icon

Skúsenosti a tipy pre výber témy rigoróznej práce

lola568
6. aug 2025

mate niekto skusenosti s tymto druhom prace? vsade pise ze vyber temy je samostatny, co ked to napisem a bude to zle? alebo zla tema?

brest9
6. aug 2025

@lola568 Tému Ti musí schváliť škola.

kiki68
6. aug 2025

@lola568 toto musis diskutovat s veducim a garantom katedry. Ci to, co navrhnes schvalia. Tiez co s tym dalej ( pojdes na projekty, postdoc pozicie)? Kamos si vybral temu spolu s profesorkou a potom mal tri staze v zahranici skrz blizsie studium temy, teraz ma dalsie projekty a postdoc poziciu, tu schvalovali na zaklade rigirozky, tej temy, nakolko ta krajina chcela presne predpoklady, ze oni tam vidia perspektivu

any3108
6. aug 2025

@lola568 ja som napísala a oponent mi ju vrátil na prepracovanie 😁 ťažký rok to bol 😁 ale opravila som ,obhájila som a svet sa nezrutil
Odporucam osloviť školiteľov na katedre, kde chces písať pracu

sajmonka_1216
7. aug 2025

Najlepšie bude, ak si vyberieš nejakú tému, ktorej by si sa chcela venovať a premyslíš si, čo by si asi písala. potom oslov konzultanta, ktorý sa tejto téme výskumne venuje a dohodni sa s ním, či je to ok, príp. ti pomôže názov a zameranie prerobiť.. a potom ti tú tému vypíše
aspoň tak som v Prešove postupovala ja (pedagogická fakulta)
Môžeš si síce aj navrhnúť vlastnú tému bez konzultácie, ale to ti potom musí škola schváliť