icon

Štúdium popri práci

24. apr 2025

Dobrý deň prajem. Vyštudovala som 3 ročný odbor (potravinársky), teda učňovku a mám len výučný list. Už mám 6 rokov po záverečných skúškach a momentálne pracujem v supermarkete v BA a prenajímam si izbu. Rada by som si urobila maturitu, no nie som si istá, či si mám vybrať jednu z tých súkromných škôl, 2 roky (to neviem, či by som finančne utiahla), alebo štátnu a vyštudovať remeslo. Študovať dennou formou už nemôžem, jedine externe alebo si vybaviť individuálny študijný plán.
Ohľadom individuálneho študijného plánu, viem, že to závisí na škole, no aj tak sa chcem spýtať, či je zamestnanie dobrý dôvod na to, aby mi ho uznali? Keďže na to treba vážny dôvod, ako sú zdravotné problémy alebo tehotenstvo. Mali ste to niekto tak?
Podotýkam, že som pôvodne zo stredného slovenska, čiže školu, ktorú som študovala predtým, študovať nebudem. Hľadám niekde tu v meste.

vikusjk
24. apr 2025

Nepoznam podmienky na statnych skolach, ale na sukromnej skole na Kremnickej ulici sa da spravit maturita z obchodnej akademie, alebo gympla aj za rok - samozrejme poplatok je tam potom vyssi, ale mas to za rok.