icon

Šance na prijatie na vysokú a známky.

aanus
16. jan 2020

Dobrý večer, rada by som sa opýtala s akým priemerom vás vzali na vysokú školu.Pretože môj priemer je cca 2,5 a rada by som vedela, kde mám najváčie šance na prijatie.Rada by som študovala socalnu prácu.

Strana
z2
mtsl
17. jan 2020

@era777 🙂

mtsl
17. jan 2020

Uvedomujete si vôbec že slečna má pravdepodobne na vysvedčení trojky a štvorky a priemer jej vylepšujú predmety ako napr. TEV
Skúšali ste niekedy vypočítať priemer z 12-tich predmetov aby ste dosiahli číslo 2,5? Asi by vás vysvedčenie vašeho dieťaťa s takýmto priemerom veľmi nepotešilo.
Nikde som nenapísala že niekto s priemerom 2,5 nemôže byť úžasný človek a super odborník, zručný a vážený ale rozhodne to nie je štúdijný typ.
Myslím že v dnešnej dobe chce mať každý titul a hneď po škole byť najmenej manager a remeslom resp. (rukami) sa živiť nikto nechce. Skúšala si zohnať murára, elektrikára, vodára, kúrenára, krajčírku... Ide to dosť ťažko, pretože mať Bc. alebo Mgr. napr. zo sociálnej práce je tak ľahko dostupné akurát potom sa títo vysokoškolsky vzdelaní ľudia uplatnia za pásom v automobilke.
Vieš je smutné, že v dnešnej dobe sa titul dá získať tak ako si napísala, asi máš s tím skúsenosť. Za mojich vysokoškolských čias to nešlo. @era777

iva812
17. jan 2020

2,5 ? To je dobrý priemer. Ak sa Ti chce a máš guráž, tak do toho. Držím palce.

demonka5
17. jan 2020

@mtsl nerozumiem len co mas proti socialnej praci?studovala si to?pracovala ako socialny pracovnik,ze mas taketo negativne nazeranie na tuto profesiu?naozaj si myslis,ze ten titul je tak jednoduche ziskat?hadzes do jedneho vreca vsetkych co studovali socialnu pracu je rozdiel to studovat na sv alzbete a na inch univerzitach

mtsl
17. jan 2020

@demonka5 veď práve. Vyštuduješ na škole kde to nie je len tak zadarmo a máš rovnaký titul ako absolvent na tebou spomínanej škole, ktorého zobrali aj napriek priemeru 2,5.
To nie je o sociálnej práci - tú spomínala autorka

demonka5
17. jan 2020

@mtsl prax a uplatnenie sa aj tak ukaze neskor,-ci to zaujima daneho cloveka,cielavedomost a chut to robit co ja mam skusenost aku mas vs sa ukaze v praxi a pri pohovore autorka vyjadrila ,ze by mala zaujem o socialnu pracu,ja som to tak pochopila z jej prispevku,ze sa o to zaujima,bavilo by ju to a nehlada len cestu k titulu

meluela
17. jan 2020

@aanus ahoj, su aj skoly ktore vobec neberu do uvahy nejaky priemer, ale robia si testy vseobecnych predpokladov ..

majah212
17. jan 2020

@mtsl vzdy sa dalo vystudovat na VS aj za klobasky :D ja som tiez mala v rocniku na VS kocky, ktore poznali spravnych ludi. ;) to, ze niekto ma priemer 2.5 nemusi zakonite znamenat, ze nie je studijny typ, motivacia a zaujem o studovany odbor na strednej skole zohrava velky vyznam pri ziakoch. Vid aj kopec vedcov excelovalo vo svojom odbore, ale z ostatnych prepadalo. Ak sa autorka nals av studiu na VS a veri si tak smelo do toho. Prinajhorsom zisti, ze VS nie je pre nu.

era777
17. jan 2020

@mtsl myslim si, ze zohladnovat priemer domnienkami nieje na mieste ... Podla mna je clovek na inej intelektualnej urovni na sš a inej na vš, je to len na nej, mozno sa najde na vš v odbore a bude mat ačka, bečka ... Rozumiem o com pises, zial doba je taka skola ma za kazdeho studenta eura a je im jedno ci tam budem jednotkar ci trojkar🤷 zato, ale nieje na mieste zhadzovat niekoho za priemer 2,5 ... Mozno ma z niecoho horsie znamky a z niecoho zase jednotky ... A sa to nejako dorovnava .... Kazdopadne si myslim, ze ciste jednotky este z nikoho neurobili odbornika, a ze niesu az take dolezite ... Co sa tyka soc.prace suhlas pretoze tam ide kazdy, kto by inde nedostudoval a titul maju fakt aj ludia, ktory by na inej Vs nepresli ani prvym semestrom ... Ale take potom maju aj uplatnenie a prestiz, ak povies ze mas soc.pracu kazdy sa zasmeje, ze elektrickova skola, zamestnavatelia ani nechcu tychto absolventov, ale to je uz chyba systemu a je to na kazdom, aku skolu si vyberie ... Ci studuje koli titulu a je mu jedno, alebo studuje a chce z toho nieco mat a titul to nieje ....

mtsl
18. jan 2020

@era777 keby slečna venovala ten čas čo strávila registráciou, zakladaním témy a surfovaním po MK radšej na stránke VŠ, mala by relevantné informácie. Svedčí to o niečom?

0silvia0
18. jan 2020

@mtsl preboha ty mas nejaky ucitelsky syndrom? 🤦‍♀️

mtsl
18. jan 2020

@0silvia0 😀

janka95
3. mar 2021

Ahoj ako si nakoniec dopadla? Podala si prihlášku ? 🙂

elizabeth88
Autor odpoveď zmazal
janka95
Autor odpoveď zmazal
mtsl
3. mar 2021

@janka95 no rozhodne skúste VŠ ak ste sa v danom odbore našla. Každý odborník ktorého práca baví je veľké plus pre nás všetkých. 🙂 👍

janka95
3. mar 2021

@mtsl ďakujem pekne. Podala som na osetrovatelstvo aj na pôrodnú asistenciu. Uvidíme, snáď sa mi podarí tam dostať 🙂

mtsl
Autor odpoveď zmazal
mtsl
4. mar 2021

@janka95 pôrodnú asistentku študuje v Prahe kamoškina dcéra. Náročné ale veľmi pekné.

Strana
z2