Šanca na prijatie na farmáciu na UVLF
Dobrý deň, mala by som záujem ísť tento rok na prijímačky na UVLF farmáciu, no nemám maturitu z týchto predmetov… zaujímalo by ma keď sa začnem pripravovať popri maturite na skúšky či je možné sa tam dostať resp. či je tam veľká konkurencia a bez veľkej prípravy ani nemám šancu. Ďakujem
@zuzana72027101 ťažko. Ako ti ide chémia a biológia?
@terezka2911 mala som chémiu a biológiu 3 roky na strednej a vždy som sa to dokázala naučiť.
Všetko sa dá, keď sa chce. Nie je prekážka, že nemáš maturitu z týchto predmetov. Všetko záleží od toho ako uspeješ na prijímačkách. Ale gymnaziálna chémia ti bude veľmi chýbať. Takže musíš veľa dobiehať.
To že budeš prijatá, je jedna vec, ale potom držať tempo s ostatnými bude ešte ťažšie ako samotné prijímačky.
Ja som išla študovať biochémiu zo strednej obchodnej akadémie, kde teda žiadne potrebné predmety neboli. Chodila som istú dobu na doučovania z biológie, chemie a fyziky. Nemala som pocit, že by mi gymnázium chýbalo na VŠ. Trápili sme sa všetci cca rovnako 😆 Išlo potom už len o to, koľko úsilia si do štúdia ďalej vložila. Držím palce.
Ja som išla študovať biochémiu zo strednej obchodnej akadémie, kde teda žiadne potrebné predmety neboli. Chodila som istú dobu na doučovania z biológie, chemie a fyziky. Nemala som pocit, že by mi gymnázium chýbalo na VŠ. Trápili sme sa všetci cca rovnako 😆 Išlo potom už len o to, koľko úsilia si do štúdia ďalej vložila. Držím palce.
@brrunetkaa Ďakujem za odpoveď a dávala si si po strednej rok pauzu? alebo ťa zobrali na prvý krát?
@brrunetkaa Ďakujem za odpoveď a dávala si si po strednej rok pauzu? alebo ťa zobrali na prvý krát?
@zuzana72027101 mala som asi 2 roky pauzu. Ja som povodne chcela ísť na medicínu, tak som sa chcela poriadne pripraviť. Na medicínu to nevyšlo, ale na biochémiu ma zobrali na 1x.
@zuzana72027101 Ahoj, tiež som to riešila minulý školský rok keď som sa hlásila na veterinu kedže som bola na stavebnej priemyslovke.. VÔBEC nepočúvaj ľudí, čo ti píšu, že nie je šanca aby si sa tam dostala.. stači si kúpiť knihy ktore ponúkaju na prijimačky a naučiť sa to - buď tak, že to naozaj aj pochopíš alebo sa ich naučíš naspamať… Ja som na strednej nemala vôbec chémiu ani biológiu a prijali ma🙂) áno chémia na škole je ťažká no sú tam strašne milé učiteľky, takže ak niečo nechápeš nemusíš sa bať opýtať.. určite to nevzdaj iba kvoli tomu, že nie si z gymka alebo veteriny.. ak máš nejake otázky kľudne mi napíš☺️

@zuzana72027101 ťažko. Ako ti ide chémia a biológia?