UKF pedagogická Nitra
Ahojte, je tu prosim Vas niekto, kto studuje alebo studoval na Vysokej skole UKF pedag.v Nitre? Rozhodujem sa medzi touto a Vysokou skolou pedagogickou v Trnave. Na obe skoly som prijata ( externe studium). Je to velmi tazke? Za vsetky reakcie vopred dakujem 🙂
@haidy61 ja si idem dnes pre list na postu a pozerala som znova ten dátum na ais a už som to nenasla, tak bud to bol preklep, alebo sme niečo zlé pozreli 😀 určite to co je v liste 6.9 platí 😊no tak to som zvedava na ten zapísaný list
@klaudialip na externé 😚
@kibukajka29 no som zvedavá koľko sa nás tam stretne 😁 len z modrého koníka nás bude dosť 😅
A z akých smerov budete chodiť do NR? Nie je niekto od Sale?
@klaudialip ja z komárna 🙂
@klaudialip ja som tym smerom😉 z nových zámkov
Ja okres Partizánske 😒
@clavularia prosim vás, ako to funguje ak napríklad jeden piatok a sobotu nemôžem prísť do školy? Je možné to nejakym sposobom ospravedlnit?
@klaudialip ja som okres Zlaté Moravce 😊
@miruskavr to záleží od vyučujúceho a od daného predmetu. Boli predmety ktoré sme absolvovali za prácu navyše + skúška/písomka/test a boli aj také ktoré sme si museli zapísať opakovane pretože bolo pre nás dôležité aby sme si ich tam odsedeli a "nasali' čo najviac vedomostí. Takže ak je to predmet z ktorého budete mať aj prednášku aj seminár a na jedno z tých dvoch vyučovaní nemôžete prísť tak to ešte tolerujú ale ak je predmet povinný a je len jednorazové vyučovanie tak tam už zvykne nastať problém.
@haidy61 dnes mi prislo z Trnavy, ze ma prijali. Ja mam dilemu, ci ist do Ružomberka, kde mám skončené 2 ročníky až na jeden predmet, ktorý som prenasala do tretiaku, alebo ci do Trnavy, ktoru mam ovela blizsie. No v RK by mi zase uznali predmety, v TT neviem koľko z nich by mi uznali 🤷♀️ ach dilema. A uplne ma zabili tym zapisom, ze 4.7. 🙈 ja ze mam cele leto na to, aby som sa rozhodla. V Ruzomberku je zapis az v septembri
@clavularia môžem sa opýtať ako je to tam s rozvojom? Dostaneme rozvrh ktorý absolvujeme alebo si zastavujeme rozvrh sami?
@klaudialip sami, ale v ramci moznosti - vela volitelnych sa neotvori, v prvaku skor direktivne rozhodnu ktore volitelne predmety budu, zapis je taky kolektivny
@kaktusik007 tento rok sa otvorili všetky napríklad , no to záleží aj od toho koľko sa kde prihlási . My sne sa všetci skoro všade prihlásili lebo sme presne čakali , že niečo neotvoria a bum otvorili všetky 😂🙏
@klaudialip v prváku nemáte na výber musíte si dať predmety také ako vám povedia na školení. V druháku sme si mohli vybrať niektoré predmety ale aj tak sa viaceré neotvorili čiže sme extra na výber nemali a v treťom ročníku už nám zostali len povinné predmety takže tam už na výber nieje znovu. Podstatné je získať predpísaný počet kreditov vo všetkých blokoch. 🤷🏽♀️ mňa osobne obohatil každý absolnovaný predmet takže neľutujem ani jednu voľbu.
@clavularia a to školenie bude na zápise či kde?
@clavularia nie je niekde na internete že asi aké predmety si treba dať, alebo koľko kreditov za semester?
@klaudialip ešte pred zápisom by mala byť inštruktáž. Nemáte to napísané v rozhodnutí o prijatí? My sme mali v liste všetko rozpísané.
@klaudialip pozri si študijný plán. Ja som ho našla na stránke UKF.
@clavularia môžem sa opýtať prosím ta? Keď su tam písané povinné voliteľné predmety a ďalej je písané že min 2 kredity, to znamena,že si musíme zapísať aspoň jeden predmet aby mal dva kredity? Tu konkrétne ide akurát o anglictinu
@klaudialip áno , treba splniť z tej časti aspoň 2 kredity za štúdium
Baby vedeli by ste mi sem hodit link na ten srudijny plan? Ja som asi slepa ale neviem to najst🙈
@zabka1987 super, ja a angličtina nie sme vôbec kamarátky 🙈
@zabka1987 na letný semester je vždy toho viac, môžem si to dať aj v zimnom alebo je lepšie ísť podľa toho ako tam píšu? Už teraz sa hrozim ako to bude fungovať, takto mi to príde dosť zložité
@klaudialip tá anj bola vážne v pohode , profesor bol fajn . Nechcel nič zložité s keď niekto nechcel nemusel nič hovoriť . Akurát vítať sme museli 2 vety ale to sa dalo zvládnuť 😂 a potom sme museli odovzdať 4 práce na zadanú úlohu , no aj to bolo ok . V 1 ročníku ti odporúčam dať si ich , čo najviac . V 3 ročníku má potom človek pokoj
@klaudialip v 1r v zimnom sme nemali vôbec z povinne voliteľných , tie prišli až v letnom ale neboj budú ti úplne stačiť tie na začiatok 😂
@zabka1987 no verím že budú stačiť, len potom či to nebude zase veľa, či sú to také že sa to dá celkom zvládnuť? Ty si si nedávala z tých výberových predmetov buď angličtinu alebo romologiu? Nad ňou trochu uvažujem, keďže bývam na dedine a tam je ich vždy 4-5 v triede

@kibukajka29 a ty ideš na denné či na externé štúdium?