Štúdium Zdravotná sestra
Baby, mamičky, ženy, prosím vas!
Mam 28 a chcela by som si vystudovat zdravotnú sestru.
Mam vyštudovanu strednú školu s maturitou , odbor technicko-ekonomicky Pracovník. Písala som si s riaditeľkou zdravotnej školy v ZA a môžem ísť hneď študovať nemusím mať asistenta môžem hneď zdravotnú sestru škola je zadarmo neplatí sa nič.
Prosím vás študovala ste niektorá zdravotnú sestru popri materskej ? Pretože neverím ze by som to dala popri práci keďže posledný rok teda 5 a 6 semester sa študuje 5hodin denne 5dni v týždni.
Ja si plánujem podať prihlášku v apríli alebo máji kedy vyhlásia, aktívne sa už dlhšie snažíme o bábätko dúfam ze mi to vide ako snívam ;)
Každopádne mate s tým skúsenosti , študovali ste takto niektora?
A ak sa smiem opytat na akej skole studujes prakticku sestru? Dakujem ja mam Bc. z uplne ineho odvetia ale je na case studovat a robit to, po com tuzim.
Ahojte žienky. Ja akurát študujem praktickú sestru. Som už v druhom maturitnom ročníku. Podľa mňa super škola da veľký základ. Lebo ja som chcela ísť hneď na bc ale potom som si to rozmyslela. Teraz už len aby som dobre zmaturovala a snáď sa ba tu vš dostanem. Aj keď ešte nie som pevne rozhodnutá ktorý odbor 🙂 budem rada ak niekto napíše svoju skúsenosť so školou a podobne 🙂
@hegrik všetko sa dá keď sa chce. Musíš si určiť priority a co je pre teba lepšie. Ono robiť sestričky a prejsť tie praxe nie je úplná malina je to na niektorých oddeleniach ozaj ťažká práca 🙂 a akú máš školu? 🙂 ja mám tiež 3 spolužiačky čo majú bc z úplne iných odveti čo nechcú robiť 🙂
@esmet no ja mám tiež syna. Teraz kvôli skole ani prácu. Ale musím vydržať už keď som sa na to dala. Od rána do večera stvrtok a do poobedia v piatok. Stráži mi ho svorka. Denné si neviem predstaviť. To ošetrovateľstvo. Ešte som rozmýšľala pôrodnú asistentku v olomouci. Externe raz týždenne . Neviem sama. Základ teraz je zmaturovať a táto korona tomu nepomáha veľa praxe nám vypadlo :(
@esmet v ktorej si triede? Ako sa ti paci studium? Uz sa to nabaluje. Ja uz teraz mam hlavu ako melon. Idem sa ucit latinske nazvy🙃
@tajkazanova ja som tam bola. Začínala somnou baba ktorá mala 3 týždne pred pôrodom. Mala síce take štúdium že bola len na povinných predmetoch ktoré boli:
Pondelok 1 hodina
Utorok 3 hodiny
Stredu 1 hodina
Štvrtok prax 4 hodiny
Piatok prax 7 hodín
Po mesiaci to vzdala lebo to nestíhala (má 2 deti)
Raz mesiac sa z každého predmetu píše test
Nie je možnosť študovať externe/večerné ... len denne s individuálnym plánom. Za cely rok sa môže vynechať 10% praktických hodín a praxe
Ja som to vzdala po 8 mesiacoch vzdala lebo som nemala peniaze na výdavky spojené so školou tak som prerušila. Je lepšie ísť na VŠ popri zamestnaní/materskej. Som praktická sestra v nemocnici, robim skoro to iste ako sestra (s výnimkou liekov do žily - aj to robim ale musí byt somnou sestra a do dokumentácie to môže zapísať len ona ) v plate je rozdiel asi 30-40 EUR. Poradím ti, radšej výšku
Zrušili odbor Praktická sestra 🤦♂️😯
Vraj platne od januara. Teraz nam ucitelia zistiju co to pre nas znamena. Som.tak.znechutena
Keďže sa rušia PS, neviete ako to je so štúdiom ošetrovateľstva externe na univerzite v trnave ? Študuje sa cez víkendy alebo aj cez týždeň ?
@ibabel kompetencie pribudli. Ono sa meni iba nazov vsetko ostatne zostava. Ja to beriem ako investiciu do buducnosti..o par rokov 50-ka, kde sa zamestnam? A.hlavne bavi ma.to ako som.na praxi zistila. Keby som bola mladsia sparvim si aj Bc.
@kvetinka75 je to isté, že ostávajú kompetencie ? A nevieš ako to bude s prácou na ambulancii ? Keď PS môže ale ZA nie 🤷
@zuzu101 Dobrý večer, reagujem na článok čo ste písali. Ukončili ste štúdium zdravotnej sestry? Ste spokojná? 🙂
@22michaela22 dobrý deň. Áno, školu som úspešne absolvovala. Po pár mesiacoch som si našla úplne perfektnú prácu. Som maximálne spokojná. Akurát sa chystám podať si prihlášky na oše a uzs, pretože koli určitým komplikáciám sa mi nepodarilo nastúpiť tento rok.
@esmet môžeš ísť robiť aj do ambulancie, u nás nie je problém si s touto školou nájsť miesto v ambulancii. Ale je to na hlavu. Kedysi po 4 rokoch sestra mohla ísť robiť hocikam, a terz, aj keď ovláda všetko, to čo vvlastne sestry kedysi, tak určité veci nemôže. Dosť blbý systém. A pritom nás učia všetko.

@hegrik ahoj, externe sa dá iba praktická sestra (2r.), DVS je denné (3r). Keď máš DVS je to ako keby si mala VŠ, ale neviem či ako bc. Alebo Mgr. 🤷. Ja myslím, že aj s PS môžeš robiť u lekára, ale nie detského, ale ktovie, čo bude o dva roky, či to celé nepomenia. Ja som teraz nastúpila na PS ext. A potom by som rada ext. ošetrovateľstvo na VŠ.