icon

Skúsenosti so štúdiom dentálnej hygieny v Prešove a Bratislave

16. jún 2025

Pekný večer želám,

Narazila som na viacero diskusii ohľadom studia Dentalnej hygieny
Zaujimalo by ma či ma niekto osobnú skúsenosť so štúdium v Prešove a v Ba na Szu?
Viem že na Szu sa dá len externe
Kde je lepší prístup? Aj jednoduchšie štúdium ( áno vyznie to flakacsky ale počula som už aj názory že je to štúdium porovnateľne s medicínou čiže ma zo celkom zaskočilo )
Externe by mi vyhovovalo viac ajked ba mám ďalej na dochádzanie

Chcela by som robiť dentálnu hygienicku, no pochadzam z malého mesta, kde som za posledný rok ako sa pohravam s touto myšlienkou nevidela žiadnu ponuku prace pre DH …
Ale to je teraz vedľajšie ..len tak som sa nad tým zamyslela že aby som vôbec po studiu ak by som vyštudovala našla vôbec prácu

ls56
16. jún 2025

Pozri si podmienky prijatia, mas vystudovanu zdravotnu skolu(strednu)?

taktotedanie
17. jún 2025

Tak chces externe a popritom pracovat? Alebo denne a mas financnu rezervu? Presov v pohode
Nie, neda sa to porovnat so studiom mediciny, ked je to pre niekoho tazke a nema na to mozgovu kapacitu tak pre neho je tazke vsetko
Znama si urobila sukromne, dohodla sa s viacerymi zubarmi a kazdy den robi inde, t.c uz ma nasetrene tolko, ze si ide otvarat vlastnu ambulanciu vedla jedneho zubara

autor
17. jún 2025

Ejha známu obdivujem, šikovná, to mi nenapadlo

Áno chcela som externe a popri pracovať, pozrela som si aj študijné plány jednotlivých škôl a z Prešova som mala dojem že je to náročnejšie štúdium - oveľa viac predmetov mali
Preto sa aj pýtam, či ma niekto skúsenosť čo kde aké je

ronie338
17. jún 2025

V Bratislave je ľahšie ako v Prešove, je aj o polovicu lacnejšie, v Prešove musíš mat všetko od školy kúpené, a na oboch školách musíš mat minimálne rok prax v zubnej ambulancii. V Bratislave prijimacky biológia a chémia, v Prešove biológia a keď spravíš tu ideš na kreslenie a modelovanie

autor
17. jún 2025
@ronie338

V Bratislave je ľahšie ako v Prešove, je aj o polovicu lacnejšie, v Prešove musíš mat všetko od školy kúpené, a na oboch školách musíš mat minimálne rok prax v zubnej ambulancii. V Bratislave prijimacky biológia a chémia, v Prešove biológia a keď spravíš tu ideš na kreslenie a modelovanie

@ronie338 ďakujem za info
A to s tou praxou je naozaj pravda? Nikde to neuvádzajú .. iba o tom že vyžadujú potvrdenie od zamestnávateľa, ale je tam spomenuté že je jedno či ma človek strednú PS/zubný technik alebo VŠ ose/medicina

autor
17. jún 2025

Chcela som ísť po nadstavbe praktickej sestry robiť do nemocnice a popri študovať DH

ls56
17. jún 2025

Potrebuješ pracovať v zubnej ambulancii ,maš to v podmienkach pre externe študium DH- pracovný pomer v dentalno hygienickej ambulancii

autor
17. jún 2025
@ls56

Potrebuješ pracovať v zubnej ambulancii ,maš to v podmienkach pre externe študium DH- pracovný pomer v dentalno hygienickej ambulancii

@ls56
Dakujem za info, tuto info som prehliadla

ronie338
17. jún 2025

Musí to byť zubna ambulancia v ktorej rok pracujes

autor
17. jún 2025
@ronie338

Musí to byť zubna ambulancia v ktorej rok pracujes

@ronie338 prosím ťa a ty študuješ DH alebo pracuješ ako DH? Mala by som nejaké otázky, ak vieš ešte nejaké info o týchto školách

ronie338
18. jún 2025

Práve robim prijimacky na dh ale mam vyštudovane zubny asistent a roky praxe v ambulancii

autor
18. jún 2025
@ronie338

Práve robim prijimacky na dh ale mam vyštudovane zubny asistent a roky praxe v ambulancii

@ronie338 jasne rozumiem a Szu alebo PO? Môžem sa potom ozvať keď budete študovať prosím ? 😊

ronie338
18. jún 2025

Aj aj sa hlásim

autor
18. jún 2025
@ronie338

Aj aj sa hlásim

@ronie338 držím palce

majka1706
25. aug 2025
@ronie338

Aj aj sa hlásim