Sú prijímačky na medicínu to najťažšie z celého štúdia?
Dobrý deň, chcem sa spýtať, ak je tu niekto, kto medicínu študoval/študuje, je pravda, že prijímačky sú to najťažšie z celého štúdia? Že keď sa človek dostane, už nejak potom doštuduje?
závisí aj od toho, kde na medicínu...niekde beru vela s tym, ze vela vyhodia pocas studia...niekde zoberu tych najlepsich a menej...a zvacsa dostuduju (v Martine).
Ak mas pre medicinu zapalenie, nic ta neodradi...
@lenka_xy ano mam vystudovanu 🙂
myslím že reakcia bola adekvátna otázke. Stačí sa troška nad ňou zamyslieť. Prijímačky sú z učiva - gymnáziá+jasné, že aj niečo navyše. Ako by to mohlo byť to najťažšie? To by potom gymnazisti mohli ísť robiť lekárov. To chceš vážne študovať medicínu a spýtala si sa toto? Boh nás ochraňuj pred takýmito lekármi. Už len z tvojich komentárov usudzujem, že asi vôbec nemáš šajnu čo medicína je a ani predpoklady, pretože človek, ktorý sa hlbšie o niečo také zaujíma, tak je inteligenčne na tom tak, že vie čo ho čaká a že to nie je jednoduché. A nie spýtať sa takú prepáč - kravinu že či sú prijímačky to najťažšie. Toto svedčí o tvojej inteligencii. A je mi jedno čo si o tom kto myslí. Podľa mňa by si ani uvažovať o tom nemala
Nie ,prvé 3 roky je tam riadna čistka. Ja hovorím teda najmä za KE
@kvetinka75 ale no, nebudme na nu take prisne, pise, ze ma este 2 roky cas, tak je druhacka na strednej a snazi sa zorientovat. Mala som v triede na gympli dobru kamosku, ja som od decka vedela, ze chcem byt doktorka, ona este v druhaku netusila, akym smerom sa uberat. Napokon sla na medicinu, vystudovala ju na Karlovke v Prahe, zacala pracovat v Nemecku, teraz uz robi vo Svajciarsku
@lenka_xy polovica prijatých študentov ani nedostuduje. A na skúškach je to masaker , extrémne sa vyhadzuje. Tych 60 % až tak neplatí. Bola som tam rok a pre 1 kredit som sa nedostala ďalej. O férovosti na skúškach by som vedela popísať. Aké prechádzajú najme taký čo "ich rodičia niečo znamenajú "
Po 20 rokoch praxe, 3 atestaciach su prijmacky malina.Prebdene noci, nocne sluzby, atestacie...
@kvetinka75 Z Vášho komentára srší toľko zla, až mi je nepríjemne po jeho prečítaní. Prajem Vám viac vnútorného pokoja a vyrovnanosti, aby Vás takto nevedela rozhodiť internetová diskusia a aby ste iným nemuseli priať zle.
A hlavne ma zaujímali názory medikov/lekárov a nie ľudí, ktorí neštudovali a potrebujú si len kopnúť.😒
Ostatným, ktorí ste sa mi vyjadrili pekne bez komplexov, srdečne ďakujem.🙂
@lenka_xy to funguje na slovenskych vyskach normalne. Tiez som mala par ludi, ktori si vytiahli presne tu otazku, ktoru sa naucili (a zvysok ani nezakopli)-nastastie nerobia to, co studovali....ale kopec ludi ano. A ti ma potom nemaju radi, lebo davam neprijemne otazky🙈🙉🙊A najhorsie je pri niektorych lekaroch, ze si myslia, ze ked maju ukoncenu medinu, tak dosiahly olymp a konecna...
@mimi3008 nejde o to ci vie alebo nevie co bude robit. Ale medicina je dost narocna a ked toto nevie 16-17 rocna baba a spyta sa taku hovadinu ......
Nevyhodou diskusii na nete je ze vobec ale vobec netusis v akom rozpolozeni to clovek pisal. To ako si to vysvetlis svedci o tom v akom nastaveni si ty. Zo mna zlost urcite nesrsi a komplexy nemam.mat z.coho. ja som dosiahla co som.chcela takze nemam mat z coho komplexy a niekomu nieco zavidiet.
A neviem odkial beries to ze ti prajem zle. Iba som napisama svoj nazor a to ako posobis na cloveka. To ako si to ty zoberies je tvoja vec. Ci utocne alebo nie. Ja to pisem v klude a urcite nie v zlom. Medina je jeden z najtazsich odborov a uz len to ze niekto sa spyta ci su prijimacky to najtazsie sveci o velkej nevedomosti. A myslim ze v 17tich by uz clovek mal co to vediet o tom
Je tu vela prispevkov o medicine 🙂 kludne si to pohladaj, ale nejako sa to tu rozmohlo medicinou. Veru, prijimacky boli ta najlahsia cast. Potom zacina kruta realita. Predtym, nez tam pojdes, si mozes pozriet aj nejake videa na youtube - napr. Promedik ma zaujimave videa a rozprava vela o medicine, priprave, studiu , atd. Musis si byt vedoma, ze si ochotna obetovat vsetko len pre studium. A to doslova
nemusíš poznať nikoho, kto medicínu študuje, stačí zapojiť zdravý rozum
@mimi3008 toto určite nie je druhačka na strednej. Pozri to vyjadrovanie, také klasické konikovske reči - srší z komentárov zlosť, prajem vám vnútorný pokoj, vyrovnanosť, ľudia si potrebuju kopnúť … toto je dvadsiatnička, ktorá rozmýšľa, akú výšku by dala, keď ju teraz má takmer každý. IQ na to určite nemá, inak by sa takúto blbosť nepýtala.
na instagrame sa dá najsť veľa dievčat ktoré študujú medicínu.... https://www.instagram.com/brnenska_medicka/ napr.... napíš jej
Toto vôbec nie je pravda. Skôr by som povedala ze kto nie je schopný sa naucit tych3000otazok tak ťažko skončí skolu.
Ale chápem,keď sme boli na gympli a videli tie prijímačkove knihy tak sa nám hlava zakrutila. Po rokoch na medicíne,už nad tým len kyvnes rukou. Čiže stále sa posúvas ďalej a ďalej so schopnosťou absorbovať učivo,jednak kvantitu aj zložitosť učiva.

Neviem či tí, čo tu hodnotia náročnosť štúdia majú vyštudovanú medicínu, ale bohužiaľ, realita je často taká, že "kto sa dostane, nejako už doštuduje".
Štúdium je náročné, to je pravda. Ale, stačí ti 60% na Éčko alebo šťastná ruka pri ťahaní otázky. K tomu máš na každú skúšku tri pokusy, vieš si preniesť predmet. Kdežto na tie prijímačky potrebuješ takmer 100 %-nú úspešnosť a máš obrovskú konkurenciu, každoročne sa hlásia tak dve tisícky uchádzačov. Druhá vec je, že tie prijímačky sú dosť odveci postavené, stačí sa prakticky nabifliť otázky, ktorých plné znenia máš k dispozícii. A potom sú tam aj takí, ktorí tam veľmi nemajú čo robiť. A veľakrát aj úspešne doštudujú.