icon

Sú tu žienky, ktoré sa učia cudzí jazyk samé doma?

bylinka25
16. feb 2023

Ahojte,
učíte sa samé cudzí jazyk? Používate okrem učebníc aj iné pomôcky, ako pozeranie filmov v tom jazyku, ktorý sa učíte?
Ako Vám to ide?

u2jana
16. feb 2023

@bylinka25 ja mam appku Duolingo ;)

floki1994
16. feb 2023

@bylinka25 ano ucim sa portugalsky 🙂 velmi mi pomaha pozerat rozne talkshow 🙂 lepsie ako filmy lebo je tam vela fraz ktore pouzivaju v beznej komunikacii...plus vela citam aj ked je to na dlho luskat knizku ale naucis sa tam vela slovnej zasoby 🙂 tak som to robila aj s anglictinou a spanielcinou..oba jazyky vyuzivam v praci kazdodenne a hovorim plynulo 🙂

bylinka25
autor
16. feb 2023

@u2jana A ako ti to ide? Ja sa už priatu rok zdokonaľujem v jazyku chorvátskom, srbskom.
učím sa aj z kníh, ale najviac mi pomohlo pozeranie filmov a počúvanie piesní.
Teraz rozprávam plynule, aj čo sa týka gramatiky.
Oni majú výhodu, nemajú žiadne tvrdé y a ani spodobovanie, čiže píš ako počuješ.

bylinka25
autor
16. feb 2023

@floki1994 Takto sa učím aj ja , pozerám filmy v chorvátskom jazyku, počúvam piesne, mám aj priateľov na FB, či Chorvátov, ale i Srbov, krásne sa dorozumieme.

u2jana
16. feb 2023

@bylinka25 tak to mas super, ja to beriem skor ako hobby. Ucim sa francuzstinu, realne ju v zivote nemam zial, nemam kde vyuzivat, ale ked raz pojdem do
Pariza … 😃
Ta appka je fajn, gramatika aj frazy aj rozpravat musim.

bylinka25
autor
16. feb 2023

@u2jana Držím ti palce a nech sa ti raz podarí vidieť aj ten Paríž.

sinnovea1
6. mar 2023

@floki1994 môžem sa opýtať na to čítanie kníh? Ak ide o úplný začiatok učenia, volíš aké knihy, či čítaš bežnú beletriu v tom jazyku? A slovká si vyhľadávaš, ktoré nepoznáš, zapisuješ, či ako?Ďakujem moc za tipy 😉

floki1994
6. mar 2023

@sinnovea1 volim rozpravky alebo knihy ktore som predtym citala xy krat a viem ich uz skoro an spamat (harry potter 1 napriklad 😅) neskor uz aj beletriu lenze tam sa clovek viac natrapi 🙂 zapisujem si slovicka priamo do knihy ceruzkou..najlepsie sa mi potom zapamata..ale na kazdeho plati nieco ine..pre mna je dolezite to vidiet na papieri 🙂