icon

Skúsenosti s vzdelávacím programom od úradu práce

chanel_c
22. jan 2026

Ahojte.

Som momentalne evidovana na urade prace, a zaradili ma to vzdelavacieho programu na operatora vyroby.
Mate s niecim takym skusenost ?
Vraj je to ne mesiac, 8 hodin denne a ako kompenzaciu dostanem 400€.

anonym_f1ea0c
22. jan 2026

Daj si tam ziadost a ak ta zoberu budes mat aj 800eur.Uz aby aj na toto robili vzdelavaci proces,ach ta lacna pracovna sila.Dobre to maju vymyslene.

anonym_72178c
22. jan 2026
@anonym_f1ea0c

Daj si tam ziadost a ak ta zoberu budes mat aj 800eur.Uz aby aj na toto robili vzdelavaci proces,ach ta lacna pracovna sila.Dobre to maju vymyslene.

@anonym_f1ea0c Ze. Hakujes tam ako radovy zamestnanec, ale dostanes 400e...radost pracovat v tejto republike. Ale kym najdu dost ochotnych (zdrzim sa inych privlastkov), tak to budu tak dalej robit tymto stylom...

chanel_c
autor
22. jan 2026

No ja uvazujem nad tym, ze sa dam vyradit na cas kym si najdem sama nieco poriadne. Lebo za 400 eur robit pomaly cely den, minus cestovne, tak za 300 eur mesacne sa mi to ozaj neoplati. Pritom kmenovy zamestnanci tam vyrobia cca 1000 eur v cistom.

chanel_c
autor
22. jan 2026
@anonym_72178c

@anonym_f1ea0c Ze. Hakujes tam ako radovy zamestnanec, ale dostanes 400e...radost pracovat v tejto republike. Ale kym najdu dost ochotnych (zdrzim sa inych privlastkov), tak to budu tak dalej robit tymto stylom...

@anonym_72178c tak ochotnych by som ani nepovedala, skor donutenych ludi. Vraj tento program bude trvat 3 roky, takze zamestnavatel pekne usetri na pracovnikoch.

anonym_f1ea0c
22. jan 2026
@chanel_c

@anonym_72178c tak ochotnych by som ani nepovedala, skor donutenych ludi. Vraj tento program bude trvat 3 roky, takze zamestnavatel pekne usetri na pracovnikoch.

@chanel_c ja som sice operator neni,ale robim vo vyrobe a nasi operatori maju aj cez 2000eur v cistom,ked su sikovni.Ja mam len 1660 v cistom.Ale naozaj toto by ma nenapadlo,ze na taketo nieco bude taky program.

anonym_f1ea0c
22. jan 2026
@chanel_c

@chanel_c a u nas sa napr.zauca 3m,potom robia aj skusky,ale ich prevetravaju vo velkom,mnohi ani tie skusky na prvu nedaju,az na 2hy krat.

slavomira236
22. jan 2026
@chanel_c

@chanel_c mna tam tiez posiela a vtraj az skoro 5 rokov to ma trvat. Mne povedala ze cez 300 eur aj nieco uz som ju nevmala od nervou Ale ked napriklad mi ochoreje dieta po 15 dnoch uz nedostanem nic za tie dni co som odroba..odrobii treba vkuse 21 dni po 8 hodin...ale u nas neviem este lde to bude kedze tu nemame ziadnu automobilku na vychode🤦

anonym_72178c
22. jan 2026

Volte Fica, bude lepsie🫠

chanel_c
autor
Včera o 12:54
@slavomira236

@chanel_c mna tam tiez posiela a vtraj az skoro 5 rokov to ma trvat. Mne povedala ze cez 300 eur aj nieco uz som ju nevmala od nervou Ale ked napriklad mi ochoreje dieta po 15 dnoch uz nedostanem nic za tie dni co som odroba..odrobii treba vkuse 21 dni po 8 hodin...ale u nas neviem este lde to bude kedze tu nemame ziadnu automobilku na vychode🤦

@slavomira236 kedy tam mas nastupit ? Ja od polky februara. Ach 😩 tiez ako operator vyroby ?

slavomira236
Včera o 13:16
@chanel_c

@slavomira236 kedy tam mas nastupit ? Ja od polky februara. Ach 😩 tiez ako operator vyroby ?

