icon

Ako prebieha externé štúdium na UKF Nitra?

airotkiv_0909
9. jan 2025

Ahojte,
planujem si podat prihlasku na externe studium na UKF, ale mam par otazok na studentov, ktori navstevovali skolu, konkretne predskolska a elementarna pedagogika. V ktore dni byva prosim skola (kazdy vikend, kazdy druhy, sobota/piatok/nedela?). Skusky byvaju vacsinou cez tyzden alebo pocas vikendu? Dakujem 🙏

Strana
z2
abcabcada
9. jan 2025

Čo viem od pedagógov, ktorí ma učili, tak najčastejšie mávali jednu sobotu v mesiaci, kedy vyučovali. A skúšky bývali v skúškovom individuálne - niektorí vyučujúci skúšali zároveň s nami dennými, iní dávali termíny na soboty.

vanilkovazmrzka
9. jan 2025

Od znamych ktore chodili ale na inu katedru - vyucba v soboty cely den, skusky normalne terminy v soboty, vynimocne nejake opravaky cez tyzden v poobednych hodinach
Len uz je to par rokov nazad

kaktusik007
9. jan 2025

@airotkiv_0909 chodim na specku, ale pepkari co sa organizacie studia tyka to maju obdobne ;) skola piatky a soboty vacsinou 08:00-16:15 - podla rozvrhu, cize predmetov ktore si zapises. Niektore predmety su iba v jeden den, niektore su v dva dni. Takze moze sa stat ze jeden tyzden mam skolu iba piatok, v iny tyzden iba v sobotu, niektory tyzden aj v piatok a aj v sobotu a niektory tyzden nemam skolu vobec ;) teraz letny semester budem mat pravdepodobne tak ze mi vyucba skonci uz v marci 🤣

skusky --- vzdy sa dal dohodnut ak nie vikendovy termin, tak potom minimalne jeden v tyzdni poobedny - o 15:00 ci 16:00.

airotkiv_0909
autor
9. jan 2025

@kaktusik007 dakujem🙂 a byva skola kazdy vikend vacsinou ci naozaj to zalezi len od predmetov? A neda sa nejako zapisat si predmety podla rozvrhu a nie ze rozvrh podla predmetov, chapes ma, ci? 😂

kaktusik007
9. jan 2025

@airotkiv_0909 povinne prednety si musis zapisat ako su, s tym nepohnes. Ale vyberove /teda povinne volitelne/ si zapisujem presne podla toho, kedy su ;)

123profil321
10. jan 2025

@airotkiv_0909 kamarátka je na PEP externe a má presne takto školu ako píše @kaktusik007

lienkaangelink
11. jan 2025

ahojte, čiže škola je každý piatok a sobotu od 8:00-16:15? 🙂

kaktusik007
11. jan 2025

@lienkaangelink a ty vies citat s porozumenim?

lienkaangelink
Odpoveď bola odstránená
lienkaangelink
Autor odpoveď zmazal
lienkaangelink
Autor odpoveď zmazal
patricia255
25. jan 2025

@airotkiv_0909 študujem tento odbor externe, tento rok končím Bc. Je to tak ako píšu dievčatá + počas štúdia je potrebné absolvovať skoro každý semester odbornu prax v MŠ alebo ŠKD. A to sa dá jedine cez týždeň v čase kedy sú tieto zariadenia otvorené... Keď si školu robíš popri práci môže to byť náročnejšie

Ja som istý čas bola od rana na praxi a potom šla poobede o druhej do práce na poobednú zmenu aby som stihala zladiť prax a prácu. Štúdium je externé ale praxe sú masaker.

Tento rok mam prácu kde robim 7:30-16:00 a ísť na prax je pre mňa nerealne. Musela som zohnať pečiatky o absolvovaní a proste to urobiť takto .... Lebo dovolenku by mi nedali lebo som nedavno nastúpila...

