Štúdium Zdravotná sestra
Baby, mamičky, ženy, prosím vas!
Mam 28 a chcela by som si vystudovat zdravotnú sestru.
Mam vyštudovanu strednú školu s maturitou , odbor technicko-ekonomicky Pracovník. Písala som si s riaditeľkou zdravotnej školy v ZA a môžem ísť hneď študovať nemusím mať asistenta môžem hneď zdravotnú sestru škola je zadarmo neplatí sa nič.
Prosím vás študovala ste niektorá zdravotnú sestru popri materskej ? Pretože neverím ze by som to dala popri práci keďže posledný rok teda 5 a 6 semester sa študuje 5hodin denne 5dni v týždni.
Ja si plánujem podať prihlášku v apríli alebo máji kedy vyhlásia, aktívne sa už dlhšie snažíme o bábätko dúfam ze mi to vide ako snívam ;)
Každopádne mate s tým skúsenosti , študovali ste takto niektora?
@goddessmonika nemysli nejake potvrdenie ze si zdravotne spôsobilá?
Akoze na vykonavanie toho povolania a pracu v zdravotnictve, ze nemas hendikep a tak
@matqa411211 ze moze robit s potravinami . Nie ze nema hendikep
Daj si do googla zdravotny preukaz a prepni na obrazky. Blbne mi mobil neds sa mi sem vlozit fotka
@matqa411211 ine je zdravotna sposobilost a ine zdravotny preukaz
@kvetinka75 lenze zdravotny preukaz jej na zdravotnu skolu netreba, to nedava zmysel
@matqa411211 treba, a dáva to zmysel. robíš tam aj s potravinami, zadeľuješ stravu na oddelení pre pacientov.
@matqa411211 ešte dopíšem, podľa stavu pacienta - nekrájaš, natrieš mu rožok napríklad, krmiš ho.....
No veď práve som myslela, že zdravotný preukaz pre prácu s potravinami, ľudovo nazývaný aj potravinársky preukaz a na to mi odpísala, že nie, to je "iba zdravotný preukaz". Tak som sa opýtala, či to je kartička poistenca a ona že nie, to je zdravotný preukaz, lekár bude vedieť :D dala som do gúgla a obrázky a našlo mi zas len ten potravinársky. Teraz neviem, či ona chcela byť detailista, že sa to volá len ZP a podtitul pre prácu v potravinárstve/pracovníka v potravinárstve už pre ňu nie je oficiálny názov :D aj mne to vychádza, že tento, veď prídeš do styku aj s potravinami, ale keď ona tvrdí stále, že nie a ešte k tomu že je to zadarmo a pritom každý lekár za vystavenie pýta peniaze, tak som z toho jeleň :D
@goddessmonika áno, je to to isté. Ja ho používam aj v zdravotníctve aj v potravinárstve. Ten istý.

@goddessmonika lekar bude vediet. Mne ho dala na 5 rokov. Taka mala biela dvojstranova karticka.