@chanel_c teraz ze zacina jeden vo februari a ked skonci a bude dalsi . Este mi nedala presny datum..som ju upozornila ze ked chce nech dava cez skolsky rok

smarta700
Včera o 14:12

Mne tiež povedala, že je to dlhodobý projekt, u nás najprv preškolenie na operátora výroby,tri týždne chodiť do školy na osem hodín

bubka23
Včera o 21:35

Ahoj autorka.. z úradu práce tento kurz trvá päť rokov. Ak si evidovaná dlhodobo, po čase ťa úrad tam musí poslať. Ak odmietneš automatický ťa vyradia. V čom sa môžeš zaevidovať až po pol roku na novo. Ale ten kurz musíš absolvovať. Je to len raz. Takže ak aj potom budem nezamestnaná, pošlú ťa ale už na iný.
Môžeš vymeškať len päť x za celý kurz, a vždy potvrdené od dr. Alebo z nejakej práce že si si hľadala - bola na pohovor.. Ak to bude viac, nedostaneš osvedčenie. Každý deň sa posiela prezenčka, ktorá sa následne posiela na úrad. Takže majú prehľad kto a ako často chodil.. Môže sa stať že vám príde kontrola, ale nemusí..

Nám sa nestalo za tých 21 dní čo sme tam boli. Úplne úžasná partia sme sa tam našli, a to sme sa navzájom vôbec nepoznali. Doteraz sme v kontakte a aj sa stretávame.. A boli sme tam 4 hoďky. Aktivity bombové, hlavne skupinové, to sme sa vždy navzájom narehotali, pomohli navzájom, a aj takto sme sa spoznali o niečo bližšie. A prax z polygónom sme sa pretekali s niektorými kto skôr bude mať spravené😂 navzájom sme si písali čas ktorý sa nikdy na nič nepoužil..

chanel_c
autor
Včera o 21:44
@bubka23

Ahoj autorka.. z úradu práce tento kurz trvá päť rokov. Ak si evidovaná dlhodobo, po čase ťa úrad tam musí poslať. Ak odmietneš automatický ťa vyradia. V čom sa môžeš zaevidovať až po pol roku na novo. Ale ten kurz musíš absolvovať. Je to len raz. Takže ak aj potom budem nezamestnaná, pošlú ťa ale už na iný.
Môžeš vymeškať len päť x za celý kurz, a vždy potvrdené od dr. Alebo z nejakej práce že si si hľadala - bola na pohovor.. Ak to bude viac, nedostaneš osvedčenie. Každý deň sa posiela prezenčka, ktorá sa následne posiela na úrad. Takže majú prehľad kto a ako často chodil.. Môže sa stať že vám príde kontrola, ale nemusí..

Nám sa nestalo za tých 21 dní čo sme tam boli. Úplne úžasná partia sme sa tam našli, a to sme sa navzájom vôbec nepoznali. Doteraz sme v kontakte a aj sa stretávame.. A boli sme tam 4 hoďky. Aktivity bombové, hlavne skupinové, to sme sa vždy navzájom narehotali, pomohli navzájom, a aj takto sme sa spoznali o niečo bližšie. A prax z polygónom sme sa pretekali s niektorými kto skôr bude mať spravené😂 navzájom sme si písali čas ktorý sa nikdy na nič nepoužil..

