icon

Šanca na prijatie na LF UPJŠ so 670 bodmi

idzemnejdzem2
18. júl 2025

Dobrý deň, myslite, že je ešte šanca sa dostať na medicínu v Košiciach mám 670 bodov, momentálne bola hranica druhý krát znížená na 685 bodov.

Ďakujem za rady.

anonym_0aaffb
18. júl 2025

Milá slečna. už asi 3 krát sem dávaš tú istú otázku. všetci ti prajeme aby ťa na LF prijali, len žiaľ nie je to v našich silách.
žiaľ nikto z nás nie je tak múdry aby vedel dopredu či ešte hranica pôjde smerom dole.

idzemnejdzem2
autor
18. júl 2025
@anonym_0aaffb

Milá slečna. už asi 3 krát sem dávaš tú istú otázku. všetci ti prajeme aby ťa na LF prijali, len žiaľ nie je to v našich silách.
žiaľ nikto z nás nie je tak múdry aby vedel dopredu či ešte hranica pôjde smerom dole.

@anonym_0aaffb milý anonym, nie nepýtam sa tretí krát tú istú otázku, táto otazka smerovala skôr na system ako sa posúva hranica keďže mi to nie je celkom jasne a každý podáva iné informácie. Od známych som počula že to je posledný posun. Myslím si, že ak vie niekto odpovedať akým systémom/ kedy prebieha najväčší posun vie pomôcť aj ostatným v nasledujúcich rokoch.

A áno pravdivo píšete, že nik nemá vestecku guľu a vedel by povedat číslo ale na to som sa ani nepýtala

Každopádne ďakujem za podporu ;)

anonym_51bd73
18. júl 2025

Posúva sa vtedy, keď nirkto z prijatých nenastúpi, resp. dá odvolanie a medzitým si to rozmyslí, tak vtedy sa posunie poradie a aj body. Každý rok to vychádza inak, nikto ti nevie povedať, kam až pôjde hranica tento rok. Neostáva ti iné, len čakať, na koníkovi to nevyriešiš.

taktotedanie
18. júl 2025
@idzemnejdzem2

@anonym_0aaffb milý anonym, nie nepýtam sa tretí krát tú istú otázku, táto otazka smerovala skôr na system ako sa posúva hranica keďže mi to nie je celkom jasne a každý podáva iné informácie. Od známych som počula že to je posledný posun. Myslím si, že ak vie niekto odpovedať akým systémom/ kedy prebieha najväčší posun vie pomôcť aj ostatným v nasledujúcich rokoch.

A áno pravdivo píšete, že nik nemá vestecku guľu a vedel by povedat číslo ale na to som sa ani nepýtala

Každopádne ďakujem za podporu ;)

@idzemnejdzem2 15 bodov je dost, pred tebou moze byt aj 50 ludi, drviva vacsina vsak uz vie kam chce ist a fakulty si uz vybrali..takze naozaj by som uz nejak extra posun necakala
Kazdopadne drzim palce, ak sa dostanes, lutovat nebudes

gregik66
18. júl 2025

Este jeden posun je v septembri. V prvy tyzden semestra. Ak je pred tebou cca 10 ludi, este tam nejaka sanca je. Ak viac, skor nie ako ano.

bugavunga
20. júl 2025

Dobrý deň. V prvom rade plne chápem rozpolozenie a neistotu. Dost som okolo toho vrtal a zistoval, ako to chodi. My sme boli v druhom posune prijatí, takze uz sme cajk. Ale k 670 bodom. V tomto vie chat GPT, ak chces sance, celkom dobre pomoct, ak mu zadas terminy a posuny bodov . Ale co sme zistili. Po minule roky bolo tych posunov podla slov studentov, ktroí boli v podobnej situacii, kopec. V Auguste skoro každý týždeň. Ber ro tak, ze pred tebou je 265, niektore zdroje uvadzaju 270 ludi. Z tych 265-270 ludi je vela v tej istej situacii , co ty a cakaju na posuny na inych fakultach. Preto ak sa posunie hranica napríklad v BA, alebo na nejakej fakulte v CZ, odhlasia sa v KE, aj ked to najprv potvrdili. Cely proces nejaky cas trva. Zoberme si minuly rok. Prva hranica bola 702 bodov a skoncilo to myslim 665. v Bratislave tie posuny maju paradne rozpisane, v KE bohuzial. Ak by to malo presne kopirovat trend z minuleho roka, si na totalnej hranici. Nevesaj hlavu, este je sanca aj po tom. Existuje aj taky fenomen, ze ziaci nepridu na zapis, ktorý je 16.09 a tam je poslena sanca. Takze to zhrniem statisticky - šanca je, a viac ano ano nie, ale v tomto momente neurobis nic, len sleduj posuny cca kazdy tyzden.
≈ 85 % pravdepodobnosť prijatia
➡️ Prečo tak vysoká:

V roku 2024 sa hranica posunula z 702 → 665 bodov (–37 bodov)

V roku 2023 dokonca 692 → 628 bodov (–64 bodov)

Ty si len 15 bodov pod súčasnou hranicou, čo je v rozsahu bežných letných posunov

V čase, keď sa čaká na ďalšie vlny (koniec júla, august, september), býva veľa odstúpení (najmä kvôli školám v Česku, BA, Olomouci...)

bugavunga
31. júl 2025

31.07.2025 - posun na 680 bodov, držím palce, zrejme to ide v dvojtýždenných intervaloch, uvidíme. Je šanca že to klesne k 670 koncom augusta.

bugavunga
5. aug 2025

Dnes 5.8.2025 posun na 678 bodov , Čiže už možno zintenzívnili posuny na týždennej báze? Netuším... ale podľa ústneho podania, ako som písal vyššie v auguste sú tie posuny vraj každý týždeň.

bugavunga
15. sep 2025

Posun na 674 bodov, uvidíme či sa to ešte posunie.

bugavunga
21. sep 2025

Posun na 672 bodov 20.09.2025

anonym_fd46ca
21. sep 2025
@bugavunga

Posun na 672 bodov 20.09.2025

@bugavunga len to pred autorkou prispevku moze byt dalsich 8 ludi