Štúdium praktickej sestry po štyridsiatke
Ahojte, už dávno som chcela ísť študovať externe za praktickú sestru. Mám 40 rokov. Tie čo ste študovali alebo máte vo svojom okolí také prípady... Dá sa nájsť dobrá práca aj s touto školou? V mojom veku a bez praxe? Najviac sa bojím, či nebudú ponuky len na DSS a to by som teda určite nechcela. Nie som vyberava ani fajnová, len toto jedine by som nezvládla...nonstop a iba starí ľudia. Tak či to na vôbec význam v prípade, že by som už nechcela ísť potom na VŠ. A ešte keby som potom chcela ísť na VŠ, tak potom by som asi chcela ísť na instrumentarku...
Robila som si PS v 2017-2019 súbežne s VŠ a 2ks detí , ja po 30tke , všetko sa dá 🙂 . Prax sme mali len na odd v nemocnici , čo sa týka teraz práce PS je to horšie pokiaľ nechceš na VŠ nakoľko už nemajú ani také kompetencie ako kedysi . Niekde na AMB možno vezmú ale pod dozorom vs sestry zrejme . Čo sa týka odd , je to ako kde , niekde už PS ani neprijímajú pokiaľ si nerobia ošetrovateľstvo . Žiadne štúdium nie je na škodu , tak smelo do toho 🙂
Jasneze najdes. Chod do toho
Naco prakticka sestra, ved rovno zdravotnu skus, prakticka bude mat vzdy oproti sestre okresane kompetencie. Rovno by som sla na osetrovatelstvo, bc.
@drahomirrra tak na to ľudia mať strednú zdravotu, nie? Ja nám obchodnú akadémiu.
@drahomirrra * musíš mať
Ako PS sa normálne uplatniš zdr.asistent nemal toľké kompetencie PS má navýšené kompetencie na pichanie muskularok ,odber krvi akurát nemôže podávať lieky intra venozne -do žily. Normálne sa uplatnia v nemocnici kde spravíš veľkú časť sesterskej práce a si lacnejšia prác.sila. tak isto aj zubné ambulancie niektoré prijímajú ...
Je to prezentované ako podradna práca, ešte je aj sanirarska práca ,ale praktickej sestre je niečo iné. Jasné že tie čo majú VS majú lepšie vzdelanie ale pacientovi je celkom jedno vzdelanie keďže niekto má diplom ale nevrle správanie. Každé odd vyžaduje kopec veci kt.v škole neučia ak budeš šikovná, ochotná,láskavá a rada sa učíš nové veci veeeelmi radi ťa príjmu kamkoľvek. Budeš užitočná . Určite.
@maytee ďakujem za povzbudenie. Teda pomaturitne dvojročné je teraz praktická sestra.
Autorka skús ako píše @drahomirrra. Denné VŠ s titulom Bc a potom môžeš ísť pracovať ako inštrumentárka. Aj s OA môžeš študovať zdravotníctvo. Podmienka je maturita. Takže ak máš cieľ smelo do toho.. sestier je málo a za ten máš plat to mnohé robiť nechcú lebo za hranicami majú omnoho viac... Mňa tá praca napĺňa a Tebe držím palce nech sa rozhodneš akokoľvek...
@zuzkac2711 ďakujem moc. Ja na denné nemôžem ísť, nakoľko dom samoživiteľka a treba mi aj pracovať. Preto by dom chcela skúsiť toto externé. Len sa bojím či nájdem uplatnenie. Teda jediné čo by som potom nechcela robiť, je kde sú sami starí nezvládni ľudia, nakoľko má to strašné vyčerpáva. Ináč by mi nevadilo v podstate nič.
@zuzkac2711 keby bola VŠ externé, tak by dom radšej šla na ju. Aké aj tak tuším je tam podmienka mať zdravotnícke vzdelanie
Externé VS len zo strednou zdravotnou... Bohužiaľ...
vies co, mam znameho, mal vystudovanu jednu vs, nejak stale nevedel najst dobru pracu, tak takto pred 40kou, alebo mozno uz mal aj 40, siel na zdravotnu, za sestru. potom isiel aj na vs, na nejaky zdravotny odbor, pracuje na are. este rozmysla nad dalsim studiom.
takze vsetko sa da, ked sa chce.
Ahoj, ja tiež rozmýšľam nad týmto štúdium a som v tvojom veku. Mám VS učiteľstvo ale necítim takú satisfakciu. Ak teba mám VS už jednu, môžem ísť rovno na ošetrovateľstvo? Nevieš náhodou? Ďakujem
@samiramis no ako som vyrozumela, neviem či správne...ale jedine denne môžeš ísť študovať na VŠ. Ak vôbec. Externé urcite na 100% iba ak máš už strednú zdravotnú. Nech ma niekto opraví ak sa mýlim...
Autorka, mňa tak minule chytila taká týždňová crazy myšlienka splniť si detský sen a ísť konečne na medicínu. Mám už 2 VŠ. 34 rokov. :D :D :D Potom som to rozchodila, ale navždy to vomne zostane, škoda, čas už nevrátim. 6r štúdium denné, atestácia, a zrazu mám 50...
@samiramis Na denné, inak musíš mať zdrav. vzdelanie, alebo zamestnanie v zdravotníctve. Debilné podmienky, ale pri sestrách, ich komore a ich lobingu na min zdravotníctvo ma už nič neprekvapí.
Ja pracujem na traumatológii a my máme aj praktické sestry ktoré pracujú ako my... Aj keď majú menšie obmedzenia ale viac menej vykonávajú rovnakú prácu. Takže nemusíte skončiť na odd iba pri starých ľuďoch..
@zuzkac2711 ďakujem pekne ❤️
vies co, mam znameho, mal vystudovanu jednu vs, nejak stale nevedel najst dobru pracu, tak takto pred 40kou, alebo mozno uz mal aj 40, siel na zdravotnu, za sestru. potom isiel aj na vs, na nejaky zdravotny odbor, pracuje na are. este rozmysla nad dalsim studiom.
takze vsetko sa da, ked sa chce.
@heln super ma môj obdiv, ja sa už odpisujem...
Autorka, mňa tak minule chytila taká týždňová crazy myšlienka splniť si detský sen a ísť konečne na medicínu. Mám už 2 VŠ. 34 rokov. :D :D :D Potom som to rozchodila, ale navždy to vomne zostane, škoda, čas už nevrátim. 6r štúdium denné, atestácia, a zrazu mám 50...
@drahomirrra Akoby som o sebe čitala
Naco prakticka sestra, ved rovno zdravotnu skus, prakticka bude mat vzdy oproti sestre okresane kompetencie. Rovno by som sla na osetrovatelstvo, bc.
@drahomirrra Som sestra s Bc. s 12 rokov praxe a momentalne zvažujem o preradenie na prakticku sestru, lebo naroky na sestru su vysoké...nestihas sa ani najesť a zodpovednost a pocitač hra velku roli a všetko zapisovať....a ta zodpovednost a stresy...to ty nestoji za tych 300 eur vyssi plat ako maju sestry...

už len začni čí skôr. do dôchodku máš ešte sakra ďaleko - min. 20 r.
do DSS chodia na zdrav. v rámci praxe. - len to je denné štúdium , neviem ako externe - to si radšej zavolaj do školy.