icon

Skúsenosti s rigoróznym konaním na Paneurópskej vysokej škole

andrea_14
18. aug 2025

Ahojte,

zvažujem absolvovanie rigorózneho konania v odbore právo na Paneurópskej vysokej škole. Bakalárske aj magisterské štúdium som ukončila na UK v Bratislave, preto by som sa chcela spýtať na praktické skúsenosti tých, ktorí už majú rigo na Paneurópe za sebou.

Zaujíma ma, či sa skúška obmedzuje len na obhajobu rigoróznej práce a následné otázky od školiteľa/oponenta, alebo ide aj o komplexnejšiu skúšku z celého odboru (napríklad z pracovného práva).

Budem tiež rada za odporúčania, ktorých školiteľov či katedry si vybrať a prečo. Nechcem ísť do ďalšej „štátnice“, preto ocením najmä vecné a konštruktívne postrehy ako to reálne chodí. 🙂 Ďakujem

marselitka1
18. aug 2025

Ahoj. Ja som robila rigoróznu na Paneurópskej vysokej škole v roku 2020. Vysokú školu som študovala inde a dokonca aj iný, príbuzný odbor. Rigorózne konanie pozostávalo nielen z obhajoby práce, ale aj zo skúšky. Ja som teóriu veľmi naučená nebola, ale kedže som mala niekoľkoročnú prax, celú teóriu som vedela vysvetiť na praktických ukážkach a to im stačilo. Pretože som tomu rozumela.