Študujete medicínske právo na vysokej škole?
Dobrý deň, študujete niekto tento odbor na Vysokej škole? Zvažujem podanie prihlášky a hľadám info. Ďakujem
@ibrunova Existuje 🙂
a kde?
Na akej VS je takyto odbor? mozno je to ako predmet, ale neviem ani ja o tom, ze by bol ako samostatny odbor.
Dovolím si tiež pochybovať, že je to samostatný odbor. Predmet, to áno, ale odbor?!
pripni sem link na danu pravnicku fakultu. pokial viem, ani obchodne pravo sa nestuduje, ani rodinne pravo, ani ziadne. je to specializacia, ktoru si zvolis uz ako vystudovany pravnik/advolat
To je nejaka sukromna VS? Ma aj akreditaciu?😝
Na prave som mala spoluziaka,ktory mal uz vystudovanu medicinu.Aj to je cesta.😀
medicínske právo sú len predmety a nie odbor 😉
Medicínske právo nie je ani samostatné právne odvetvie, určite sa nikde nedá študovať ako samostatný odbor, veď to je samo osebe pár zákonov, plus nejaké podzákonné predpisy, my sme to mali len ako voliteľný predmet. Ale v dnešnej dobe nepochybujem, že existuje nejaké pseudoškola, čo také niečo ako neakreditované štúdium ponúka.
Máte pravdu, študuje sa všeobecné právo a človek si zvolí špecializáciu.
No aj tak ma zaujíma, či si niekto túto špecializáciu zvolil a zameral na ňu svoje štúdium.
Počas štúdia ani potom si nevolíš žiadnu špecializáciu, študuje sa univerzálny odbor právo. Ak sa chceš špecializovať na právo v oblasti zdravotníctva, môžeš sa zamestnať v zdravotnej poisťovni, vo veľkej nemocnici alebo pracovať v advokátskej kancelárii, ktorá sa zameriava na poskytovanie právnych služieb lekárom, poznám dve také advokátske kancelárie.
Toto mi napísali zo školy:
Dobry den,
jedna sa o studium vseobecneho prava, kde ked si zvolite specializaciu
a absolvujete specialne predmety suvisiace so specializaciou,
ziskate okrem diplomu aj certifikat o uspesnom absolvovani danej specializacie.
ktorá škola ti to napísala?
Paneurópska VŠ
@matkahelka neviem, ako je to teraz, ale ja mám obchodné a finančné právo na UK. Vtedy sa robili tri povinné štátnice (správne, trestné a občianske právo) a jedna odborná, ale je to takmer 20 rokov.
Cize to nie je ziadny odbor, len si zvolis predmety, ktore s tymto suvisia 🙂 vsak ti to tam velmi jasne napisali.
dokonca na VS v Olomouci mali (mozno este stale maju) aj letnu skolu zameranu na medicinske pravo. https://www.facebook.com/profile.php?id=1000674...
@blondiee83 Ja nespochybňujem čo mi napísali, ja hľadám niekoho, kto sa na toto zameral pri svojom štúdiu, skús prosím čítať s porozumením.
@tilly a celych 5rokov na pravnickej fakulte si studovala odbor obchodne a financne pravo? nie vseobecne pravo? som cca v tvojich rokoch a aj moji spoluziaci zo strednej, kt.studovali neskor na PF UPJS KE studovali vseobecne pravo, aj svagor- uplne rovnako pred vyse 20 rokmi.
