icon

Štúdium rádiológie a fyzioterapie na UCM Trnava

julia1215
9. nov 2025

Ahojte,
uvažujem nad štúdiom rádiologickej techniky na UCM v Trnave, prípadne aj nad fyzioterapiou, a rada by som sa informovala, aké sú tieto odbory po stránke náročnosti. Zaujíma ma hlavne, ako ťažká je fyzika a odborné predmety, ako prebieha prax a aké je uplatnenie po škole. Ak má niekto osobnú skúsenosť alebo vie, ako to v praxi funguje, budem vďačná za každé informácie.

kawezsi
9. nov 2025

@julia1215 ja som tam študoval denné RATE pred 2 rokmi, potom som skúšal aj medicínu ale nie je to pre mňa. Je to pomerne ľahký odbor, nič zložité. Anatómia je skôr hlavná podstata než fyzika, tam len aby ste vedeli čo je foton a elektron a to je v podstate všetko. Hlavná je anatómia. A čo sa týka praxe, väčšinou štvrtky a piatky, v rozvrhu sú na celý deň, ale väčšinou vedúci pracovísk vás tam nechajú do 10:30 . A po škole... zoberú Vás všade, kde chcete, len sa pripravte, že platovo to moc lákave nie je. Pracujem na onkológii , fakticky za 33,75 hodín týždenne*4 mám v hrubom 1437€ a v tom je ešte príplatok za stážený výkon. Ale som tu len 2 mesiace, možno sa to zvýši 😂