Som na rodičovskom a chcem si urobiť pedikérsky kurz

31. okt 2022

Ahojte, som na predĺženom platenom rodičaku, a chcela by som si urobit pedikersky kurz... Je možnosť že mi ho preplatia? Alebo ako to funguje? Musím byt nahlásená a tak? Vďaka

alenah31
31. okt 2022

a kto ti ho má preplatiť? Ak chceš preplatiť nejaký kurz musíš byť prihlásená na ÚP ako uchádzač o zamestnanie a taký kurz musí byť schválený ÚP - ak nebude musíš si ho zaplatiť sama alebo si vybrať iný. Ono to nefunguje tak, že si ty nájdeš kurz kdekoľvek cez kohokoľvek, prinesieš na ÚP faktúru a oni ti kurz preplatia.

derdia
31. okt 2022

Ano moze ta urad poslat, ked budes chciet, a preplatia, ale musis byt evidovana na urade prace. Dobre si to premysli, aj 1000 eur su zaciatocne naklady, ze či ta to bude bavit, a ci to fakt chces.robit.

dota6
31. okt 2022

Musíš byť evidovaná ako UoZ a spĺňať podmienky. Všetko je na stránkach Upsvar a repas/ repas-kompas. Zohľadňuje sa dĺžka evidencie, efektivita takej rekvalifikácie a pod.

mogaa
31. okt 2022

tak nemôžeš byť evidovaná na UP keďže poberáš RP a kurz by ti UP preplatil len po 3mesiacoch kedy si evidovaná na UP....takže musela by si najskôr zrušiť RP, potom sa evidovať na UP aspom po dobu 3mesiacov a až následne by ti preplatili kurz.....

monqy
1. feb 2024

Neviem či je to ešte aktuálne ,ale rodičovský príspevok prepis na muža , zaregistruj sa na úrade prace a môžeš si požiadať o preplatenie kurzu .