Môžeš skúsiť, možno je to fajn, neviem, ako je na tom táto škola v súčasnosti, najmä ako na ňu pozerajú zamestnávatelia, viem dosvedčiť, že pred rokmi to neboli najlepšie ohlasy. Opakujem, neviem, ako sú na tom teraz. Je možné, že lepšie ako ktorákoľvek iná. Čo popisuješ, znie zaujímavo. Pred rokmi (cca 10 rokov dozadu) sme študovali všeobecne právo ako jeden odbor, mali skúšky, štátnice. Žiadna špecializácia k tomu. Dokonca ani advokátske skúšky nerobíš špeciálne len na niečo. Neskôr sa samozrejme môžeš venovať jednej oblasti, a v tom sa rozvíjať, chodiť na semináre, zahraničné školy, kurzy, atď., ale právnici to nemajú tak, ako lekári: advokátske skúšky sa robia všeobecne, nie na konkrétnu oblasť. Aj z trestu, aj keď do trestného práva reálne nepichneš skoro celú prax. Musíš to mať naštudované. Ak ťa zaujíma táto oblasť, odporúčam sa sústrediť na advokátske kancelárie, ktoré sa medicínskemu právu venujú, a aj počas štúdia si s nimi dohodnúť prax, brigádu. Prioritne by som sa sústredila na to, aké resumé má táto konkrétna škola v súčasnosti. Kedysi sa triedili žiadosti a životopisy aj podľa toho, kde konkrétna osoba študovala.
@oblecenie99 veď sa uplatní v štátnej správe. Kamoška vyštudovala a robí u polície
no neviem, kto tu ma problem citat s porozumenim, ked tvrdis, ze tento odbor sa da studovat 🙂
Kazdopadne - tieto ich specializacie zaviedli len pred par rokmi (maju to popisane na stranke), cize je velmi mala sanca, aby si zrovna tu stretla niekoho, kto to realne uz vystudoval alebo prave studuje. Skus sa zamerat na FB, tam mozno skor najdes studentov, ktori tam studuju presne danu specializaciu... Ale yvzera to byt urcite zaujimave
@nelca0510 Môže, ale keby chcela raz skončiť v advokácii - pýta sa na medicínske právo, čo nie je jednoduchá oblasť a nerobí ju veľa ľudí, tak by som zvážila výber samotnej školy. Ak má ambície aj iné, ako štátna správa, resp. v budúcnosti by mala, musí myslieť takto dopredu a nepotknúť sa pri výbere školy. AJ keď kľudne môže byť, že tá škola je už od "mojich čias" niekde úplne inde. Iba som na to pre istotu upozornila. Osobne si myslím, že tá špecializácia má najväčšiu fantáziu najmä pre tých, ktorí naozaj veľmi vedia, čomu by sa chceli v budúcnosti venovať. V tomto fachu to má význam až neskôr, keď začneš robiť. Uškodiť určite neuškodí samozrejme, skôr naopak.
@blondiee83 Videla si, čo som napísala?
AUTOR
•
Dnes o 08:59
Máte pravdu, študuje sa všeobecné právo a človek si zvolí špecializáciu.
No aj tak ma zaujíma, či si niekto túto špecializáciu zvolil a zameral na ňu svoje štúdium.
@oblecenie99 Tieto ohlasy na túto školu som počula aj ja ☹
Ale veľmi ma láka práve tento smer 🙂
najlepšie je urobiť si klasické právo na nejakej lepšej škole ako je Paneurópska. A potom po ukončení Mgr. si pozrieť, či niekto neponúka medicínske právo ako špecializáciu.
Osobne by som išla na UK PF v BA, alebo ak západ, tak este do Trnavy. Resp. pouvazuj ešte nad ČR, neviem, ako tam.. ak nevadí východ, tak kľudne UPjŠ v KE, aj tam sú advokátske kancelárie (aspoň dve evidujem), ktoré sa venujú medicínskemu právu, tam by si mohla pričuchnúť k tejto oblasti v rámci nejakej stáže, brigády.. Čo ti dá prax neskôr, nedá žiadna škola. Z tvojho príspevku mám pocit, že by ťa to mohlo zaujímať, baviť, máš už dokonca teraz nejaké predstavy... Škoda by bolo neísť na lepšiu školu. Len kvôli tomu kurzu či čomu na tej škole by som ju nevyberala.
@oblecenie99 Do Ke nie, som z Ba a áno máš pravdu, láka ma to veľmi 🙂

To existuje ako samostatný odbor? Pochybujem.