icon

Skúsenosti s prijímačkami na pedagogiku na UMB

nanalarh
21. jan 2025

Ahojte. Študuje niekto predškolskú a elementárnu pedagogiku na UMB v Banskej Bystrici? Čítala som že súčasťou prijímacej skúšky bude test z vedomostí týkajúcich sa pedagogiky ako i všeobecného rozhľadu. Na webe je uvedené že tézy budú zverejnené v predstihu no zatiaľ tam nie sú. Zaujímalo by ma ako prijímačky a taký test vyzerá, poprípade z čoho ste sa na neho učili. Ďakujem.

mamickalisticka
21. jan 2025

@nanalarh neviem, či moja odpoveď bude relevantná, keďže som robilA prijímačky pár rokov dozadu, ale test je zo SJ a náuky u spoločnosti, také všeobecné. My osobne pred 7rokmi sme nemali žiadne veci z pedagogiky a ak áno tak max dve otázky. Išla som z gymnázia, pedagogiku sme nijak nepreberali.

nanalarh
autor
23. jan 2025

@mamickalisticka ďakujem

lucka201292
25. jan 2025

@nanalarh ahoj uz si si podala prihlasku?

nanalarh
autor
25. jan 2025

@lucka201292 ahoj ešte nie

lucka201292
25. jan 2025

@nanalarh 12.2 je dod chystas sa?

nanalarh
autor
26. jan 2025

@lucka201292 áno chystám

paulinaseptakova
12. feb 2025

Ahojte, tiež sa chcem spýtať či viete z čoho sa treba učiť na prijímačky, nemohla som sa dnes dostaviť na DOD takže začínam stresovať že ako to bude keď nemám žiadne info. Viete mi nejak pomôcť? Ďakujem zatiaľ

lucka201292
12. feb 2025

@paulinaseptakova vraj v máji bude predpripravný kurz na príjmačky(treba si sledovať stránku školy), ale všetko budú posielať s pozvánkou na príjmačky…tézy čo tam približne bude… nám tam vravela že slovenčina, matematika, pedagogika a psychológia základy. Že je to v pohode 🤷‍♀️😊

lucka201292
3. máj 2025
@paulinaseptakova

Ahojte, tiež sa chcem spýtať či viete z čoho sa treba učiť na prijímačky, nemohla som sa dnes dostaviť na DOD takže začínam stresovať že ako to bude keď nemám žiadne info. Viete mi nejak pomôcť? Ďakujem zatiaľ

@paulinaseptakova ahoj uz su zverejnene tezy na stranke

elianto_01
26. aug 2025
@lucka201292

@paulinaseptakova ahoj uz su zverejnene tezy na stranke

@lucka201292 ahoj, prosim ta. Tie tezy su stale k dispozicii na stranke, ci ich priebezne zverejnuju a odstranuju? V ramci prislusneho roka? Nikde to nevidim, pripadnemas ich k dispozicii ulozene? Dakujem.

annymary18
7. nov 2025

ahojte aj mna by zaujimali temy, vedel by mi ich niekto poslat? Dakujem