icon

Štúdium nemčiny, keď ju neviem

lejkaaa
19. júl 2022

Ahojte, šiel niekto študovať nemčinu na vysokú školu aj keď mal minimálne až žiadne znalosti? Dala som si len tak prihlášku na výšku na nemčinu a zobrali ma. Chcela by som sa spýtať či sa to dá zvládnuť... A či je ešte niekto taký trafený ako ja. 😁😁😁

Strana
z3
lejkaaa
autor
20. júl 2022

@zuzuliennka1 hlásila som sa aj na sjl v kombinácii s anj, keďže tu sjl chcem a anj mi ide. Ta nej bola len taka záloha. Chcela som len zistiť či je to zvládnuteľne a myslím, že ostanem pri anj.

nikdenikto
20. júl 2022

@martinkatinka
@tecko28 ja viem dievčatá, takýto preklep bože hanba 🙈 možno ospravedlnením je ze som to písala pri kojeni novorodenca 😂

martinkatinka
20. júl 2022

@nikdenikto tak to ano 😁 mile, ze mas tesne po porode 😉

zuzuliennka1
20. júl 2022

@lejkaaa tak v tomto pripade by som isla na tvojom mieste do komb. s anglictinou.
Ine by bolo, keby si nemala na vyber, ze by to bolo studium aj/nj, ale v tvojom pripade, naco sa zbytocne trapit.
Nie je to nezvladnutelne, ale je to riadna drina, ked jazyk navyse ani neovladas na postacujucej urovni, nakolko to fakt uz nie je o stredoskolskej nemcine , slovickach, kde aky clen a ako sa sklonuje. Toto uz treba mat davno predtym preluskane. Alebo teda netreba, ale treba navyse makat popri skole, kurzy, zahranicie, byt s nemcinou v kontakte v podstate nonstop a do toho stihat uz aj tak narocne studium.
Obraz si uz urob sama 🙂 ale ocividne si uz rozhodnuta

savmebej
20. júl 2022

@lejkaaa nie nezvladnes a neverim ze ta zobrali ked nemas znalosti

kacusik69
20. júl 2022

@lejkaaa pokojne pis

kacusik69
20. júl 2022

@lejkaaa koncila som uz davnejsie ale ak by si sa rozhodla pre AJ tak mam stale kopu materialov - menili sa sice niektore predmety aj sylaby ale mozno sa ti nieco bude hodit…

neanonymna
Autor odpoveď zmazal
lejkaaa
autor
20. júl 2022

@savmebej prijímačky sa nerobili, na vysvedčení mam jednotky. To, že neviem všetko čo by som mala oni nevedia.

katarinka289
26. júl 2022

@lejkaaa podla mna to bez urcitej urovne nedas.Ja ked som isla na skusky,mala som certifikat B2, hned v prvom semestri sme mali seminare v nemcine a pisali sme eseje v nemcine

tl999
13. júl 2024

@betka233 žiaľ viem to potvrdiť čo si písala. Látka je naozaj dole. Pred pár dňami som sa rozprávala s jednou profesorkou z katedry germanistiky (Nitra) a aj ona sa sťažovala, že ľudia sa nehlásia na fakultu, a tí, ktorý sa hlásia majú úroveň A2... lebo na školách nemčina už sa vyučuje, alebo ak sa vyučuje len ako 2. cudzí jazyk, a žiaci žiaľ už nedostanú na vyššiu úroveň. Samozrejme ak vyučujúci nechcú ísť o prácu takže musia ich pustiť ďalej do vyšších ročníkoch... celá úroveň sa upadá.
S tým istím problémom sa bojujú nemčinári v Poľsku, v Čechách, v Maďarsku.

Strana
z3