icon

Štúdium práva po 40tke

gemelos
1. nov 2021

Ahojte, chcela by som si podať prihlášku do Trnavy/externe budúci rok. Je tu niekto to skúsil štúdium po 40tke? Dá sa to zvládnuť popri rodine a práci?

Strana
z2
oblecenie99
1. nov 2021

@gemelos Tak potom je to fajn, preto som aj vyššie písala, že keď si už doteraz v odborné robila, a baví ta to a máš nejakú prax, tak za mňa aj áno. Vek by som až tak neriešila, najmä ak nemáš v plane tu advokáciu, u teba to môže byť aj výhoda, prax v odbore máš, deti v ideálnom veku, neriesis už materskú a očr s nimi, myslím si, že by to bolo pre teba ideálne, už len doštudovať a potom skúsiť niečo iné, už aj so školou 🙂

oblecenie99
1. nov 2021

@denkatn Súhlasím, ak nie je nablízku iná pomoc rodiny a manžel tiež pracuje, ťažko to zladiť s režimom deti,jedine ešte opatrovateľka na pomoc, ale s chorým dieťaťom je doma mama. Veľa ľudí si myslí, že je to megalukrativne, ale nemusí to tak byt, práve naopak. Ťažko byť mamou a robiť kariéru v advokácii,najma kým sú deti maličké.

denkatn
1. nov 2021

@oblecenie99 a este tie hodnoty tam hraju rolu, ze som rada ze mam jednu dceru a dam ju opatrovatelke?! a ja budem do 18 hod. v robote? ked s nou treba pisat ulohy? tak to nie. poznam notarku, a ta mala tiez neskoro dieta ako ja, ale tej chlapceka vybera zo skolky babka, takze aspon tak. inac notarky a advokatky zarobia len ked uz maju tenagerov, ze doma nechybaju...

kacena4
1. nov 2021

@macik166 bratislava

zmrzlinka2021
2. nov 2021

@monka105 nie nemyslela som advokatky, ale klasickeho pravnika. Pravdaze, musi to byt skusena osoba a hlavne vediet makat. Cize prides do prace a fičíš, riešiš, pripravujes stanoviska, posudzujes, podavas konzultácie, chodis zo stretka na stretko... a fakt aj za taky plat je problem najst cloveka, co chce pracovat, pretoze velmi vela ludi ocakava robotnu "pohodicku", ale za tie peniaze my ocakavame vykon, zodpovednost, neustalu pracu na sebe a to uz malokto je ochotny priniest. Sikovnych ludi nie je vela. Preto ak niekto je sikovny a ma srdce pre to povolanie, dokaze krasne zarobit.

natalienka12
2. nov 2021

Ja som vystudovala pravo, studium je narocne, ale nie extra narocne, medicina, farmacia, architektura su teda isto tazsie skoly. Horsie je to s uplatnenim. Pravnikov je vela, len malo z nich robi pravnicku profesiu. Mne sa to nastastie podarilo ale bolo to ovela ovela tazsie ako vystudovat fakultu. Drzim palce.

owecka
2. nov 2021

@gemelos podla mna je to zbytocnost, hlavne v TT. Ta skola nema uroven. Co mam znamych si velmi stazovali na pravo v TT.

Strana
z2