Čiže okrem piatok a sobot je tu ešte prax. Čo si ja pamätám tak skúšky boli možno jeden termin v sobotu ale inak dosť cez týždeň a nie len v piatok sle bežne v utorky stredy,... Ale nejako sa to dalo zvládnuť

airotkiv_0909
autor
25. jan 2025

@patricia255 dakujem velmi pekne za aktualne info a prax je hned od prveho rocnika?

patricia255
26. jan 2025

@airotkiv_0909 napíšem ti presne ako sme mali:
1. Ročník - prax bola v letnom semetri úvodná hodpitacna prax v MŠ a ŠKD (v každom zariadení byť 5 dní)
2. Ročník - v zimnom semestri bola hospitacno-asistentska prax v MŠ
3. Ročník - v zimom semestri bola hospitacno-asistentska prax v ŠKD a 1. ročníku (ale stačilo ísť len do ŠKD) a ešte iný predmet bola Exkurzia (tam som bola v Montesori škôlke)
V letnom semestri bola prax v škole prirody (stačilo ísť do ŠKD a realizovať prírodovedne zamerane aktivity, minimálne 10 aktivít, minimálne 5 dní praxe)

4. ročník - Vystupova prax v MŠ a ŠKD (v oboch zariadeniach byť 20 hodín, čiže 5-10 dní cca)

Ale ja som bola externe na 4 roky. Teraz je externé len 3 roky takže to bude viac natesno. Celkovo v treťom ročníku som mala za jeden rok 20 predmetov (11 v zimnom, 9 v letnom). Neviem si predstaviť mať toho ešte viac, lebo by bolo štúdium kratšie...

Ale tak zvladali to ženy s deťmi, ja som pracovala na plný úväzok popri škole, ale teda nie je to zadarmo veru

kaktusik007
26. jan 2025

@patricia255
@airotkiv_0909 ja som na tri roky, sice nie predskolska, ale co sa poctu praxe tyka je to to iste - okrem prveho semestra je prax kazdy dalsi semester, tiez teda 5x za cele bc studium.

viera77
12. feb 2025

Teraz som druháčka...a je to presne ako píšu dievčatá vyššie. Teraz v letnom semestri budem mať 14 predmetov, bude to zase extra náročné...ale aspoň prax neriešim (vypíšem papiere a dám kolegyni podpísať), keďže už učím v MŠ a aj prax v ŠKD som už absolvovala počas štúdia na SOŠPg.

gabruska1985
26. mar 2025

@kaktusik007 ahoj, prosím ťa špecku, myslíš štúdium špeciálnej pedagogiky? 4 roky sú to? Je to náročné, alebo dá sa zvládať aj popri práci?

gabruska1985
26. mar 2025

@patricia255 ahoj, študuješ predškolskú a elementárnu pedagogiku? to je trojročné štúdium? Ja by som si tiež chcela podať tento rok prihlášku, ale podľa toho čo píšeš, tiež si to úplne neviem predstaviť zladiť s praxou, keďže ja pracujem od rána 15 hodiny :/ štúdium je náročné?

slamkasalamka
26. mar 2025

ja tiež uvažujem podať si prihlášku.....myslím, že sa dá len do 31.3. 2025? Akurát hľadám, z čoho sa robia prijímačky...

kaktusik007
26. mar 2025

@gabruska1985 ano, specka je specialna pedagogika. Ci je to narocne - no ako pre koho, niekto to vzdal, niekto ledva prelieza a niekto studuje s prstom v nose

viera77
26. mar 2025

@slamkasalamka Na externú predškolskú a elementárnu PED sa nerobia prijímačky...na stránke UKF nájdeš všetky potrebné informácie.

patricia255
29. mar 2025

@gabruska1985 štúdium samozrejme bolo náročné ale zvládla som to popri plnom úväzku. Každopádne ja som študovala 4 roky, teraz je to znova na 3 roky a určite to je ešte náročnejšie
Ale tak vždy sa to dá zvládnuť. Ale veľa voľného času musíš obetovať, aj dovolenky, veľmi veľa

