icon

Rýchla a jednoduchá vysoká škola

21. máj 2025

Zdravím. Potrebujem súrne vysokoškolský titul, je jedno z akej školy a akého zamerania. Nebudem konkretizovať na čo. Takže hľadám vysokú školu, ktorú urobím externe. Máte nejaké skúsenosti s ľahkou VŠ , tzv. “rychlokvasenou” , kde je veľmi jednoduché získať titul bez nejakej väčšej námahy ? Mám svoje podnikanie + maličké deti, takže na učenie mi veľa času neostáva. Vedomosti z VŠ nepotrebujem využívať v praxi , ide mi čisto len o titul. Počula som, že na SV. Alžbete je to s titulmi veľmi jednoduché, ale ako je to s chodením do školy ? Je to povinne aj piatky aj soboty ? Lebo niektoré VŠ ako napríklad UK v Bratislave ponúkajú komplet online štúdium, kde nie je nutne dochádzať každý týždeň, len potom na nejaké povinne skúšky. Nejaké tipy ?

Strana
z2
hubka51
23. máj 2025

Prosim neber to ako nejaky hejt ani nič proti tebe ale to je aké smutné že na Slovensku máme VŠ ktoré "rozdavajú zadarmo" titul 🙈

ywonita
23. máj 2025

Vysoká škola DTI v Dubnici, tú zvládne ozaj každý 😉

magg424
23. máj 2025
@hubka51

Prosim neber to ako nejaky hejt ani nič proti tebe ale to je aké smutné že na Slovensku máme VŠ ktoré "rozdavajú zadarmo" titul 🙈

@hubka51 za peniaze ! Zadarmo to nieje ;) ale zase ked student do toho nic neda ( cas a chut ucit sa) tak z toho ani nevytiahne ( vedomosti a prilezitosti) .
Ja len rozmyslam nad tym ako svojim detom budeme hovorit ,daj si prihlasku na tu VS ,tam su titiluly zadarmo,kaslat na to , ze sa potom nebudes vediet zamestnat lebo nic nevies ponuknut ...

zeldia
23. máj 2025

Vysoká skola DTI Sečovce neviem či sa dá štúdium skrátiť napr za 4r ale nároky sú takmer ziadne okrem dĺžky trvania

zeldia
23. máj 2025
@hubka51

@hubka51 nie na “Slovensku” vsade na svete su aj také školy.

lea513
23. máj 2025

Tu sa uz rozum zastavuje...Vysokoskolsky titul a surne!!! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ VS sa nestuduje kvoli titulu, ale kvoli tomu co chce clovek robit a aby to mohol robit. Kto studuje seriozne( a nie je to soc praca) je to narocnych 5-6 rokov a rychlo kvaseny titul by mal byt trestny!

renatka73
23. máj 2025

Tak ja mám spravenú VŠ Svätej Alžbety. Je to už síce pár rôčkov, ale nemám pocit, že mám titul zadarmo. Nejdem sa tu hrať, že je to náročná VŠ, ale ani že by to bolo lusknutím prsta. Je platená, písali sa seminarky, bakalárka aj diplomovka. Vyžadovalo sa chodiť na niektoré prednášky pod prezenčkou a ústne skúšky. Tak ako všade, niektori z profesorov ústretovejši, niektorí extrém. Ide teda o to, ako si vieš veci zariadiť. Mňa to bavilo a aj som si to odštudovala.

baboobchod
23. máj 2025
@lea513

Tu sa uz rozum zastavuje...Vysokoskolsky titul a surne!!! 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ VS sa nestuduje kvoli titulu, ale kvoli tomu co chce clovek robit a aby to mohol robit. Kto studuje seriozne( a nie je to soc praca) je to narocnych 5-6 rokov a rychlo kvaseny titul by mal byt trestny!

