Štúdium nemčiny, keď ju neviem
Ahojte, šiel niekto študovať nemčinu na vysokú školu aj keď mal minimálne až žiadne znalosti? Dala som si len tak prihlášku na výšku na nemčinu a zobrali ma. Chcela by som sa spýtať či sa to dá zvládnuť... A či je ešte niekto taký trafený ako ja. 😁😁😁
@martinkatinka
@tecko28 ja viem dievčatá, takýto preklep bože hanba 🙈 možno ospravedlnením je ze som to písala pri kojeni novorodenca 😂
@nikdenikto tak to ano 😁 mile, ze mas tesne po porode 😉
@lejkaaa tak v tomto pripade by som isla na tvojom mieste do komb. s anglictinou.
Ine by bolo, keby si nemala na vyber, ze by to bolo studium aj/nj, ale v tvojom pripade, naco sa zbytocne trapit.
Nie je to nezvladnutelne, ale je to riadna drina, ked jazyk navyse ani neovladas na postacujucej urovni, nakolko to fakt uz nie je o stredoskolskej nemcine , slovickach, kde aky clen a ako sa sklonuje. Toto uz treba mat davno predtym preluskane. Alebo teda netreba, ale treba navyse makat popri skole, kurzy, zahranicie, byt s nemcinou v kontakte v podstate nonstop a do toho stihat uz aj tak narocne studium.
Obraz si uz urob sama 🙂 ale ocividne si uz rozhodnuta
@lejkaaa podla mna to bez urcitej urovne nedas.Ja ked som isla na skusky,mala som certifikat B2, hned v prvom semestri sme mali seminare v nemcine a pisali sme eseje v nemcine
@betka233 žiaľ viem to potvrdiť čo si písala. Látka je naozaj dole. Pred pár dňami som sa rozprávala s jednou profesorkou z katedry germanistiky (Nitra) a aj ona sa sťažovala, že ľudia sa nehlásia na fakultu, a tí, ktorý sa hlásia majú úroveň A2... lebo na školách nemčina už sa vyučuje, alebo ak sa vyučuje len ako 2. cudzí jazyk, a žiaci žiaľ už nedostanú na vyššiu úroveň. Samozrejme ak vyučujúci nechcú ísť o prácu takže musia ich pustiť ďalej do vyšších ročníkoch... celá úroveň sa upadá.
S tým istím problémom sa bojujú nemčinári v Poľsku, v Čechách, v Maďarsku.

@zuzuliennka1 hlásila som sa aj na sjl v kombinácii s anj, keďže tu sjl chcem a anj mi ide. Ta nej bola len taka záloha. Chcela som len zistiť či je to zvládnuteľne a myslím, že ostanem pri anj.