Štúdium v 27. rokoch
Ahojte chcela by som sa opýtať na váš názor či je neskoro a zbytočné študovať Vš dennú formu v 27 rokoch? Zamestnajú ma vôbec potom?
Ďakujem
Štatút študenta je len do 26 rokov, nie? Potom si asi musíš sama platiť odvody. Pre zisti si to, aby si neostala prekvapená
@oravocka To ja viem. Bola som sa už informovať v zdravotnej.
Nechcela som ťa znechutiť ale tu bio sa ti ozaj neoplatí ani začať , to je realita , zo SJ a anglictinou máš šance ale môže sa stať že akurát nič nebudeš môcť zohnať, ja som po škole už 8rokov a nič iné som si od prvej príležitosti nenašla, áno mám na dobu neurčitú čiže zástup má nazaujima a na iné miesto s jazykom nemusíš študovať 5r učiteľstvo ale môžeš si urobiť stanicu za rok na jazykovke a máš papier ak si v nej dobrá
@didi2102 To hej ale ja sa aj obávam že keďže nemám žiadnu odbornosť mám len gymnázium tak to sa nikde mimo nejakého obchodu a pasu neuplatním aj keď budem mať štátnice s jazyka lebo nemám odbornosť v ničom.
Mala som výške spolužiačku, mala dve veľké deti, 45 rokov, dnes robí to, čo študovala 😉
@yoxinka To je super 🙂 asi keď ideš za tým čo chceš tak sa ti to podarí a čo študovala?
Slovenský jazyk a literatúru ako vedecký smer a pracuje v Jazykovednom ústave Ľudovíta Štúra 😉
@yoxinka fíha to má asi až 3 stupeň vyštudovaný či?
Ja som vyštudovaná s kombináciou SJ, FJ. Slovenčinárov je veeeeelmi veľa. Tu na východe SJ nepotiahneš. Skôr Mat, AJ, NJ. Ak chceš učiť, jedine smer západ, tu je tlačenka a dáme zástupy. Ak chceš mať stálu prácu, vysguduj niečo iné. Učiteľ nie je práca, ale poslanie. Tie deti potrebujú skvelé vzdelanie, ak k tomu nemáš vzťah, v školstve dlho nevydržíš 🙂 Učiteľku musíš cítiť v srdci.
A nezabúdaj na to, že ako učiteľ sa budeš vzdelávať stále. To nie je práca, že prídem a odrobím a veselo idem domov. Ak ťa to nebaví, ak nemáš trpezlivosť, ak nemáš vzťah vysvetľovať a žiakov viesť, prosím, nechoď do toho. Lebo z tvojich správ mi príde, že chceš iba nejakú prácu, kde padla a ďalej ťa netrápi. Nemám pocit, že učiť chceš, lebo ťa to baví a máš rada deti a mládež 🙂
Áno, normálne 5rokov s nami denne študovala, skončila Mgr., chvíľu rozmýšľala aj nad doktorátom 😉
@emm_i Jasné tak tu netreba nič nikomu asi :D Čokoľvek by som napísala, že idem študovať tak by mi bolo povedané, že toho je veľa toto nie nato sa nehodíš študuj dačo iné ale čo ? Ako každá práca alebo povolanie má aj plus aj mínus.
Skôr to myslela tak, že učiteľstvo, lekárstvo, zdravotné sestry sú veľmi špecifické povolanie, ku ktorému je potrebné mať vzťah, pretože to nie je práca, že robím iba pre peniaze. 🙂 Ak nemáš vzťah k deťom a trpezlivosť, učiteľstvo tá doslova zničí. Alebo ty zničíš deti 🙂
@emm_i jasné ja to chápem ja viem že je plno učiteľov čo nevedia učiť a ani nemajú záujem šak aj ja som takých mala ale ja osobne nechcem ak by som toto robila tak nechcem to robiť len kvôli peniazom chcem niečo odovzdať ďalej a keďže sama asi deti nikdy nebudem mať tak si to aspoň trocha vynahradím.
Inak keďže nemáš rodinu, tak môžeš kľudne odísť aj na stredné/západné Slovensko, tu si určite nejakú prácu ako učiteľka nájdeš. Ak ťa to baví, choď do toho
@sparrows No tak nejak 🙂 veď 5 rokov je celkom kus nejakého času takže nikdy nevieme kde skončíme. 🙂

@didi2102 tak potom fakt neviem či sa to vôbec oplatí či to má zmysel. Veľmi nerada by som zbytočne stratila 5 rokov života a bola zase tam kde som. Keby som mala 20 rokov tak ešte by som mávla rokov ale teraz už riskovať je somarina. Som na váškách.