Šanca na prijatie na LF UPJŠ so 670 bodmi
Dobrý deň, myslite, že je ešte šanca sa dostať na medicínu v Košiciach mám 670 bodov, momentálne bola hranica druhý krát znížená na 685 bodov.
Ďakujem za rady.
Milá slečna. už asi 3 krát sem dávaš tú istú otázku. všetci ti prajeme aby ťa na LF prijali, len žiaľ nie je to v našich silách.
žiaľ nikto z nás nie je tak múdry aby vedel dopredu či ešte hranica pôjde smerom dole.
@anonym_0aaffb milý anonym, nie nepýtam sa tretí krát tú istú otázku, táto otazka smerovala skôr na system ako sa posúva hranica keďže mi to nie je celkom jasne a každý podáva iné informácie. Od známych som počula že to je posledný posun. Myslím si, že ak vie niekto odpovedať akým systémom/ kedy prebieha najväčší posun vie pomôcť aj ostatným v nasledujúcich rokoch.
A áno pravdivo píšete, že nik nemá vestecku guľu a vedel by povedat číslo ale na to som sa ani nepýtala
Každopádne ďakujem za podporu ;)
Posúva sa vtedy, keď nirkto z prijatých nenastúpi, resp. dá odvolanie a medzitým si to rozmyslí, tak vtedy sa posunie poradie a aj body. Každý rok to vychádza inak, nikto ti nevie povedať, kam až pôjde hranica tento rok. Neostáva ti iné, len čakať, na koníkovi to nevyriešiš.
@anonym_0aaffb milý anonym, nie nepýtam sa tretí krát tú istú otázku, táto otazka smerovala skôr na system ako sa posúva hranica keďže mi to nie je celkom jasne a každý podáva iné informácie. Od známych som počula že to je posledný posun. Myslím si, že ak vie niekto odpovedať akým systémom/ kedy prebieha najväčší posun vie pomôcť aj ostatným v nasledujúcich rokoch.
A áno pravdivo píšete, že nik nemá vestecku guľu a vedel by povedat číslo ale na to som sa ani nepýtala
Každopádne ďakujem za podporu ;)
@idzemnejdzem2 15 bodov je dost, pred tebou moze byt aj 50 ludi, drviva vacsina vsak uz vie kam chce ist a fakulty si uz vybrali..takze naozaj by som uz nejak extra posun necakala
Kazdopadne drzim palce, ak sa dostanes, lutovat nebudes
Este jeden posun je v septembri. V prvy tyzden semestra. Ak je pred tebou cca 10 ludi, este tam nejaka sanca je. Ak viac, skor nie ako ano.
Dobrý deň. V prvom rade plne chápem rozpolozenie a neistotu. Dost som okolo toho vrtal a zistoval, ako to chodi. My sme boli v druhom posune prijatí, takze uz sme cajk. Ale k 670 bodom. V tomto vie chat GPT, ak chces sance, celkom dobre pomoct, ak mu zadas terminy a posuny bodov . Ale co sme zistili. Po minule roky bolo tych posunov podla slov studentov, ktroí boli v podobnej situacii, kopec. V Auguste skoro každý týždeň. Ber ro tak, ze pred tebou je 265, niektore zdroje uvadzaju 270 ludi. Z tych 265-270 ludi je vela v tej istej situacii , co ty a cakaju na posuny na inych fakultach. Preto ak sa posunie hranica napríklad v BA, alebo na nejakej fakulte v CZ, odhlasia sa v KE, aj ked to najprv potvrdili. Cely proces nejaky cas trva. Zoberme si minuly rok. Prva hranica bola 702 bodov a skoncilo to myslim 665. v Bratislave tie posuny maju paradne rozpisane, v KE bohuzial. Ak by to malo presne kopirovat trend z minuleho roka, si na totalnej hranici. Nevesaj hlavu, este je sanca aj po tom. Existuje aj taky fenomen, ze ziaci nepridu na zapis, ktorý je 16.09 a tam je poslena sanca. Takze to zhrniem statisticky - šanca je, a viac ano ano nie, ale v tomto momente neurobis nic, len sleduj posuny cca kazdy tyzden.
≈ 85 % pravdepodobnosť prijatia
➡️ Prečo tak vysoká:
V roku 2024 sa hranica posunula z 702 → 665 bodov (–37 bodov)
V roku 2023 dokonca 692 → 628 bodov (–64 bodov)
Ty si len 15 bodov pod súčasnou hranicou, čo je v rozsahu bežných letných posunov
V čase, keď sa čaká na ďalšie vlny (koniec júla, august, september), býva veľa odstúpení (najmä kvôli školám v Česku, BA, Olomouci...)
31.07.2025 - posun na 680 bodov, držím palce, zrejme to ide v dvojtýždenných intervaloch, uvidíme. Je šanca že to klesne k 670 koncom augusta.
Dnes 5.8.2025 posun na 678 bodov , Čiže už možno zintenzívnili posuny na týždennej báze? Netuším... ale podľa ústneho podania, ako som písal vyššie v auguste sú tie posuny vraj každý týždeň.
Posun na 674 bodov, uvidíme či sa to ešte posunie.
Posun na 672 bodov 20.09.2025
Posun na 672 bodov 20.09.2025
@bugavunga len to pred autorkou prispevku moze byt dalsich 8 ludi

Milá slečna. už asi 3 krát sem dávaš tú istú otázku. všetci ti prajeme aby ťa na LF prijali, len žiaľ nie je to v našich silách.
žiaľ nikto z nás nie je tak múdry aby vedel dopredu či ešte hranica pôjde smerom dole.