Skúsenosti so štúdiom dentálnej hygieny v Prešove a Bratislave
Pekný večer želám,
Narazila som na viacero diskusii ohľadom studia Dentalnej hygieny
Zaujimalo by ma či ma niekto osobnú skúsenosť so štúdium v Prešove a v Ba na Szu?
Viem že na Szu sa dá len externe
Kde je lepší prístup? Aj jednoduchšie štúdium ( áno vyznie to flakacsky ale počula som už aj názory že je to štúdium porovnateľne s medicínou čiže ma zo celkom zaskočilo )
Externe by mi vyhovovalo viac ajked ba mám ďalej na dochádzanie
Chcela by som robiť dentálnu hygienicku, no pochadzam z malého mesta, kde som za posledný rok ako sa pohravam s touto myšlienkou nevidela žiadnu ponuku prace pre DH …
Ale to je teraz vedľajšie ..len tak som sa nad tým zamyslela že aby som vôbec po studiu ak by som vyštudovala našla vôbec prácu
Tak chces externe a popritom pracovat? Alebo denne a mas financnu rezervu? Presov v pohode
Nie, neda sa to porovnat so studiom mediciny, ked je to pre niekoho tazke a nema na to mozgovu kapacitu tak pre neho je tazke vsetko
Znama si urobila sukromne, dohodla sa s viacerymi zubarmi a kazdy den robi inde, t.c uz ma nasetrene tolko, ze si ide otvarat vlastnu ambulanciu vedla jedneho zubara
Ejha známu obdivujem, šikovná, to mi nenapadlo
Áno chcela som externe a popri pracovať, pozrela som si aj študijné plány jednotlivých škôl a z Prešova som mala dojem že je to náročnejšie štúdium - oveľa viac predmetov mali
Preto sa aj pýtam, či ma niekto skúsenosť čo kde aké je
V Bratislave je ľahšie ako v Prešove, je aj o polovicu lacnejšie, v Prešove musíš mat všetko od školy kúpené, a na oboch školách musíš mat minimálne rok prax v zubnej ambulancii. V Bratislave prijimacky biológia a chémia, v Prešove biológia a keď spravíš tu ideš na kreslenie a modelovanie
V Bratislave je ľahšie ako v Prešove, je aj o polovicu lacnejšie, v Prešove musíš mat všetko od školy kúpené, a na oboch školách musíš mat minimálne rok prax v zubnej ambulancii. V Bratislave prijimacky biológia a chémia, v Prešove biológia a keď spravíš tu ideš na kreslenie a modelovanie
@ronie338 ďakujem za info
A to s tou praxou je naozaj pravda? Nikde to neuvádzajú .. iba o tom že vyžadujú potvrdenie od zamestnávateľa, ale je tam spomenuté že je jedno či ma človek strednú PS/zubný technik alebo VŠ ose/medicina
Chcela som ísť po nadstavbe praktickej sestry robiť do nemocnice a popri študovať DH
Potrebuješ pracovať v zubnej ambulancii ,maš to v podmienkach pre externe študium DH- pracovný pomer v dentalno hygienickej ambulancii
Potrebuješ pracovať v zubnej ambulancii ,maš to v podmienkach pre externe študium DH- pracovný pomer v dentalno hygienickej ambulancii
@ls56
Dakujem za info, tuto info som prehliadla
Musí to byť zubna ambulancia v ktorej rok pracujes
Musí to byť zubna ambulancia v ktorej rok pracujes
@ronie338 prosím ťa a ty študuješ DH alebo pracuješ ako DH? Mala by som nejaké otázky, ak vieš ešte nejaké info o týchto školách
Práve robim prijimacky na dh ale mam vyštudovane zubny asistent a roky praxe v ambulancii
Práve robim prijimacky na dh ale mam vyštudovane zubny asistent a roky praxe v ambulancii
@ronie338 jasne rozumiem a Szu alebo PO? Môžem sa potom ozvať keď budete študovať prosím ? 😊
Aj aj sa hlásim

Pozri si podmienky prijatia, mas vystudovanu zdravotnu skolu(strednu)?