙂
Vdaka este raz...
Možno Danubius v Skalici? Paneurópska v BA? Alebo nejaké DTI v Dubnici
super, dik... naucil som sa nieco nove... 🙂 Brutal byrokracia...
A teda AI je mudre, len otazka bola mnou zle polozena... lebo pod hocakym vzdelanim sa bralo aj bakalarske a teda som nespecifikoval hocake 2. stupna 🙂 🙂
Vdaka este raz...
@zic tiež to vidím ako zbytočnú byrokraciu. Lebo ako hovorím, rozumiem , že pre výkon určitých povolaní je potrebné vzdelanie kvôli znalostiam, ktoré pri výkone týchto povolaní musia byt aplikované v praxi. Ale v tomto prípade je úplne jedno v akom obore je vzdelanie dosiahnuté. Ale tak čo už, nespravíme s tým nič.
Možno Danubius v Skalici? Paneurópska v BA? Alebo nejaké DTI v Dubnici
@baboobchod ďakujem , pozriem
Stačí prijať spoločnika do sro kto má titul a hotovka
Stačí prijať spoločnika do sro kto má titul a hotovka
@procrastique nechcem mať spoločníka
Trošku iný pohľad - vyber si školu a odbor, ktorý by ťa zaujímal. Pretože čokoľvek, čo ťa nebude baviť, bude náročné. Takže keďže je jedno, aký odbor, vyberaj taký, ktorý teba ako človeka zaujíma.
Odporucam Vsem -online, easy a ani sa nenatrapis a nic nenaucis
Stačí ustanoviť zodpovedného zástupcu a nie,.nemusí to byť spoločník ani konateľ
V podstate je táto osoba ako garant
Kvôli predmetu podnikania študovať niekoľko rokov? Lebo ani externé sa nedá vystudovat za 2 mesiace.
Stačí ustanoviť zodpovedného zástupcu a nie,.nemusí to byť spoločník ani konateľ
V podstate je táto osoba ako garant
@any3108 v tomto prípade musi mať vysokoškolských titul osoba konajúca v mene spoločnosti. Čiže áno , musí to byt konateľ
Kvôli predmetu podnikania študovať niekoľko rokov? Lebo ani externé sa nedá vystudovat za 2 mesiace.
@nelka93 vdaka, viem koľko štúdium trvá ;)
Odporucam Vsem -online, easy a ani sa nenatrapis a nic nenaucis
@rom_ik23 ďakujem , máš osobnú skúsenosť ? Aký odbor ?
Svojho casu sa vravievalo, ze socialnu pracu ide studovat clovek co chce len titul. Tak neviem ci ti to pomoze. 😃
@bvln žiaľ v tomto prípade musí mať VŠ titul osoba konajúca v mene spoločnosti. Nechcem ustanoviť za konateľa cudziu osobu. Viem koľko VŠ štúdium trvá, no povedzme si na rovinu, že to zbehne ako voda.
Da sa kupit v Skalici(som pocula), ale keby sa ti to nechce platit, tak si nechaj od chatGPT, ten ti spravi aj z oxfordu ak chces
Kludne mi napis spravu ale v podstate studium na podnikani v malom a stretnom podniku - tam si vies zohnat vsetky testy na nete a prednasky su online takze len zapnes a vybavene. Sem tam napises nejaku seminarku ktoru si tam ale nikto neprecita. Asi tolko k urovni tej skoly za poslednu dobu
Socialna praca na Alzbete je fakt easy, neviem odkial si ale najdi si vo svojom okoli pobocku tejto skoly a veselo sa prihlas, vela prednasok aj skusok je online, nieco aj osobne, ak si najdes zodpovedneho partaka spoluziaka tak ani na prednasky nemusis, zapisu ta a budes vediet co treba robit. A je to lacnejsie ako vsem.
Inak hrozna doba ze ako ludia ziskavaju titul za peniaze len aby mohli nieco robit ....
Socialna praca na Alzbete je fakt easy, neviem odkial si ale najdi si vo svojom okoli pobocku tejto skoly a veselo sa prihlas, vela prednasok aj skusok je online, nieco aj osobne, ak si najdes zodpovedneho partaka spoluziaka tak ani na prednasky nemusis, zapisu ta a budes vediet co treba robit. A je to lacnejsie ako vsem.
Inak hrozna doba ze ako ludia ziskavaju titul za peniaze len aby mohli nieco robit ....
@magg424 ďakujem pekne

pozri vš v Skalici.