Štúdium Zdravotná sestra
Baby, mamičky, ženy, prosím vas!
Mam 28 a chcela by som si vystudovat zdravotnú sestru.
Mam vyštudovanu strednú školu s maturitou , odbor technicko-ekonomicky Pracovník. Písala som si s riaditeľkou zdravotnej školy v ZA a môžem ísť hneď študovať nemusím mať asistenta môžem hneď zdravotnú sestru škola je zadarmo neplatí sa nič.
Prosím vás študovala ste niektorá zdravotnú sestru popri materskej ? Pretože neverím ze by som to dala popri práci keďže posledný rok teda 5 a 6 semester sa študuje 5hodin denne 5dni v týždni.
Ja si plánujem podať prihlášku v apríli alebo máji kedy vyhlásia, aktívne sa už dlhšie snažíme o bábätko dúfam ze mi to vide ako snívam ;)
Každopádne mate s tým skúsenosti , študovali ste takto niektora?
@esmet do BAM
@esmet do BA? Malo byt
@kvetinka75 ano, na szš strečnianska praktická sestra večerné
Dievcata, nejak sa v tom zacinat stracat... ak chce niekto robit sestricku napr u zubara v ambulancii, tak na aky odbor si treba dat prihlasku??
@kinderzwillinge prakticka sestra. Kamaratka skoncila a robi u zubarky
@sosnicka drzim palce
@kvetinka75 ďakujem, aj vam😉
@sosnicka dakujem
Ja som sa pýtala tento rok na DOD v BA, že ako to je s vyučkom a povedali mi, že sa to teraz bude meniť a už bude 2x do týždňa doobeda od 7 v nemocnici a poobede ešte v škole.
@kvetinka75 Dakujem 🙂
Ahojte, dostali ste ju nejaké info o prijatí? Lebo už dávali zoznam, ale asi len pre denné štúdium.
@kvetinka75 Ahoj ja som si podávala tento rok 🙂 odbor praktická sestra .... nevieš kedy by malo prísť prosím tá vyrozumenie ???
@dadustek251017 do Nitry? Vobec netusim. Tiez na to cakam.
@kvetinka75 áno do Nitry ... no som zvedavá ... môžem sa spýtať ideš študovať popri zamestnaní ? Alebo ? Lebo ja končím materskú , a neviem ako si nájdem aj robotu v ktorej mi umožnia dva dni voľna pre školu 🙄🙄
@kinderzwillinge @kvetinka75 nie s praktickou sestrou nemozes ist pracovat k zubarovi ak si zavolas na Bratislav samospravny kraj odbor zdravotne povedia ti to iste kontroluju si zubarov aj zamestnancov rocne musis mat skoncene vysokoskolske alebo dipl alebo Bc zdravot asistent nie prakticka sestra to je uplne nieco ine ...dievcata tiez som sa hlasila do BA na externe prakticka sestra maju vysoky zaujem hlasi sa viac ako je mozne zobrat bolo mi oznamene...ja len realne uvazujem co vlastne ta prakticka sestra moze robit kedze musi pracovat pod vysokoskolskou vzdelanou sestrou...este som nevidela aby v ambulancii boli 2 sestry prakticka sestra a VS sestra na jedneho lekara..kedze sa v zdravot setri...🙂 legislativa na SR ...chyba cez 2tis sestier ked nie viac ... a prakticka sestra moze robit len pod VS sestrou podla legislativy .......kdysi sanitarky robili bez maturity a teraz musis mat maturitu a rok sanitarka ...
clanok k teme ........Tabuľkovo boli zaradení spolu so sanitárom do skupiny sanitár / zdravotnícky asistent. Pre toto zaradenie a spoločenské postavenie z 10.000 absolventov stredných zdravotníckych škôl zostalo pracovať v zdravotníctve iba okolo 2.200.

@sosnicka ja si podávam