Ale som rada že som to zvládla

liviaani
8. júl 2025
@patricia255

@airotkiv_0909 študujem tento odbor externe, tento rok končím Bc. Je to tak ako píšu dievčatá + počas štúdia je potrebné absolvovať skoro každý semester odbornu prax v MŠ alebo ŠKD. A to sa dá jedine cez týždeň v čase kedy sú tieto zariadenia otvorené... Keď si školu robíš popri práci môže to byť náročnejšie

Ja som istý čas bola od rana na praxi a potom šla poobede o druhej do práce na poobednú zmenu aby som stihala zladiť prax a prácu. Štúdium je externé ale praxe sú masaker.

Tento rok mam prácu kde robim 7:30-16:00 a ísť na prax je pre mňa nerealne. Musela som zohnať pečiatky o absolvovaní a proste to urobiť takto .... Lebo dovolenku by mi nedali lebo som nedavno nastúpila...

Čiže okrem piatok a sobot je tu ešte prax. Čo si ja pamätám tak skúšky boli možno jeden termin v sobotu ale inak dosť cez týždeň a nie len v piatok sle bežne v utorky stredy,... Ale nejako sa to dalo zvládnuť

@patricia255 ahoj môžem ty napísať správu ? Ja nastupujem teraz od septembra

patricia255
10. júl 2025
@gabruska1985

@patricia255 ahoj, študuješ predškolskú a elementárnu pedagogiku? to je trojročné štúdium? Ja by som si tiež chcela podať tento rok prihlášku, ale podľa toho čo píšeš, tiež si to úplne neviem predstaviť zladiť s praxou, keďže ja pracujem od rána 15 hodiny :/ štúdium je náročné?

@gabruska1985 ja som to mala ešte na 4 roky, to bolo určite lepšie ako teraz na 3. Na prax som chodila párkrát potom som si to musela dať len oraziť u spolužiačky čo už robila v škôlke. Nebolo reálne tam chodiť a hlavne som im tam po dňa robila asistentku, a aktivity ktoré som mala popísať do praxe som si musela doma dosť prispôsobiť a upraviť… ale akože spravila som školu na červený diplom a proste prax dobehnem keď sa zamestnám, školu som inak brala poctivo len som so nemohla dovoliť toľko meškať z prace, dosť čo veľa dni ke výuka v piatok a skúšky cez týždeň

mirkavrabel
16. júl 2025

Ahojte
Prosim tie ktoré si podávali prihlášku na predškolská a elementárna pedagogika-externe, mali ste aj príjmací pohovor? Či sa bral do úvahy len priemer s vysvedčení zo strednej školy? Ďakujem za odpoved 🙂

vikina1809
Autor odpoveď zmazal
anonym_671913
17. júl 2025
@liviaani

@patricia255 ahoj môžem ty napísať správu ? Ja nastupujem teraz od septembra

@liviaani Ahoj,nastupuješ na UKF v Nitre od septembra? Ja sa ešte stále rozhodujem, ešte som neodoslala návratku

vikina1809
17. júl 2025

Nastupujete niekto od septembra z okolia RS na UKF?

liviaani
18. júl 2025
@anonym_671913

@liviaani Ahoj,nastupuješ na UKF v Nitre od septembra? Ja sa ešte stále rozhodujem, ešte som neodoslala návratku

@anonym_671913 Ahoj ano idem to skúsiť a uvidím ako to pôjde ak sa náhodou rozhodneš na FB mame už aj skupinu môžeš sa pridat 🙂

slamkasalamka
18. júl 2025
@liviaani

@anonym_671913 Ahoj ano idem to skúsiť a uvidím ako to pôjde ak sa náhodou rozhodneš na FB mame už aj skupinu môžeš sa pridat 🙂

@liviaani ahoj, ja tiež nastupujem, aká je to skupina prosím? Ja som od Prievidze....

Strana
z2