@lea513 nuž tu sa treba zamyslieť, kto a ako dáva takým školám akreditáciu 🤷🏼‍♀️

kathhii
23. máj 2025

Nestačí ti len garant? Viem,že na napríklad na zriadenie realitky je treba právnické vzdelanie... Ale dá sa to obísť tak,že zamestnas niekoho na pár hodín...

timeahav
24. máj 2025
@lea513

@lea513 asi si nečítala diskusiu...autor/ka potrebuje akýkoľvek titul aby si mohla rozšíriť podnikanie pričom vôbec nejde o konkrétne vzdelanie iba o to aby mala akýkoľvek titul...nie je toto skôr zbytočná byrokracia? Nútiť ľudí k titulom ktoré nijak nesúvisia s ich predmetom práce?

autor
25. máj 2025
@kathhii

Nestačí ti len garant? Viem,že na napríklad na zriadenie realitky je treba právnické vzdelanie... Ale dá sa to obísť tak,že zamestnas niekoho na pár hodín...

@kathhii teraz si už nie som istá, pretože čítam protichodne informácie. Na jednej strane musí spĺňať podmienku vysokoškolského titulu osoba konajúca v mene sro, inde čítam info o garantoch. Každopádne je to asi aj tak bezpredmetné, pretože garanta clovek tiež nenájde len tak. Radšej si vyštudujem.
@timeahav presne tak, zbytočná byrokracia. Ale o tom som sa na Slovensku presvedčila už naozaj veľa krát.

valise
25. máj 2025

Socialna praca

kathhii
25. máj 2025

Normálne niekoho zamestnas na pár hodín s VŠ... Prípad vyššie...

tilly
25. máj 2025

Netreba spoločníka, stačí zodpovedný zástupca. Ja som bola takto v s.r.o., kde bolo treba určité vzdelanie, nebola som spoločník.

tilly
25. máj 2025

Masmediálka v Trnave? Už nie je? Tá mala povesť električkovej školy aj sociálna práca

marca12
25. máj 2025
@lea513

@lea513 Mna to tiez poburilo,ale ked som si precitala dovod,tak uz chapem. Uplne zbytocne je to v tomto pripade a ucelovo navrhnuty zakon,aby si rychlokvasene skoky nahanali studentov.

nyphadora
25. máj 2025

Neviem ako rychla by mala byt, ale VS trva min. 3+2 roky 😅

aduskatt
25. máj 2025
@renatka73

Tak ja mám spravenú VŠ Svätej Alžbety. Je to už síce pár rôčkov, ale nemám pocit, že mám titul zadarmo. Nejdem sa tu hrať, že je to náročná VŠ, ale ani že by to bolo lusknutím prsta. Je platená, písali sa seminarky, bakalárka aj diplomovka. Vyžadovalo sa chodiť na niektoré prednášky pod prezenčkou a ústne skúšky. Tak ako všade, niektori z profesorov ústretovejši, niektorí extrém. Ide teda o to, ako si vieš veci zariadiť. Mňa to bavilo a aj som si to odštudovala.

@renatka73 presne, aj manžel študoval pred rokmi a od štátnic 9 ľudí vyhodili...nemám pocit, že by to bola škola zadarmo, bez nutnosti sa učiť...ovšem ako je to dnes, netuším.....

amy234
25. máj 2025

Sú VŠ ktoré ti dajú diplom za to, že platíš školné. Samozrejme nemôžeš si dovoliť, že celý semester ťa ani neuvidia na prednáškach ale DTI má dosť zlé meno kvôli tomu.

autor
26. máj 2025
@amy234

Sú VŠ ktoré ti dajú diplom za to, že platíš školné. Samozrejme nemôžeš si dovoliť, že celý semester ťa ani neuvidia na prednáškach ale DTI má dosť zlé meno kvôli tomu.

@amy234 ďakujem za info, skúsim sa informovať aj tam ako prebieha externe štúdium. Kritérium pre rozhodovanie je hlavne štúdium online a chodenie len na skúšky, lebo niektoré školy stále ponúkajú externe štúdium s tým, že tam treba chodiť piatky a soboty.

Strana
z2