@bubka23 na akej pozicii si to robila ? Ja mam ist ako operator vyroby, co je uplne mimo mojho vzdelania. Vy co ste tam boli, aj to niekto odmietol ? Ja som uz davnejsie ked som bola tiez evidovana chodila na komunikacny kurz. To bolo fajn, ale ist pracovat za pas, to ma teda vobec nelaka.

bubka23
Včera o 21:45

Zabudla som dodať, čím aj viac vymeškáš tým menej aj peňazí potom dostaneš.. A nie nemusíš sa zamestnať ako operátor výroby vôbec.. Nás bolo okolo 20 ľudí a z toho išli asi 2 -3 ľudia do výroby... Ale či sú tam, netuším.. nie sme so všetkými kontakte..
Není to nič strašné čo by človek nevydržal😊.
Samozrejme ak si nájdeš popritom prácu, nahlásiš na úrade a vyplatia ti odchodené dní ..

Ps. Ak môžem poradiť, ak by sa ti aj naskytla možnosť niekde pracovať, absolvuj celý kurz a potom začni, aspoň dostaneš peniaze, čo nie je vôbec až taká malá suma, takže aj to pomôže.. A nie som si istá ale ak ťa aj zoberú do práce, kde by si časom odišla, budeš sa musieť vrátiť na novo na kurz..
Neboj nič všetky inštrukcie dostaneš na papieri a aj neskôr v škole.. A výhoda, nikam nechodíte.. Máte to všetko na jednom mieste

chanel_c
autor
Včera o 21:45
@smarta700

Mne tiež povedala, že je to dlhodobý projekt, u nás najprv preškolenie na operátora výroby,tri týždne chodiť do školy na osem hodín

@smarta700 ides na to ? Kedy zacinas ? Mne bolo povedane ze aj teoria, ale hlavne prakticka cast. Cize 8 hodin za pasom.

bubka23
Včera o 21:48
@chanel_c

@bubka23 na akej pozicii si to robila ? Ja mam ist ako operator vyroby, co je uplne mimo mojho vzdelania. Vy co ste tam boli, aj to niekto odmietol ? Ja som uz davnejsie ked som bola tiez evidovana chodila na komunikacny kurz. To bolo fajn, ale ist pracovat za pas, to ma teda vobec nelaka.

@chanel_c ja som vo výrobe nikdy nebola. A ani nebudem. Boli tam ľudia tiež čo v živote vo výrobe ani nič podobné neboli.. Našlo sa tam pár chlapov čo robili, takže nejaké skúsenosti atď nám povedali...

A po skončení kurzu si môžeš ďalej spraviť takéto podobne kurzy, a tie sú aj lepšie ževraj platené.. To je už na tebe.. postupne vyplňate dotazníky, akože niektoré otázky sme len tak klikali to nemalo hlavu a pätu, ale nič také čo by človek nespravil

chanel_c
autor
Včera o 23:01
@bubka23

@chanel_c ja som vo výrobe nikdy nebola. A ani nebudem. Boli tam ľudia tiež čo v živote vo výrobe ani nič podobné neboli.. Našlo sa tam pár chlapov čo robili, takže nejaké skúsenosti atď nám povedali...

A po skončení kurzu si môžeš ďalej spraviť takéto podobne kurzy, a tie sú aj lepšie ževraj platené.. To je už na tebe.. postupne vyplňate dotazníky, akože niektoré otázky sme len tak klikali to nemalo hlavu a pätu, ale nič také čo by človek nespravil

@bubka23 mozem sa este opytat, prakticka cast, co ste vlastne robili ? A po skonceni vam nepinukali pracu vo vyrobe ? S tym ze ak odmietnene vas vyradia ? Ved vlastne na to je ten program aby bol clovek schopny pracovat ako operator... a kolko hodin z toho bola reoria a kolko prakticka cast ? Dakujem.

anonym_7f1cb8
Včera o 23:46

Pozri newport group a.s na facebooku a uvidíš co sa robi my sme to mali v reštaurácii... Fabriku som nevidela ani na obrazku.