Štúdium právnickej fakulty v Banskej Bystrici
Dobrý deň, študuje niekto právo Mgr na právnickej fakulte v bb (prf umb) ?
Zaujímala by ma osobná skúsenosť
Bc končím na univerzite Komenského v ba
Ďakujem ;)
@nynia ďakujem za názor
Na BA mám katastrofálny názor , síce ide o najkvalitnejšiu fakultu práva na SR ale stačili mi tam 3 roky 😄 radšej sa ku tomu nebudem vyjadrovať
Nevieš prosím prečo konkrétne nebola spokojná?
Ja na fakulty v bb počúvam práveže samé dobre ohlasy, okrem prava … nato som nepočula žiadnu osobnú skúsenosť a preto zisťujem
skus TT
Celkovo s kvalitou vyucujucich, priebehom seminarov a prednasok vyberom predmetov... Ja naozaj na pravo by som vybrala len BA alebo TT.
Ahoj, ja mam osobnu skúsenosť s BA a s TT, ak chces napis. K BB sa pridavam nazoro k babam vyssie, ale ak chces titul zadarmo, tak kludne tam chod.
@nynia Si pravnicka? Vystudovala si v BB? Lebo ides uplne od veci. BB je skvela, najma co sa tyka medzinarodneho prava je daleko pred Bratislavou.
Ahoj ja mám skončené právo v KE, žijem v BB
S hľadaním práce som nemala problém, pretože keď si zamestnavatelia prečítali, že mám skoncenu školu v KE a nie v BB, tak som automaticky stúpla, keďže sa hovorí o úrovni prf BB, že nie je dostačujúca
A bolo to potom cítiť aj na vedomostiach kolegov v práci , ktorí končili tu v BB
Ja by som už vydržala tie 2 roky v BA, alebo skúsila TT, ak to máš bližšie
Ďakujem baby za názor 🙂
@drahomirrra vies citat co som napisala? Ze nemam osobnu skusenost ale jedna k nam do rocnika z BB prisla? Alebo je to az taky problem citat s porozumenim?
No neviem, titul zadarmo? Môj muž tam momentálne študuje a naozaj sa namakajú. Od prvého po tretí ročník sa počet študentov výrazne pretriedil. Je spokojný aj s odbornosťou profesorov. BB mala zlú povesť, zmenil sa dekan. Veľa ľudí prišlo a myslelo si, že budú mať pravnicky titul zadarmo.
Na prf umb studujem a nebudem klamat, ze studium ako aj cela fakulta stoji za kok.t. V skratke, vacsina vyucujucich, cest vynimkam, su neschopni lenivci, ktori vedu prednasky a seminare hroznym stylom, ak sa vobec uracia prist. Za roky studia som nezazil, aby niekto z nic prisiel na cas, ci uz na skusku alebo na hodinu, ucebne plany dodrziavane nie su a viac sa clovek nauci samostudiom. Cas straveny na tejto fakulte bol uplne zbytocny a ministerstvo ju malo uz davno zatvorit. Odporucam studovat na ktorejkolvek inej pravnickej fakulte.
@josojoso do koľkeho ročníka chodíš prosím? Keď je štúdium take ako opisuješ, ako prebiehajú potom skúšky? Počula som že vy vôbec neriešite simulované prípady z praxe, ale len teóriu, je to pravda?
Poviem príklad, u nás sa skúška z obchodného práva skladá z praktickej časti, kde je potrebné vyriešiť zadanie - simulovaný prípad a tá druha časť je teoretická kde si ťaháme 1/2 teoretické otázky …
Ahojte, @josojoso, zaujímavé. Používate na skúškach zákony? Či je to ako píše nižšie autorka, že máte aj prípad +teoretickú otázku?
@autorka, aj ja chodím na UK a končím bakalára, externe. Určite to vyučujúci neflákajú, ako píše baba z BB 👀 Prosím čo presne ti nevyhovuje na UK? Mne praktická výučba vyhovuje, že sa “nebiflíme”. Len sa obávam magistra, keď nás tam čakajú filozofie a histórie, ktoré nám v prvom stupni vynechali 🙈
@baboobchod Ahoj, ja študujem denné
som nespokojná najmä s arogantným prístupom, vždy som mala ,,šťastie ‘’ na tých najhorších učiteľov
Zhodli sme sa viacerí študenti že na tejto škole sa neposudzuje čo vieš ale na nachytaju tá na tom mále čo nevieš a letíš zo skúšky ..samozrejme nie každá skúška bola taká
Musíš tu extrémne makať celé štúdium aby si to vôbec dokončila
Ináč z denných minuly rok vyhodili aj veľké množstvo ba štátniciach
Neviem ako je to na externom ale ja osobne nemám dobrý názor na právo na UK
@baboobchod aj mne sa páči praktická výučba, určite vieme viac akokeby sme sa učili len teóriu
Áno tie predmety na Mgr na UK sú nič moc co som aj ja počula od starších študentov
je pravda že skúšky sú skoro vždy čisto teoretické, praktické prípady sme za celé štúdou riešili málo, ak áno tak boli na úrovni, ktorú by vyriešil piatak na ZŠ, opäť česť výnimkám, mali sme aj predmety (drvivá menšina), kde sme písali žaloby, riešili prípady a zaoberali sa judikatúrou, ale tých nebolo veľa
Už to zmenili? V BA donedavna bola skuska z obchodu len teoretická so zákonom
@autorka na nás externých arogantní nie sú, sme páni a dámy v rokoch 🤣 , platiaci skolne a so záujmom o štúdium, možno preto. Nedovolia si 🤣 ale samozrejme, na skúškach si niektori nemenovaní s titulom prof. rypnú 🤣 ja mám štúdium ako záľubu a učím sa dobre, tak to neprežívam, zasmejem sa 🤣 Ale smutné, ak sú arogantní k denným. Nuž neviem 🤷🏼♀️
Bc. štátnic sa bojím, lebo celý čas nás učia a skúšajú “prakticky” a štátnice spravia teoretické, bifľovacie bez zákona 🤯 a magisterské zas naopak 😥

Osobnu nemam ale k nam do rocnika nastupila jedna z bb - nebola tam spokojna. Ked teraz si v BA bud tam ostan alebo TT alebo KE na BB su dost staznosti nie len co sa tyka prava. BA a TT podla mna su najkvalitnejsie pravnicke fakulty na SK.